Četrtek, 24. oktober 2019 - 15:33

Kultura/Slovenija- prejeli smo

Gledališčniki SMG začeli kulturni boj za svoj obstoj

Ljubljana, 24. oktober 2019 (MOREL)- Podpisani člani umetniškega ansambla Slovenskega mladinskega gledališča ne dopuščamo, da se govori v našem imenu in da se v medijih pod pretvezo kolektivnih odločitev in želja daje izjave, ki niso bile sprejete v skladu z nami in so neresnične. Umetniški program Gorana Injca in Tiborja Miheliča Syeda odločno podpiramo. Čeprav smo do določenih njunih potez tudi kritični in si na določenih področjih želimo izboljšav, stojimo za njim, prav tako kot številni podporniki v slovenskem in mednarodnem prostoru.
Zavezani smo načelom, ki že desetletja sledijo nespremenjenim kriterijem Slovenskega mladinskega gledališča in njegovi zgodovini. To so odprtost, mednarodno sodelovanje, kritičnost, provokativnost, novi modeli uprizarjanja, eksperiment, diskurzivnost, naslavljanje različnih občinstev, gledališče kot družbeni prostor. Tudi dramsko gledališče je del te pluralnosti. Verjamemo, da mora biti javni zavod prostor refleksije in preporoda, ne pa branik afirmacije.
Absolutno zavračamo to, da je delovanje gledališča podrejeno posamezniku in v službi njegovih želja. Želimo si konstruktivnega dialoga in sodelovanja, ki temelji na medsebojnem spoštovanju med vsemi člani kolektiva Slovenskega mladinskega gledališča.
Podpisani:
Primož Bezjak
Neda R. Bric
Urška Brodar
Damjana Černe
Mateja Dermelj
Daša Doberšek
Boris Kos
Željko Hrs
Tina Malič
Janja Majzelj
Anja Novak
Ivan Peternelj
Draga Potočnjak
Matej Recer
Katarina Stegnar
Blaž Šef
Stane Tomazin
Matija Vastl
Vito Weis

(konec)
 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
    12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej