Sreda, 16. oktober 2019 - 19:30

Šport/Judo

Na evropsko prvenstvo v inkluzivnem judu potuje pet tekmovalcev

Ljubljana, 16. oktober 2019 (MOREL)- Danes so se na novinarski konferenci pred odhodom na evropsko prvenstvo v inkluzivnem judu predstavili judoisti, ki bodo zastopali slovenske barve v Kölnu. Slovenske barve bodo branili Tina Skrlep, Nik Jerkovič, Žiga Vangoš, Sašo Kovač in Aljaž Colarič. Celotna ekipa se že veseli tekmovanja in da so del tega zgodovinskega dogodka za slovenski judo.

Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije je ob tem izjavil: "Reprezentanca inkluzivnega juda Judo zveze Slovenije se bo prvič v zgodovini slovenskega juda udeležila prestižnega tekmovanja na evropskem nivoju. V ekipi je pet judoistov, dva trenerja in dva spremljevalca. Tekmovalci prihajajo iz različnih slovenskih judo klubov, kar kaže na široko vseslovensko aktivacijo.  Inkluzivni judo je disciplina juda za športnike z različnimi sposobnostmi, ki zaradi določenih stanj, bolezni ali poškodb potrebujejo prilagoditve. Oznaka ID se nanaša na angleško besedno zvezo »Intellectual Disability«, ki v prevodu pomeni intelektualno oviranost. Na evropskem prostoru se disciplina razvija že več deset let in Judo zveza Slovenije razvoju sledi ter ga podpira. Prizadevamo si, da bi disciplina postala uradno priznana v okviru paraolimpijskih športov.#
 Udeležbo na 2. EP v judu za ID sofinancira Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite. Sodelovanje športne zveze in paraolimpijskega komiteja je primer dobre prakse sodobnih svetovnih trendov na področju športne politike in razvoja športa invalidov. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
 123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej