Torek, 23. junij 2020 - 08:35

Kultura/Slovenija

Poletni glasbeni festival Logatec 2020

Logatec, 23. junij 2020 (MOREL)- Letošnji Poletni glasbeni festival v Logatcu bo odprla v nedeljo dopoldanska matineja pihalno-trobilske sekcije Simfoničnega orkestra Cantabile. Ob spremljavi tolkal bo na Trgu sv. Nikolaja  zazvenela praznična  glasba, ki jo navadno izvajajo pihalni orkestri. Matineja bo zagotovo popestritev tudi za vse, ki se bodo na krstno nedeljo pred tem udeležili bogoslužja v farni cerkvi sv. Nikolaja.

Bajate so glasbeno-pripovedovalska zasedba, ki goji ljubezen do ljudskih pravljic in osebnih zgodb vseh oblik in okusov. V svojih pripovedih združujemo besede in zvok, pravljično in zemeljsko, svetlo in temno. Ob jadranju po zgodbah najraje trčijo ob nepredvidljive zaplete in ne tako zelo srečne konce. Še posebej so naklonjeni slovenskemu ljudskemu izročilu, ki ga raziskujejo in interpretirajo z veliko mero odgovornosti in spoštovanja do starega, hkrati pa vanj vpletajo nova sozvočja in sveže zgodbe. Slovenskemu ljudskemu izročilo posvečajo enega izmed svojih projektov. Gre za koncertno sosledje ljudskih pesmi in pravljic, z naslovom Do konca svojih dni.

Družinski Trio Fir deluje v okviru Glasbene šole Logatec pod mentorstvom Marjana Grdadolnika. Gre za tri izjemne mlade glasbenike, ki so na poti, da postanejo profesionalni glasbeniki. Njihov repertuar zajema vse glasbene stile, od klasike, tanga, do narodno zabavne in pop glasbe. V čudovitem ambientu Grajskega parka Vitez se bodo predstavili kot predskupina četrtkovega večernega koncerta.

Komorni koncert bodo oblikovali: solopevca Ana Skvarča in Peter Grdadolnik, klarinetist Marjan Grdadolnik in organistinja Mihaela Kavčič. Vsi omenjeni glasbeniki so zelo dejavni pri glasbenem življenju v Logatcu in drugod. Predstavili se bodo v različnih kombinacijah s sakralnim programom duhovne glasbe velikih mojstrov. Čudovito akustiko in ambient, ki pritiče farni cerkvi sv. Nikolaja, bo napolnila duhovna glasba za dušo in srce.

Najlepše operne in napolitanske melodije v izvedbi Simfoničnega orkestra Cantabile in izjemnega baritonista Jureta Počkaja bo sklepno dejanje Poletnega glasbenega festivala Logatec  2020 potekalo v nedeljo 5. julija. Jure Počkaj iz Postojne velja za enega izmed najperspektivnejših slovenskih opernih baritonistov, kot so ga označili mednarodni mediji in kritiki. Gostje koncerta bodo Simon Avsec, vodja skupina Ana Pupedan in zasedba Forgotten Eden.

Na koncertu se bosta predstavila tudi dva odlična mlada glasbenika, violinist Aleksander Rogina in violončelist Anže Rupnik. Simfoničnemu orkestru Cantabile bo dirigiral skladatelj, pedagog in umetniški vodja festivala Marjan Grdadolnik. Operna noč ob zaključku festivala ponuja izjemen glasbeni dogodek. V primeru slabega vremena v  bodo prireditve v Kulturnem domu KS Tabor oziroma v Športni dvorani Logatec.

POLETNI GLASBENI FESTIVAL LOGATEC 2020

28. 6. - 5. 7. 2020

Nedelja, 28. 6. ob 11.00, Trg sv. Nikolaja, Dol. Logatec

NEDELJSKA MATINEJA

Simfonični orkester Cantabile (trobila, pihala, tolkala)

***

Četrtek, 2. 7. ob 20.30, Grajski park Vitez*

DO KONCA SVOJIH DNI

koncert slovenskih ljudskih pravljic in pesmi

SKUPINA BAJATÉ

Maša Budič (pripoved, flavta)

Nina Milavec (pripoved)

Rebeka Bogataj (vokal)

Urša Mihevc (vokal)

Danijel Bogataj (vokal, violina, kitara, mandolina)

Blaž Podobnik (vokal, harmonika, kitara)

predskupina

MLADI VIRTUOZI – Trio Fir

Urban Fir, klarinet,

Blaž Fir, harmonika

Jernej Fir, violončelo

***

Sobota, 4. 7. ob 20.30, cerkev sv. Nikolaja, Dol. Logatec

KOMORNI KONCERT

duhovna glasba velikih mojstrov

Ana Skvarča, sopran,

Peter Grdadolnik, bariton,

Marjan Grdadolnik, klarinet

Mihaela Kavčič, orgle

***

Nedelja, 5. 7. ob 20.30, Grajski park Vitez**

OPERNA NOČ

najlepše arije in canzone

Simfonični orkester Cantabile in  Jure Počkaj - bariton

gostje: Simon Avsec (vokal, mandolina) in skupina Forgotten Eden

Vstop na koncerte prost, razen za zaključni koncert Operna noč: predprodaja 10€, na dan koncerta 15€

(konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
      123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej