Torek, 28. april 2020 - 14:37

Notranja politika/Slovenija- prejeli smo

Poziv javnim uslužbencem k podaji predloga za izplačilo višje solidarnostne pomoči zaradi epidemije Covid-19

Ljubljana, 28. april 2020 (MOREL)- Pozivamo vse javne uslužbence, da podajo KSS-ju predlog za izplačilo višje solidarnostne pomoči zaradi epidemije Covid-19. Višina plače pri elementarni nesreči - epidemiji ni pomembna, do višje solidarnostne pomoči so upravičeni vsi, kot pojasnimo spodaj.
V KSS smo prepričani (v prilogi spodaj je Pojasnilo), da javnim uslužbencem in njihovim družinam zaradi epidemije Covid-19 pripada solidarnostna pomoč po 40. členu Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti - KPND. Ministrstvo za obrambo je dopis enega sindikatov KSS - Sindikata vojakov Slovenije, posredovalo na Ministrstvo za javno upravo - MJU, več v objavi: Izplačilo solidarnostne pomoči zaradi naravne nesreče - epidemije. MJU se na vprašanja še ni odzvalo.
Ker KPND določa rok 60 dni za podajo zahtevka za izplačilo od zmožnosti vložitve zahtevka, smo se v KSS odločili za ta poziv. V KSS menimo, da zastaralni rok še ni začel teči, saj epidemija še traja, vendar lahko pride do razlage, da je rok pričel teči s prvim dnem razglasitve epidemije, zaradi tega bomo zahtevke za člane vložili v določenem roku. Epidemija je bila razglašena 12. marca, rok za vložitev zahtevka se izteče 11. maja. Po 11. maju bo rok za podajo zahtevkov potekel in javni uslužbenci, ki ne bodo vložili zahteve za izplačilo ne bodo dobili višje solidarnostne pomoči. Zato bo KSS na podlagi predlogov članov podal zahtevo za izplačilo višje solidarnostne pomoči do 11. maja za vse člane, za katere bomo predlog prejeli do 9. maja.
Člani KSS so upravičeni do 20% višje solidarnostne pomoči (s KPND je določena višina solidarnostne pomoči, ki z 20% znaša 693,01 EUR), če zahtevek vloži KSS na predlog člana. V KSS ne moremo več čakati na odgovore Ministerstva za javno upravo, ker za naše člane lahko zamudimo rok za izplačilo 20% višje solidarnostne pomoči, zato smo se odločili, da pričnemo z zbiranjem predlogov za izplačilo, ki so osnova za izplačilo višje solidarnostne pomoči. Zaposleni v javnem sektorju, ki še niso člani KSS in želijo podati predlog za izplačilo, se naj pred (ali vzporedno) podajanjem predloga včlanijo. Najhitreje se je včlaniti preko spleta, v povezavi: Spletna včlanitev v KSS ali z izpolnitvijo pristopne izjave, v povezavi: izjava, ki se pošlje s pošto na naslov KSS ali skenirana na info@konfederacijasindikatov.si
Za podajo predloga KSS-ju član le izpolni pripravljeno e-poštno sporočilo - predlog, vse ostalo uredi KSS, in nam ga z e-pošto pošlje. Pripravljen predlog v obliki e-poštnega sporočila je v povezavi: Predlog za izplačilo višje solidarnostne pomoči

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej