Torek, 15. september 2020 - 18:59

Gospodarstvo/Španija

Nov zagon za SEAT Tarraco s prihodom bolj športne različice

Martorell (Španija), 14. 9. 2020 – SEAT je na trg pripeljal različico Tarraco FR in s tem poskrbel, da bo njihov največji SUV še bolj zaželen. Novi model se ponaša z ekskluzivno zunanjo in notranjo podobo, specifično nastavitvijo podvozja ter motorji, ki zagotavljajo športne vozne zmogljivosti in učinkovitost po željah kupcev. Prihod različice SEAT Tarraco FR pomeni še več: model izhaja iz že uveljavljenega tržnega položaja, vendar segmentu velikega SUV-ja dodaja novo dimenzijo.SEAT Tarraco FR z bolj izrazito, bolj ekskluzivno oblikovano zunanjostjo v modelsko serijo prinaša več športne dinamike; od trenutka, ko voznik sede na svoj sedež in prime za volan, do utripanja srca – njegove palete motorjev – in podvozja, ki ima takšne nastavitve, da omogoča bolj angažirano vožnjo.

Značka FR je pomemben del SEAT-ove ponudbe, ki označuje drugačen značaj vozil v posamezni modelski seriji in znamki pomaga pri krepitvi njenega položaja na trgu.Kupci se radi odločajo za različice z oznako FR in so že pričakovali SEAT Tarraco FR, ki bo odigral pomembno vlogo pri tržnem pozicioniranju SEAT-ovega velikega SUV-ja. Brez dvoma bo veliko vozil, ki bodo zapustila proizvodno linijo v tovarni Wolfsburg, nosilo oznako FR.

Tarraco FR se ponaša z bolj športnim, bolj edinstvenim dizajnom od tistega, ki je značilen za SEAT-ov največji SUV: ekskluzivni oblikovalski elementi njegove zunanjosti in notranjosti ustvarjajo še posebej opazno estetiko. SEAT Tarraco ima različne zunanje dodatke, kot so specifična mreža hladilnika v kozmično sivi barvi z oznako FR, ekskluzivni zadnji difuzor ter športni zadnji usmernik zraka in zadnje LED-luči po celotni širini vozila.

Za SEAT Tarraco FR so v ponudbi optimizirani bencinski (TSI) in dizelski (TDI) motorji, ki imajo zaradi nižjih emisij manjši vpliv na okolje, pa vendar jih zaznamuje moč, ki pritiče oznaki FR. V začetku leta 2021 bo v motorno paleto za SEAT-ov največji SUV vključen tudi priključni hibrid, ki bo s kombinacijo motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja omogočal prav poseben užitek v vožnji.

Športno podvozje velikega SUV-ja je s sistemom za prilagodljivo uravnavanje Adaptive Chassis Control (DCC) zasnovano za angažirano vožnjo. V kombinaciji z neposrednim krmiljenjem in štirikolesnim pogonom 4Drive daje vozilu močan značaj.

SEAT Tarraco FR je popolnoma povezan; vključuje tehnologijo Full Link (vklj. z brezžičnim dostopom do aplikacij Android Auto in CarPlay), izven vozila pa so vam na voljo storitve SEAT CONNECT. Poleg tega tehnologija prepoznave govora uporabnikom z uporabo naravnoglasovnega upravljanja omogoča inter­akcijo z novim 9,2-palčnim infotainment sistemom.

V naboru za SEAT Tarraco so prediktivni sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje (Predictive Adaptive Cruise Control)*, asistenca za pripravo vozila na trčenje (Pre-Crash Assist), asistenca za zaustavitev v sili (Emergency Assist), sistem za avtomatizirano vožnjo (Travel Assist), asistenca za menjavo voznega pasu (Side Assist), asistenca za varno izstopanje (Exit Assist) in asistenca za prevračanje vozila (Rollover Assist) – vse to so najnaprednejši asistenčni sistemi, ki zagotavljajo optimalno zaščito, obenem pa tudi veliko udobja pri vožnji, npr. asistenca za manevriranje s prikolico (Trailer Assist). To so sporočili iz Porsche Slovenije. (konec)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Prediktivni ACC bo na voljo od novembra 2020.

Uvod

SEAT Tarraco FR razširja ponudbo v modelski seriji velikega SUV-ja; gradi na vseh atributih osnovnega modela in njegovi osebnosti dodaja novo, bolj športno in dinamično dimenzijo. Vrsta zunanjih elementov, kot je denimo specifična mreža hladilnika z oznako FR, nakazuje na drugačni značaj vozila. Spremembe so tudi širše, črne obrobe kolesnih ohišij, črne strešne letve ter okenski okviri in stranski ogledali, lakirani v kozmično sivi barvi. Zadek Tarraca ima nov športni usmernik zraka, luči po celotni širini vozila, ekskluzivni zadnji difuzor in logotip v rokopisnem slogu.

 

Ponudbo notranjega oblazinjenja za Tarraco FR tvori bogata paleta razpoložljivih barv, za dovršeno zunanjost pa so tu 19- in 20-palčna polirana aluminijasta platišča tipa FR.

 

Notranjost zaznamujejo naslednje posebnosti: na športnem volanu je logotip FR, za dodatno dozo energije poskrbijo aluminijasti pedali, SEAT-ov Digital Cockpit pa je tisti element, ki razkriva, da je v kabini vse osredotočeno na voznika. Sprednja sedeža imata športno školjkasto obliko (voznikov je električen in s pomnilniško funkcijo).

 

Različica FR prinaša tudi najnovejšo generacijo infotainment sistema, ki potnikom omogoča, da so ves čas povezani s spletom. Pri avtomobilih je to področje čedalje bolj pomembno, saj so naša življenja vse bolj digitalizirana.

 

A spremembe niso zgolj estetske. Tarraco je dobil tudi športno podvozje s sistemom Adaptive Chassis Control (DCC), ki omogoča vožnjo in krmilne lastnosti, kakršne pričakujemo od avtomobila z oznako FR – nenazadnje je namenjen bolj fokusirani, dinamični vozni izkušnji.

 

Podvozje je odlično usklajeno s ponudbo motorjev. V motorni paleti je zdaj poleg že znanih agregatov za Tarraco tudi nov 200-konjski motor TDI. Bencinski motorji TSI so na voljo z močjo od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM) ter z gibno prostornino 1,5 oz. 2,0 litra. Dizelski motorji ostajajo ključni v Tarracovi ponudbi; za različico FR sta na voljo dva agregata 2.0 TDI z močjo 110 kW (150 KM) oz. 147 kW (200 KM). V začetku leta 2021 bo v ponudbo za Tarraco vključen tudi priključni hibrid, ki bo kombiniral bencinski motor TSI in elektromotor ter litij-ionsko baterijo, s čimer bo zagotavljal optimalno ravnovesje med zmogljivostjo in učinkovitostjo.

 

SEAT Tarraco FR je bil zasnovan kot vozilo z optimalno kombinacijo zmogljivosti, učinkovitosti in udobja, ki ga odlikujeta značilna zunanjost, s katero izstopa iz množice, in značaj, ki je prilagojen svetu, ki ga obdaja.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
 123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej