Petek, 5. april 2019 - 23:52

Šport/Judo

Kaja Kajzer srebrna v Antaliji

Slovenska Bistrica, 5. april 2019 (MOREL)- Prvi dan velike nagrade Anatlije je v Turčiji zadonela slovenska himna, za katero je poskrbela Kaja Kajzer, ki je pometla s konkurenco v kategoriji do 57 kilogramov. Uspeh je s petim mestom v kategoriji do 48 kilogramov dopolnila Maruša Štangar. V kategoriji do 57 kilogramov je za Slovenijo nastopila Kaja Kajzer. Žreb ji je bil naklonjen in v prvem krogu izločilnih dvobojev je bila prosta.  Svoj prvi dvoboj dneva je pričela z zmago nad Azerbajdžanko Munkhtsedev z wazarijem. V tretjem krogu izločilnih dvobojev je Kaja premagala Izraelko Greenberg v četrti minuti podaljška z ipponom in se uvrstila v četrtfinale. Tam se je pomerila s Srbkinjo Marico Perisic, ki si je najprej priborila prednost wazarija, ampak jo je Kajzerjeva izničila pol minute pred koncem rednega dela prav tako z wazarijem. Dvoboj je Kajzerjeva zaključila v drugi minuti dvoboja, ko si je z drugim wazarijem priborila ippon in napredovanje v polfinale. Vrata v finalni dvoboj si je odprla z zmago nad Kitajko Zhang, ki so ji prisodili tri kazni v podaljšku dvoboja. Za zlato se je borila s Poljakinjo Kowalczyk, v zelo izenačenem dvoboju, ki je trajala 10 minut sta obe dobili dve kazni. Na žalost pa je tretjo in odločilo kazen dobila Kaja in zasedla končno drugo mesto.

V Antaliji je Marša Štangar izločilne dvoboje pričela z dvema zmagama, najprej nad Mongolko Baasansuren z ipponom in v nadaljevanju nad domačinko Kilic prav tako z ipponom. Četrtfinalni dvoboj proti Korejki Kang je Maruša izgubila v podaljšku, ko si je Kangova priborila wazari. V repasažu se je pomerila s Srbkinjo Andreo Stojadinov proti kateri si je najprej priborila wazari, malo za tem pa z vzvodom na komolec prisilila nasprotnico k predaji dvoboja. Za bron se je borila proti še eni Srbkinji Milici Nikolic, ki pa si je priborila prednost wazarija in jo uspela zadržati do konca rednega dela. Maruša Štangar je tako zasedla končno peto mesto.

Veliko nagrado ta konec tedna gosti Turčija in sicer v Antaliji. V ženski kategoriji do 70 kilogramov bo jutri nastopila Anka Pogačnik. V moškem delu pa bodo nastopili še jutri Martin Hojak v kategoriji do 73 kilogramov. V nedeljo pa bodo nastopili še David Kukovica in Narsej Lackovič v kategoriji do 90 kilogramov in v odprti moški kategoriji Enej Marinič in Vito Dragič. To so sporočili iz Judo zveze Slovenije. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
    12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej