Sobota, 11. maj 2019 - 18:33

Šport/Judo

Srebro za Tino Trstenjak v Bakuju

Baku, 11. maj 2019 (MOREL)- Kot prva nosilka kategorije do 63 kilogramov je bila Tina Trstenjak v prvem krogu izločilnih dvobojev prosta. V drugem krogu je izločila Brazilko Quadros z ipponom v podaljšku. Po tretji dosojeni kazni Poljakinji Agati Ozdoba - Blach v četrtfinalu je Tina napredovala v polfinale. Tam se je spopadla z Nemko Martyno Trajdos, dvoboj se je prevesil v podaljšek, kjer je slavila Slovenka po tretji dosojeni kazni Trajdosovi in si odprla vrata v finale kategorije do 63 kilogramov. Tam ji je nasproti stala Japonka Tashiro, ki je ni še nikoli v karieri premagala na tekmovanjih. Japonka je v izenačenem dvoboju Tino prisilila k predaji s tehniko vzvoda na komolec. Tina si je tako v Bakuju priborila srebrno kolajno, kar je njena dvanajsta kolajna na Grand Slamih.

Prvi dan Grand Slama v Bakuju je sedmo mesto zasedla Maruša Štangar. Po prvem prostem krogu je nato v pet minuti podaljška v drugem krogu slavila zmago nad Turkinjo Kilic. Četrtfinalni dvoboj in repasaž je morala predati saj je v prvem dvoboju staknila lažjo poškodbo kolena in ni mogla več nadaljevati tekmovanja.
Adrian Gomboc je bil v prvem izločilnem dvoboju prost v drugem je premagal Francoza Le Blouch po tem, ko so Francozu v skoraj že šesti minuti podaljška prisodili tretjo kazen. Tretji izločilni dvoboj pa se ni izšel v prid Adriana saj je prejel tri kazni v desetih minutah dvoboja in s tem je zmago slavil Španec Gaitero Martin.
Andreja Leški je kot druga naša predstavnica v kategoriji do 63 kilogramov v prvi borbi klonila proti Poljakinji Talach, ko si je ta priborila prednost wazarija in jo uspela zadržati do konca.
Kaja Kajzer se je v izločilnih dvobojih borila proti Kitajki Tian, ta si je priborila prednost wazarija malo pred koncem rednega dela in jo zadržala za zmago v dvoboju.
Anka Pogačnik je prvi dvoboj proti Nemki Butkereit klonila v tretji minuti podaljška, ko so ji prisodili tretjo kazen.
Andraž Jereb je v svojem uvodnem dvoboju turnirja klonil proti Kazahstancu Zhubatkan za tem, ko si je ta priboril prednost wazarija in jo uspel zadržati do konca dvoboja.

Zadnji dan turnirja v Bakuju bodo nastopili še Klara Apotekar v kategoriji do 78 kilogramov, Anamari Velenšek v kategoriji nad 78 kilogramov in Vito Dragič v kategoriji nad 100 kilogramov. V treh dneh tekmovanja bomo na tatamijih videli 449 judoistov iz 57 držav sveta. To so sporočili iz  Judo zveze Slovenije. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej