Petek, 2. avgust 2019 - 12:43

Šport/Judo

Peterica Slovenk in četverica Slovencev bo stopila na tatamije v prestolnici Japonske

Ljubljana, 2. avgust 2019 (MOREL)- Na Japonskem bo svetovno prvenstvo v judu  potekalo med 25. in 31 avgustom in bo med drugim tudi generalka za olimpijske igre, ki jih gostijo prihodnje leto. Peterica Slovenk in četverica Slovencev bo stopila na tatamije v prestolnici Japonske. Na čelu ženskega dela ekipe bo aktualna olimpijska prvakinja Tina Trstenjak. Maruša Štangar bo nastopila v kategoriji do 48 kilogramov, njena sestra Anja pa kategorijo višje do 52 kilogramov. Evropska prvakinja iz Minska Klara Apotekar se bo borila v kategoriji do 78 kilogramov, bronasta iz Ria ter njena polsestra Anamari Velenšek pa v odprti kategoriji nad 78 kilogramov. V moški konkurenci bomo imeli dva predstavnika v kategoriji do 66 kilogramov, evropskega prvaka iz Tel Aviva 2018 Adriana Gomboca in Andraža Jereba, kategorijo višje se bo boril Martin Hojak. Kot četrti predstavnik v moški konkurenci bo nastopil Vito Dragič v odprti kategoriji nad 100 kilogramov.

Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije:" Smo pred najbolj pomembno tekmo pred Olimpijskimi igrami, temu primerno se naša ekipa pripravlja na zaključnih pripravah v Izoli. Glede na zadnje rezultate komaj čakamo svetovno prvenstvo in verjamem, da bodo tekmovalci še dvignili nivo pripravljenosti. Veseli smo, da je Tina ponovno v ekipi in da je že v Zagrebu pokazala odlične borbe. Želimo si, da naši športniki osvojijo čim več točk za Olimpijske igre in pokažejo svoje najboljše borbe."

Tina Trstenjak, olimpijska prvakinja kategorije do 63 kilogramov: "Največja želja pred svetovnim prvenstvom je prikazati lep judo. Verjamem, da tako tudi pride dober rezultat. Šla bom borbo po borbo na vsako tekmovalko posebej, tako kot počnem vsakič. Vesela sem, da sem se po poškodbi vrnila z zmago v Zagrebu, toda kot rečeno vsako tekmovanje in vsaka nasprotnica je poglavje zase in tudi svetovno prvenstvo je samo še ena tekma do glavnega cilja prihodnje leto."

Vito Dragič, kategorija nad 100 kilogramov:" Prvič sem na svetovno prvenstvo šel preizkusiti ta rang tekmovanja in nabirat izkušnje. Sedaj je želja več in cilji so višji. Pripravljenost je vrhunska, že dolgo nisem bil tako dobro pripravljen in zato bom ciljal najvišje kar se da. Sedaj sledijo še trije tedni intenzivnih priprav kjer upam, da bom formo še dvignil." To so sporočili iz Judo zveze Slovenije. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
      123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej