Petek, 16. oktober 2020 - 23:53

Notranja politika/Slovenija- prejeli smo

V fitnes centrih ni bilo okuženih, kot trdijo janšisti

Maribor, 16. oktober 2020 (MOREL)- »V epidemiološki službi nismo obravnavali izbruhov v fitnes centrih,« pravijo v odgovoru NIJZ na poziv Slovenske fitnes iniciative, da nam razkrijejo podatke o tem, koliko oseb se je v Sloveniji dejansko okužilo pri rekreaciji v fitnesih in športno – rekreativnih dvoranah.

Podatki iz tujine namreč kažejo prav to – da fitnesi in športno – rekreativne dvorane niso žarišča okužb, v naši državi pa tega podatka nismo zasledili. Kljub temu vladni predstavnik gospod Jelko Kacin vztrajno zatrjuje, da so športno – rekreativni objekti in fitnesi rizična območja. Slovenska fitnes iniciativa je pred enim tednom zagnala peticijo proti omejevanju vadbe in zapiranju športno – rekreativnih dvoran in fitnesov, ki je do danes zbrala skoraj 15 000 podpisov. Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije gospod Bogdan Gabrovec je na predsednika vlade Janeza Janšo naslovil poziv, v katerem opozarja na pomen redne športne aktivnosti. Kljub mnenju stroke so se odločevalci odločili, da bodo športno – rekreativne dejavnosti prepovedali oziroma drastično omejili.

»Fitnesi in ponudniki športno – rekreativnih dejavnosti smo čakali na informacije o tem, kakšne odloke bo vlada sprejela in ko smo jih končno dočakali so bile podane informacije na tak način, da je prišlo v sektorju do popolne zmede. Omejitev na 20 kvadratov, zapiranje centrov, za katera območja veljajo omejitve in od kdaj – zgodil se je popoln kolaps pri razlagi odlokov, kriva pa je zmedena komunikacija vlade.« pravi Marko Geršak, pobudnik Slovenske fitnes iniciative.

Slovenska fitnes inciativa nadaljuje z zbiranjem podpisov peticije, h kateri vabimo praktično vse rekreativce in ponudnike športno – rekreativnih storitev, da se odzovejo in oddajo svoj glas (fizično ali preko spleta). V prihodnjem tednu bomo namreč naše podpise tudi predali pristojnim, o točnem terminu predaje le-teh pa vas bomo (medije) tudi pravočasno obvestili.To je zapisala Maja Tasič. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej