Ponedeljek, 4. november 2019 - 21:01

Šport/Judo

Kaja Kajzer na najvišji stopnički v Avstraliji, uspeh dopolnili s tremi bronastimi kolajnami

Perth, 4. november 2019 (MOREL)- V avstralskem Perthu je potekalo odprto prvenstvo Oceanije kjer je Kaja Kajzer stopila na najvišjo stopničko kategorije do 57 kilogramov, uspeh pa so z bronastimi kolajnami dopolnili Andreja Leški (-63kg), Adrian Gomboc (-66kg) in Martin Hojak (-73kg). Kaja Kajzer je stopila na najvišjo stopničko kategorije do 57 kilogramov in s tem osvojila svojo prvo zlato kolajno na velikih tekmovanjih v članski kategoriji. V izločilnih dvobojih je s končnim prijemom v parterju najprej premagala Mongolko Ichinkhorloo Munkhtsedev, nato pa še Rusinjo Dario Mezhetskaio. V polfinalu je slavila nad Nemko Ines Beischmidt v podaljšku, kjer si je mesto v velikem finalu zagotovila z metom za ippon. Za zlato se je pomerila s Poljakinjo Julio Kowalczyk in jo premagala z dvema wazarijema.
Kategorijo višje je Andreja Leški v rednem delu tekmovanja premagala Tajpejko Yo-Jung Liao z wazarijem Poljakinjo Agato Ozdoba-Blach pa po dosojenih treh kaznih. Edini poraz dneva je doživela v polfinalu proti Avstrijki Kathrin Unterwurzacher in se uvrstila v boj za bronasto kolajno. Tam je v tretji minuti dvoboja z dvema wazarijema premagala Brazilko Alexio Castilhos in osvojila bronasto odličje v kategoriji do 63 kilogramov.
Adrian Gomboc je z wazarijem iz nadaljnjega tekmovanja izločil Tajpejca Ming Yen Tsaija, nato pa moral priznati premoč Nemca Sebastiana Seidla in se uvrstil v repasaž. Tam je premagal Brazilca Daniela Cargnina z wazarijem in se tako uvrstil v boj za medaljo. Za stopničko na odru za zmagovalce je moral premagati Izraelca Barucha Shmailovar, kar je tudi storil z ipponom in si tako priboril bronasto medaljo.
Četrto kolajno in tretjo bronasto je za Slovenijo v Avstrailiji priboril Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov. V prvih dveh borbah je prepričljivo z ipponom premagal Poljaka Michala Bartusika in Grka Georgiosa Azoidisa. V tretjem krogu rednega dela je klonil proti Francozu Guillaumu Chainu z dvema wazarijema. Preko repasaža kjer je z wazarijem premagal Brazilca Aduarda Barbosa, se je prebil do boja za bronasto kolajno. V pol minute je z metom za ippon premagal Švicarja Nilsa Stumpa in si priboril bronasto kolajno.
V odprti moški kategoriji je za Slovenijo nastopil Vito Dragič in v izločilih dvobojih premagal  Christoperja Sherringtona, po tem ko so Britancu prisodili tri kazni. V polfinalu je proti Nemecu Svenu Heinleu Vito prejel tri kazni in dvoboj izgubil. Bronasta kolajna se mu je izmuznila, ko si je Turk Cemal Erdogan priboril ippon in zmago v tretji minuti dvoboja. Vito Dragič je končal tekmovanje na petem mestu kategorije nad 100 kilogramov.
Tretja predstavnica v ženski kategoriji je bila Anja Štangar, ki je svoje dvoboje v kategoriji do 52 kilogramov zaključila že v uvodnem dvoboju, ko si je Španka Estrella Lopez Sheriff priborila dva ippona in s tem zmago. To so sporočili iz Judo zveze Slovenije. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice