Petek, 25. september 2020 - 21:10

Kultura/Slovenija

Ugledno mednarodno priznanje portalu ucimse.com

Ljubljana, 25. september 2020 (MOREL) – Učenci naših šol so v času šolanja na daljavo imeli na voljo vrhunsko digitalno izobraževanje. Potrditev je prišla iz Berlina s podelitvijo najvišjega mednarodnega priznanja, medalje Comenius-EduMedia 2020, ki ga podeljuje Nemško združenje za pedagogiko in informatiko. Tokrat je priznanje prejel interaktivni izobraževalni portal Mladinske knjige ucimse.com. Priznanje Comenius-EduMedia, ki potrjuje kakovost digitalnih izobraževalnih izdelkov, kot so izobraževalni portali ali spletne strani, sistemi za upravljanje učenja (LMS), tečaji, pedagoške interaktivne igre in igričarsko oblikovane vsebine se podeljuje od leta 1995.

Kot so sporočili iz založbe Mladinska knjiga priznanja in medalje so podelili včeraj, 24. septembra v Berlinu. Mednarodna žirija ocenjuje vsebinski, metodično-didaktični, tehnični in oblikovni vidik projektov. Letos je bilo prijavljenih 186 izdelkov. Večina jih je prejela Comenius-EduMedida-pečat, ki pomeni primerno kakovost izdelka za digitalno izobraževanje. Devetnajst najboljših, med njimi tudi portal ucimse.com, pa je prejelo še medaljo Comenius-EduMedia, to je najvišje priznanje za izdelke, ki jih še posebej odlikuje visoka kakovost.

Interaktivni izobraževalni portal ucimse.com je v celoti plod slovenskega znanja in kreativnosti uredniško-programerske ekipe Izobraževalnega založništva Mladinske knjige na čelu z dr. Mihom Kovačem. Portal skozi zgodbo in elemente igre učence spodbuja pri utrjevanju znanja z več kot 3.500 interaktivnimi nalogami. Zabavne naloge so usklajene z učnimi načrti za večino predmetov in za vse razrede osnovne šole. Na portal se je od leta 2014 do danes registriralo več kot sto tisoč slovenskih učencev, doslej so skupaj rešili več kot šest milijonov interaktivnih nalog. Še zlasti v letošnjem letu, v obdobju epidemije, so se izkazale prednosti učenja v digitalnem okolju: med šolanjem na daljavo je portal ucimse.com uporabljalo 75 odstotkov slovenskih učencev, dnevna raba portala se je v primerjavi z rabo v enakem obdobju lani povečala za 1700 odstotkov, število rešenih nalog pa je z dobrega enega milijona v lanskem letu naraslo na tri milijone v enem šolskem letu.

Vodja Izobraževalnega založništva pri Mladinski knjigi dr. Alenka Kepic Mohar je ob podelitvi priznanja povedala, da »vsak učbenik, ki ga izdajo v izobraževalnem založništvu, ima svojo zgodbo, portal ucimse.com pa je samo svoj. V njem je skrito večletno sistematično delo, kopica kreativnih idej in veliko dobrega timskega duha razvojne ekipe Mladinske knjige. Portal združuje ideje in znanje programerjev, urednikov učbenikov, številnih učiteljev, oblikovalcev in ilustratorjev. Vse z namenom, da bi slovenski učenci na zaslonih pridobivali koristno znanje, povezano s šolsko učno snovjo, a na način, ki bi jih pritegnil in jih samodejno popeljal v stanje radovedne zatopljenosti. Veseli nas, da so kakovost portala prepoznali tudi tuji ocenjevalci digitalnih izobraževalnih medijev, še sploh, ker potrjuje, da je bila odločitev za razvoj izvirnega slovenskega portala za slovenske učence na mestu. To namreč v svetu brezplačnih digitalnih vsebin in na jezikovnem omejenem območju ni povsem samoumevno,« je še poudaril dr. Alenka Kepic Mohar. (konec)zz

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice