Nedelja, 28. februar 2021 - 20:50

Šport/Judo

Lia Ludvik in Urška Torkar do srebra v Pragi

Praga, 28. februar 2021 (MOREL)- Tekmovanje v pragi je bilo zelo uspešno za naši predstavnici, obe sta osvojili srebrno kolajno. V soboto je Lia Ludvik osvojila srebro v kategoriji do 63 kilogramov, v nedeljo pa se je Urška Torkar povzpela na drugo stopničko v kategoriji nad 78 kilogramov.

Petek, 26. februar 2021 - 10:17

Šport/Judo

Ta vikend se bodo judoisti v Pragi borili na odprtem prvenstvu stare celine

Slovenska Bistrica, 26. februar 2021 (MOREL)- Jutri in v nedeljo bo v Pragi potekalo odprto prvenstvo Evrope. Na tekmovanju se bo pomerilo 271 tekmovalcev iz 21 držav.

Petek, 19. februar 2021 - 23:16

Šport/Judo

V slovenskem finalu slavila Tina Trstenjak

Tel Aviv, 19. februar 2021 (MOREL)- Na  judističnem Grand Slamu v Tel Avivu, v kategoriji do 63 kilogramov smo imeli dve naši predstavnici. Prva nosilka kategorije je bila Tina Trstenjak, druga nosilka pa Andreja Leški, kot prvo postavljeni sta se srečali tudi v finalu, kjer je slavila Tina Trstenjak. V finalu kategorije do 63 kilogramov smo spremljali taktičen boj, kjer je Tina s svojimi izkušnjami Andreji vsilila svoj stil borbe in kazala večjo željo. S taktičnim pristopom je Tina onemogočila Andrejine napade, sama pa je vseskozi poskušala z napadi, za kar so sodniki Andrejo kaznovali. V podaljšku je Andreja dobila še tretjo kazen in tako je Tina Trstenjak osvojila prvo mesto na Grand Slamu v Tel Avivu, Andreja Leški pa je osvojila srebrno kolajno. Prvič v zgodovini svetovne IJF smo v finalu videli dve Slovenki, ki sta se pomerili za najvišjo stopničko.

Sreda, 17. februar 2021 - 22:48

Šport/Judo

Deveterica Slovencev bo nastopila na veliki nagradi Tel Aviva

Slovenska Bistrica, 17. februar 2021 (MOREL)_ Od jutri naprej se bo 422 tekmovalcev v Tel Avivu borilo za kolajne na Grand Slamu in kvalifikacijske točke za olimpijske igre v Tokiu prihajajoče poletje. Slovenci bomo imeli v ženskih kategorijah šest predstavnic, v moških pa tri predstavnike.

Torek, 12. januar 2021 - 22:34

Šport/Judo

Maruša Štangar končala na devetem mestu

Doha, 12. januar 2021 (MOREL)- Prvi dan tekmovanja v Katarju je na tatamije za Slovenijo stopila judoistka Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov. Maruša Štangar je dan začela z zmago proti Milici Nikolič, s katero se je pomerila že nič kolikokrat. Odločilno prednost si je Maruša priborila z metom za wazari v tretji minuti borbe ter jo z zelo dobrim delom v parterju obdržala do konca. V drugi borbi je Maruši nasproti stala predstavnica Kosova Daria Krasniqi, ki je trenutno prva na svetni lestvici v kategoriji do 48 kilogramov. Maruša za nasprotnico ni našla pravega orožja in je po dveh padcih na tehniko uci-mata za wazari končala tekmovanje v Dohi. Na koncu je osvojila deveto mesto in pomembne točke za kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu.

Torek, 12. januar 2021 - 22:30

Šport/Judo

Andreja Leški do bronaste kolajne na Mastersu v Dohi

Doha, 12. januar 2021 (MOREL)- Drugi dan tekmovanja v Katarju si je judoistka Andreja Leški priborila svojo prvo kolajno na Mastersih. Edini dvoboj, ki ga je izgubila je bil proti kasneje srebrni Japonki Nabekura. Svoj uvodni nastop na Mastersu je Andreja Leški pričela z zmago nad Alžirko Balkadi. V osmi minuti borbe si je Andreja priborila ippon s končnim prijemom v parterju. V dvoboju z Madžarko Ozbas, v katerem je ves čas prevladovala, si je minuto pred koncem priborila prednost wazarija v parterju in jo uspela zadržati do konca dvoboja. 

Nedelja, 10. januar 2021 - 22:35

Šport/Judo

Na Mastersu v Dohi bodo nastopili trije slovenski predstavniki

Ljubljana, 10. januar 2021 (MOREL)- Najboljši judoisti sveta so se zbrali v Dohi, kjer se bo jutri pričel Masters. To bo prva mednarodna tekma v letošnjem koledarskem letu. Na tatamije bo stopilo 400 tekmovalcev iz 70 držav sveta, med njimi tudi trojica slovenskih predstavnikov. Jutri bo kot prva predstavnica Slovenije na tatamije v Katarju stopila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov. V prvem krogu se bo pomerila z Milico Nikolić iz Srbije s katero sta že stari znanki s tatamijev. Drugi dan tekmovanja bomo na blazinah v Dohi videli Andrejo Leški, ki se bo za kolajne borila v kategoriji do 63 kilogramov. Uvodni dvoboj bo imela z Alžirko Belkadi. Kot edini predstavnik v moških kategorijah bo za Slovenijo nastopil Vito Dragič v odprti moški kategoriji zadnji dan prvenstva. V svojem uvodnem dvoboju na tekmovanju se bo pomeril z Ukrajincem Khammo.

Ponedeljek, 21. december 2020 - 20:45

Šport/Judo

Volitve novega predsednika Judo zveze Slovenije

Ljubljana, 21. december 2020 (MOREL)- V letu 2020 je tudi na Judo zvezi Slovenije, kot na večini drugih panožnih zvez volilno leto, saj bi se moral začeti nov Olimpijski ciklus. Leto 2020 je seveda drugačno, saj Olimpijskih iger ni bilo in bodo drugo leto, prav tako pa je bilo v običajnem jesenskem terminu nemogoče izpeljati volilno skupščino s tajnim glasovanjem.

Sobota, 21. november 2020 - 15:09

Šport/Judo

Zadnji dan evropskega prvenstva so bili za Slovence usodni izločilni dvoboji

Praga, 21. november 2020 (MOREL)- Zadnji dan članskega evropskega prvenstva v Pragi se je za slovenske predstavnike končal že po uvodnih dvobojih. Slovenci prvič po 18 letih zapuščamo člansko evropsko prvenstvo brez kolajne. Niz kolajn se je pričel leta 2002 v Mariboru s kolajnama Petre Nareks in Raše Sraka. Enej Marinič je svojo prvo borbo na članskih evropskih imel s Fincem Puumalainenom. S tekmovanj se še nista poznala, sta pa se že srečala na pripravah. Najprej si je Finec priboril prednost wazarija in po dveh minutah dvoboj zaključil z metom za ippon in tako izločil Eneja iz nadaljnjega tekmovanja.

Petek, 20. november 2020 - 19:24

Šport/Judo

Andreja Leški do petega mesta na evropskem prvenstvu

Praga, 20. november 2020 (MOREL)- Drugi tekmovalni dan na evropskem prvenstvu v Pragi je bil za Slovenijo precej bolj uspešen od prvega. Andreja Leški je dosegla 5. mesto v kategoriji do 63 kilogramov, Tina Trstenjak 7. mesto v tej isti kategoriji in Anka Pogačnik prav tako 7. mesto v kategoriji do 70 kilogramov. Jutri bomo videli naša dva zadnja predstavnika v Pragi in sicer Patricijo Brolih v kategoriji do 78 kilogramov in Eneja Mariniča v kategoriji nad 100 kilogramov.

Četrtek, 19. november 2020 - 19:55

Šport/Judo

Prvi dan se je za Slovence končal že v izločilnih dvobojih

Praga, 19. november 2020 (MOREL)- Prvi dan članskega evropskega prvenstva v Pragi so naši tekmovalci zaključili svoje nastope že v izločilnih dvobojih. Edino današnjo zmago v Pragi si je priboril David Štarkel, ko je premagal Bolgara Yankova. Jutri bomo v prestolnici Češke na tatamijih videli aktualno olimpijsko prvakinjo kategorije do 63 kilogramov Tino Trstenjak, v tej isti kategoriji bo nastopila tudi Andreja Leški. V kategoriji do 70 kilogramov pa bo slovenske barve zastopala Anka Pogačnik. Edini predstavnik v moških kategorijah za Slovenijo bo jutri Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov.

Sreda, 18. november 2020 - 23:22

Šport/Judo

Še nekaj ur nas loči do spektakla v Pragi

Praga, 18. november 2020 (MOREL)- Jutri ob 10. uri se bo pričelo evropsko člansko prvenstvo v Pragi na katerem bo nastopilo tudi 10 naših tekmovalcev. Nekaj ur pred pričetkom tekmovanja smo ujeli naše tekmovalce in se pogovorili z njimi o njihovih pričakovanjih in kako so potekale njihove priprave na to prvenstvo, ki bo definitivno ostalo vsem v spominu. Jutri bodo na tatami za Slovenijo stopili Maruša Štangar (-48kg), Kaja Kajzer (-57kg), David Štarkel (-60kg) in Adrian Gomboc (-66kg).

Torek, 10. november 2020 - 23:07

Šport/Judo

Metka Lobnik bronasta na evropskem prvenstvu U23

Metka Lobnik

Metka Lobnik

Poreč, 10. november 2020 (MOREL)- V Poreču je na evropskem prvenstvu U23 Metka Lobnik osvojila tretje mesto v kategoriji do 78 kilogramov. Metka Lobnik je ob ugodnem žrebu bila prosta v prvem krogu izločilnih dvobojev kategorije do 78 kilogramov. V drugem krogu se je pomerila s Poljakinjo Jaskiewicz in jo premagala z dvema wazarijema. V zelo izenačenem četrtfinalnem dvoboju si je Izraelka Lanir malo pred koncem rednega dela priborila prednost wazarija in jo uspela zadržati do izteka štirih minut. Premagala je še Avstrijko Hunger z lepim metom za ippon in si tako zagotovila mesto v borbi za bronasto odličje. V dvoboju z Romunko Sirbulet je Metka ves čas prevladovala in povedla z metom za wazari. Prednost je uspela zadržati do izteka rednega dela in si tako priborila bronasto kolajno. To je njena druga kolajna v tednu dni po tem, ko je pretekli teden osvojila naslov mladinske evropske prvakinje v Poreču.

Ponedeljek, 9. november 2020 - 21:52

Šport/Judo

Zarja Tavčar do petega mesta na evropskem prvenstvu U23

Poreč, 9. november 2020 (MOREL)- Prvi dan evropskega prvenstva za mlajše člane (U23) v Poreču je Zarja Tavčar osvojila peto mesto v kategoriji do 63 kilogramov. Zarja Tavčar je v izločilnih dvobojih kategorije do 63 kilogramov najprej izločila Švedinjo Andersson z ipponom in nato še Romunko Ivanescu z wazarijem. V četrtfinalu proti Poljakinji Kropski  si je ta priborila prednost wazarija v tretji minuti in jo uspela zadržati do konca dvoboja. Zarja se je uvrstila v repasaž, kjer se je pomerila s Francozinjo Deketer. Dvoboj je zmagala in si zagotovila mesto v borbi za bron. Za bronasto kolajno se je pomerila z Lauro Fazliu iz Kosova. V zelo izenačenem dvoboju je na koncu v boju za zlato točko slavila Fazliiua. Zarja Tavčar je tako osvojila peto mesto v kategoriji do 63 kilogramov.

Sobota, 7. november 2020 - 23:33

Šport/Boks

Mariborski profesionalni boksar Nikki Osim že v tretje zmagal

Villabate-Palermo,  7. november  2020 (MOREL)- Mariborsku poklicni bokasar  Nikki Osim (cruiserweight kategorija) je nocoj v svoji tretji profesionalni borbi, po nekaj odpovedih zaradi stanja v zvezi s Covid-19,  v dvorani v  Villabatti tik ob Palermu v Italiji le dočakal svojo tretjo profesionalno borbo.  Osim je zabeležil zmago nad Bojanom Čestićem iz Bosne in Hercegovine. Nikki Osim se tako veselil tretje zmage v profesionalnih boksarskih vodah. 

Petek, 6. november 2020 - 22:43

Šport/Judo

Metka Lobnik postala mladinska evropska prvakinja

Metka Lobnik

Metka Lobnik

Poreč, 6. november 2020 (MOREL)- Zadnji dan mladinskega evropskega prvenstva smo Slovenci dobili tudi mladinsko evropsko prvakinjo, to je postala Metka Lobnik v kategoriji do 78 kilogramov. Uspeh je s sedmim mestom v kategoriji nad 78 kilogramov dopolnila Nicki Norčič.

Četrtek, 5. november 2020 - 19:00

Šport/Judo

Juš Mecilošek do svoje prve kolajne na evropskih prvenstvih

Poreč, 5. november 2020 (MOREL)- Drugi dan evropskega mladinskega prvenstva v Poreču je Juš Mecilošek osvojil bronasto kolajno v kategoriji do 73 kilogramov, Zarja Tavčar pa je dosegla 5. mesto v kategoriji do 63 kilogramov. Juš Mecilošek je v izločilnih dvobojih kategorije do 73 kilogramov najprej premagal Turka Demirela z wazarijem in nato še Bolgara Hristova v četrti minuti podaljška z wazarijem. V četrtfinalu se je pomeril s Čehom Danielom Pochop in si hitro priboril dva wazarija in se s tem uvrstil v polfinalno borbo. Tam je moral priznati premoč Rusa Akhmarov, ki si je priboril prednost wazarija in jo zadržal do konca rednega dela dvoboja. Za bronasto kolajno se je pomeril s Fincem Djoukaevom. V zelo izenačenem dvoboju, ki se je zavlekel v drugo minuto boja za zlato točko si je bronasto kolajno priboril Juš Mecilošek z metom za wazari. To je njegova prvo kolajna na evropskih prvenstvih.

Torek, 3. november 2020 - 19:49

Šport/Judo

Štirinajsterica bo Slovenijo zastopala na evropskem mladinskem prvenstvu v Poreču

Slovenska Bistrica, 3. november 2020 (MOREL)- V naslednjih dneh se bo v Poreču odvijalo mladinsko evropsko prvenstvo na katerem bo nastopila tudi 14 članska slovenska reprezentanca. Edino preostalo letošnje tekmovanje za mladince bo potekalo od jutri do petka. Med  412 tekmovalci iz 40 evropskih držav bo tudi štirinajst judoistk in judoistov zastopalo slovenske barve.

Sreda, 28. oktober 2020 - 11:43

Šport/Judo

Danes obeležujemo svetovni dan juda

Ljubljana, 28. oktober 2020 (MOREL)- 28. oktobera praznujemo svetovni dan juda. Letos ta poteka pod  sloganom Skupaj smo močnejši (Stronger together). Objavljamo odprto pismo predsedika Judo zveze Slovenije Darka Mušiča.

Sobota, 24. oktober 2020 - 18:21

Šport/Judo

Tina Trstenjak zlata v Budimpešti

Budimpešta, 24. oktober 2020 (MOREL) - Judojistka Tina Trstenjak je poskrbela, da je na Grand Slamu v Budimpešti zadonela slovenska himna. Pometla je z vso konkurenco v kategoriji do 63 kilogramov in po osmih mesecih premora ponovno stopila na zmagovalni oder. Tina Trstenjak je svoj tekmovalni dan pričela z zmago nad Poljakinjo Szymansko proti kateri je slavila z wazarijem v podaljšku. V četrtfinalu je v drugi minuti dvoboja z ipponom odpravila domačinko Ozbas. Do borbe za zlato kolajno se je prebila preko Rusinje Davydove, kateri so dosodili tri kazni. Najvišjo stopničko si je priborila z zmago nad Venezuelko Barrios. Tina je finalni dvoboj odločila v svojo korist po minuti in pol borbe, ko je nasprotnico 20 sekund zadržala v končnem prijemu.

Četrtek, 22. oktober 2020 - 21:03

Šport/Judo

V Dubrovniku dvakrat zadonela slovenska himna

Dubrovnik, 22. oktober 2020 (MOREL)- Izjemne borbe so naši člani prikazali na prvem mednarodnem tekmovanju po prekinitvi v Dubrovniku in osvojili kar devet kolajn. V Dubrovniku so prvič po prekinitvi marca letos stopili na tatami judoisti in se pomerili na prvem mednarodnem tekmovanju. Tekmovanje se je izvedlo ob strogih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Četrtek, 22. oktober 2020 - 20:54

Šport/Judo

Prekinitev vseh tekmovanj v judu do nadaljnjega

Ljubljana, 22. oktober 2020 (MOREL)- Do preklica so odpovedana vsa tekmovanja pod okriljem Judo zveze Slovenije

Četrtek, 22. oktober 2020 - 18:29

Šport/Judo

Nadaljevanje svetovnega pokala v Budimpešti

Ljubljana, 22. oktober 2020 (MOREL)- Jutri bo v Budimpešti nadaljevanje svetovnega pokala, ki je bilo marca zaradi pandemije prekinjeno. Na tatami bo v prestolnici Madžarske stopilo devet slovenskih judoistk in judoistov.

Torek, 6. oktober 2020 - 22:49

Šport/Boks

Boksar Nikki Osim bo imel tretji profesionalni dvoboj

Nikki Osim

Nikki Osim

Maribor, 6. oktober 2020 (MOREL)- Mariborski profesionalni boksar Nikki Osim (cruiserweight kategorija) se bo, 7. novembra 2020, končno pomeril v svoji tretji borbi profesionalnega boksa. Priprava tretje borbe je od pomladi zastala zaradi posledic situacije s Covid 19 po svetu. Njegov nasprotnik bo Bojan Čestić iz Bosne in Hercegovine. Borba bo v Italiji, v Palermu na Siciliji.

Nedelja, 13. september 2020 - 22:58

Šport/Judo

Državni prvaki med mlajšimi kadetinjami in mlajšimi kadeti

Maribor, 13. september 2020 (MOREL) - Včeraj so se na tatamijih v Lukni v Mariboru za naslove državnih prvakov pomerili mlajši kadeti in mlajše kadetinje. Dobili smo šestnajst novih državnih prvakinj in prvakov.

Nedelja, 13. september 2020 - 22:53

Šport/Judo

Novi državni prvaki v judu

Maribor, 13. september 2020 (MOREL)- V Mariboru potekalo člansko državno prvenstvo na katerem smo dobili štirinajst novih državnih prvakinj in prvakov letošnjega leta. Po dolgem tekmovalnem premoru smo veseli, da nam je uspelo izpeljati tekmo na kateri so naše judoisti pokazali, da klub premoru še vedno ostajajo v dobri formi in so tehnično dobro podkovani. Državnega prvenstva se je udeležilo 121 tekmovalcev z vse Slovenije.

Četrtek, 18. junij 2020 - 16:17

Šport/Judo

Prvo domače tekmovanje po koncu pandemije

Maribor, 18. junij 2020 (MOREL)- V soboto bo v Mariboru potekalo prvo domače tekmovanje pod okriljem Judo zveze Slovenije, odkar so se vsa tekmovanja prekinila zaradi pandemije koronavirusa. Maribor bo v soboto gostil prvo domače tekmovanje, pod okriljem Judo zveze Slovenije, 59. Baumgartnov pas. 

Torek, 5. maj 2020 - 20:59

Šport/Judo

Judo zveza s finančno pomočjo klubom

Ljubljana, 5. maj 2020 (MOREL)-Zaradi trenutne situacije v zvezi s koronavirusom, so bili klubi primorani zapreti svoja vrata in odpovedati priprave ter udeležbo na tekmovanjih za katere so že plačali prijavnine in ostale s tem povezane stroške. 

Sobota, 14. marec 2020 - 19:45

Šport/Judo- prejeli smo

Nagovor predsednika JZS o trenutnem stanju

Ljubljana, 14. marec 2020 (MOREL)-  Objavljamo  pismo Darka Mušiča, predsednika JZS o ukrepih in samo zaščitnem ravnanju.

Spoštovane judoistke in judoisti, prijatelji juda, soočamo se s situacijo, ki ji v zgodovini samostojne Slovenije še nismo bili priča - torej ukrepom države, ki pripomorejo k zajezitvi ali vsaj preprečevanju širjenja virusa Covid-19 oz. koronavirusa.

Sreda, 4. marec 2020 - 09:05

Šport/Judo

Velika nagrada Rabata odpovedana

Slovenska Bistrica, 4. marec 2020 (MOREL)- Velika nagrada Rabata, ki bi morala biti na sporedu prihajajoči konec tedna je bila včeraj odpovedana s strani maroških oblasti. Vzrok za odpoved prireditve je širjenje corona virusa v Maroku.

Nedelja, 23. februar 2020 - 11:01

Šport/Judo

Srebrna kolajna za Tino Trstenjak v Dusseldorfu

Düsseldorf, 23. februar 2020 (MOREL)- Drugi dan velike nagrade Düsseldorfa si je Tina Trstenjak priborila srebrno odličje, uspeh je s petim mestom dopolnil Martin Hojak. Tina Trstenjak je na Grand Slam v Düsseldorf prišla kot prva nosilka kategorije do 63 kilogramov, zato je bila tudi v prvem krogu prosta. V drugem krogu je v podaljšku zmagala proti Italijanki Gwend potem, ko si ji dosodili tri kazni. V tretjem krogu se je pomerila s Kazahstanko Berdybekovo, katero je Tina premagala z ipponom po minuti in pol borbe. V četrtfinalu je Tina odpravila Rusinjo Daydovo s prednostjo wazarija, ki jo je Tina zadržala do konca borbe in se uvrstila v polfinale. Tam je Tina opravila z odliko po dobri minuti je Francozinjo Dekert spravila na hrbet. V finalu se je srečala s staro znanko Japonko Tashiro, ki je bila tudi tokrat žal uspešnejša, najprej je Tino vrgla za wazari, nato pa je Japonka Tino zadržala v končnem prijemu. Tina je tako osvojila srebrno kolajno na Grand Slamu v Düsseldorfu.

Sreda, 19. februar 2020 - 11:14

Šport/Judo

Sedmerica na veliko nagrado Dusseldorfa

Slovenska Bistrica, 19. februar 2020 (MOREL)- Pred nami je tretja postojanka svetovne IJF Turneje, ki jo bo gostil Dusseldorf. Na tekmovanju bo nastopila sedemčlanska slovenska ekipa. Od petka do nedelje bo na tatamije v Nemčiji stopilo sedem naših judoistov. Ženske dvoboje bo otvorila olimpijska prvakinja iz Ria Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov.

Nedelja, 9. februar 2020 - 19:58

Šport/Judo

Klara Apotekar po poškodbi do petega mesta v Parizu

Klara Apotekar

Klara Apotekar

Pariz, 9. februar 2020 (MOREL)- Drugi dan Grand Slama v Parizu je peto mesto osvojila Klara Apotekar v kategoriji do 78 kilogramov. Aktualna evropska prvakinja Klara Apotekar je svoje dvoboje pričela z zmago nad Korejko Yoon proti kateri si je najprej z metom priborila prednost wazarija in nato dvoboj zaključila s končnim prijemom, ki ji je prinesel ippon. V četrtfinalu je premagala Poljankijo Pacut po tem, ko si je nekaj sekund pred koncem rednega dela priborila prednost wazarija. Polfinalni dvoboj je šel v korist domačinki Posvite po tem, ko si je ta priborila ippon z vzvodom na komolec in Klara je pristala v borbi za bron kategorije do 78 kilogramov. Zaradi poškodbe ni stopila na tatami in tako je pristala na končnem petem mestu kategorije do 78 kilogramov.

Sobota, 8. februar 2020 - 21:49

Šport/Judo

Tina Trstenjak na zmagovalnem odru

Pariz, 8. februar 2020 (MOREL)- Prvi dan velike nagrade Pariza je na zmagovalni oder stopila Tina Trstenjak, njen uspeh je v isti kategoriji dopolnila Andreja Leški s petim mestom. Aktualna olimpijska prvakinja kategorije do 63 kilogramov Tina Trstenjak je najprej premagala domačinko Devitry, ko so Francozinji dosodili tri kazni. V tretjem krogu izločilnih dvoboj se je pomerila z Mongolko Bold, ki je prejela tri kazni in izgubila dvoboj. S prednostjo wazarija in zmago si je zagotovila mesto v polfinalu. Tam se je pomerila še proti eni Japonki  Nabekura, ta si je s končnim prijemom v parterju priborila ippon in zmago. V borbi za kolajno je Tina premagala Kanadčanko Beauchemin-Pinard po dosojenih treh kaznih nasprotnici. To je Tinina štirinajsta medalja na Grand Slamih in skupno 47 medalja na velikih tekmovanjih.

Četrtek, 6. februar 2020 - 22:45

Šport/Judo

V Parizu bo na tatami stopilo osem Slovencev

Ljubljana, 6. februar 2020 (MOREL)- Prihajajoči konec tedna se bodo najboljši judoisti mudili v Parizu na drugi postojanki letošnje svetovne IJF turneje. Slovenijo bo zastopalo šest judoistk in dva judoista.

Sobota, 25. januar 2020 - 22:52

Šport/Judo

Patricija Brolih do uspeha kariere v Tel Avivu

Tel Aviv, 25. janaur 2020 (MOREL)-  Zadnji dan tekmovanja v Tel Avivu je Patricija Brolih s petim mestom v kategoriji do 78 kilogramov prišla do uspeha kariere. Najprej je v izločilnih dvobojih premagala Christi-Rose Pretorius iz Zimbabveja, nato pa se z zmago, ki ji jo je prinesla prednost wazarija nad Korejko Lee uvrstila v četrtfinale tekmovanja.

Petek, 24. januar 2020 - 22:05

Šport/Judo

Martin Hojak na zmagovalnem odru v Tel Avivu

Tel Aviv, 24. januar 2020 (MOREL9-  Drugi dan velike nagrade Tel Aviva je na zmagovalni oder kategorije do 73 kilogramov stopil Martin Hojak, ki je osvojil bronasto kolajno. Uspeh je s sedmim mestom dopolnila Anka Pogačnik. Danes je bil naš edini moški predstavnik v Tel Avivu je bil Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov. Vse tri izločilne dvoboje je zmagal zelo prepričljivo z ipponom.

Četrtek, 23. januar 2020 - 22:42

Šport/Judo

Zadonela slovenska himna v čast Kaji Kajzer

Kaja Kajzer

Kaja Kajzer

Tel  Aviv, 23. januar 2020 (MOREL)-  Prvi dan velike nagrade Tel Aviva je v kategoriji do 57 kilogramov na najvišjo stopničko stopila Kaja Kajzer, uspeh je s sedmim mestom v kategoriji do 48 kilogramov dopolnila Maruša Štangar. Kaja Kajzer je v izločilnih dvobojih odpravila najprej Rusinjo Kazarino po tem, ko so ji dosodili tri kazni in nato še staro znanko Avstrijko Filzmoserjevo z wazarijem v 18 sekundi podaljška. V četrtfinalu je slavila nad Čehinjo Vero Zemanovo, ki jo je premagala z lepim metom za ippon v drugi minuti podaljška. Mesto v finalu si je zagotovila v borbi za zlato točko z wazarijem proti Portugalki Monteiro. Zlato kolajno si je Kaja Kajzer priborila z zmago nad Francozinjo Receveaux s katero sta bili večino dvoboja izenačeni na koncu pa je v podaljšku Kaja osvojila zlato točko z wazarijem. To je njena šesta kolajna in druga zlata na Grand Prix.

Sreda, 22. januar 2020 - 20:07

Šport/Judo

Začenja se olimpijsko leto in pred nami je prva postojanka svetovne IJF turneje!

Slovenska Bistrica, 22. januar 2020 (MOREL)- Začenja se svetovna IJF turneja in prva postojanka bo med 23. in 25. januarjem v Tel Avivu. V prestolnici Izraela bo nastopilo 9 naših tekmovalcev, ki se bodo borili za najvišja mesta in kvalifikacijske točke za Olimpijske igre v Tokiu to poletje.

Petek, 17. januar 2020 - 11:32

Šport/Judo

Judoistka leta postala Klara Apotekar, judoist leta pa Vito Dragič

Klara Apotekar in Vito Dragič

Klara Apotekar in Vito Dragič

Celje, 17. januar 2020 (MOREL)- Sinoči  je v Celju potekala slovesnost Judoist leta 2019, kjer so najboljše judoistke in judoisti preteklega leta prejeli priznanja in nagrade za uspehe v letu 2019. Judoistka leta postala Klara Apotekar, judoist leta pa Vito Dragič. Podelili so 53 priznanj in nagrad najboljšim v preteklem letu. Poleg rednih priznanj so posebna priznanja dobili še- posebno priznanje za razvoj juda in vizionarsko delo Samo Masleša; posebno priznanje za izjemne dosežke v inkluzivnem judu 2019 Tina Skerlep, Žiga Vangoš, Sašo Kovač, Nik Jerković in Aljaž Colarič. Posebno priznanje za dosežke v judu za veterane 2019 Miran Plošinjak. Posebno priznanje za pomoč pri razvoju inkluzivnega juda Viktorija Pečnikar Oblak.

Četrtek, 12. december 2019 - 19:26

Šport/Judo

Prvi dan Mastersa v Qingdao Adrian Gomboc in Maruša Štangar tik pod stopničkami

Qingdao, 12. december 2019 (MOREL)- Uvodni dan zaključnega Mastersa na Kitajskem je postregel z dvema lepima uvrstitvama slovenskih judoistov. V kategoriji do 48 kilogramov si je peto mesto izbojevala Maruša Štangar, v kategoriji do 66 kilogramov pa Adrian Gomboc.

Torek, 10. december 2019 - 22:42

Šport/Judo

Osmerica na zaključni Masters v Qingdao na Kitajskem

Slovenska Bistrica, 10. december 2019 (MOREL)-  Sklepno dejanje letošnje IJF turneje bo na Kitajskem. Masters bo potekal med 12. in 14. decembrom v Qingdao, kjer se bo lahko pomerilo najboljših 36 iz svetovne IJF lestvice. Med njimi bomo imeli kar osem predstavnikov, ki bodo zastopali slovenske barve na tem prestižnem turnirju.

Sreda, 27. november 2019 - 20:58

Šport/Boks

Mariborski boksar Nikki Osim je zmagal s knockoutom

St. Julijan, 27. november 2019 (MOREL)- 22 letni profesionalni boksar, Mariborčan Nikki Osim je nocoj zmagal s knockoutom v svoji drugi borbi profesionalnega boksa v okviru WBC in IBO. Njegov nasprotnik  je bil 36 letni Adnan Hadžijdić iz Bosne in Hercegovine, ki je s knockoutom klonil v 4 rundi (zato tudi prekinitev).

Ponedeljek, 25. november 2019 - 23:26

Šport/Boks

Mariborski boksar Osim bo imel v sredo drugi profesionalni dvoboj

Nikki Osim na treningu

Nikki Osim na treningu

St. Julian's, 25. november 2019 (MOREL)- 22- letni profesionalni boksar, Mariborčan Nikki Osim, ki je od sobote že na Malti, se bo v  sredo, okoli 21. ure pomeril v svoji drugi borbi profesionalnega boksa v okviru WBC in IBO. Njegov nasprotnik  bo 36- letni Adnan Hadžijdić iz Bosne in Hercegovine.

Sobota, 23. november 2019 - 22:08

Šport/Judo

Judoisti Bežigrada osvojili naslov ekipnih državnih prvakov

Judi klub Bežigrad- Ljubljana

Judi klub Bežigrad- Ljubljana

Celje, 23. november 2019 (MOREL)- Danes se je v Celju odvijal sklepni dogodek 1. slovenske judo lige. Za naslov najboljšega v državi so se pomerile štiri ekipe, ki so osvojile največ točk v štirih kolih rednega dela lige. Med seboj so se pomerile ekipe JK Z'dežele Sankaku, TVD Partizan Ljutomer, JK Impol in JK Bežigrad. Slednji so na koncu slavili zmago v finalu in osvojili prestižni naslov državnih prvakov.

Torek, 19. november 2019 - 18:31

Šport/Judo

Trojica na Grand Slam v Osako

Slovenske Konjice, 19. november 2019 (MOREL)- Zadnja postojanka letošnje IJF turneje bo v Osaki na Japonskem. Tekmovanja se bodo udeležile tri naše predstavnice.

Nedelja, 17. november 2019 - 15:40

Šport/Judo

Ponovno zlato in srebro sester Štangar na odprtem prvenstvu Afrike v Dakarju

Dakar, 17. november 2019 (MOREL)- Na odprtem prvenstvu Afrike sta se na stopnički v Dakarju povzpeli Anja in Maruša Štangar, slednja je stopila na najvišjo stopničko kategorije do 48 kilogramov, Anja pa na drugo stopničko kategorije do 52 kilogramov. Maruša Štangar je v rednem delu tekmovanja premagala predstavnico Burkine Faso Salimato Da z ipponom. Sledilo je polfinale kjer je prepričljivo z dvema wazarijema premagala predstavnico Mauriciusa Priscillo Morand. Za zlato v kategoriji do 48 kilogramov se je pomerila z Rusinjo Elizaveto Stepanovo in jo v drugi minuti podaljška premagala z wazarijem. Maruši v čast je v prestolnici Senegala zadonela slovenska himna.

Sreda, 13. november 2019 - 21:00

Šport/Judo

Anja Štangar stopila na najvišjo stopničko na African Open v Kamerunu, njen uspeh je dopolnila sestar Maruša

Slovenska Bistrica, 13. november 2019 (MOREL)- Pretekli vikend sta na odprtem prvenstvu Afrike v Kamerunu nastopili Maruša in Anja Štangar, slednja je stopila na najvišjo stopničko kategorije do 52 kilogramov. Njen uspeh je dopolnila Maruša s srebrno kolajno v kategoriji do 48 kilogramov.

Sreda, 13. november 2019 - 20:58

Šport/Judo

Finale 1. slovenske judo lige bo v Celju

Celje, 13. november 2019 (MOREL)- Finale letošnje 1. slovenske judo lige se bo odvijalo v soboto, 23. novembra v Celju, kjer se bodo štiri ekipe pomerile za naslov najboljšega v državi.

Ponedeljek, 4. november 2019 - 21:04

Šport/Judo

Tri sedma mesta na evropskem prvenstvu U23 v Rusiji

Izhevsk, 4. november 2019 (MOREL)- Evropskega prvenstva U23, ki je potekalo v Rusiji pretekli vikend se je udeležila trojica naših predstavnic. Vse tri so osvojile 7. mesta. Nastopile so Teja Tropan v kategoriji do 52 kilogramov,

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice