Sreda, 19. avgust 2020 - 21:37

Notranja politika/Slovenija- prejeli smo

Za predsedniško mesto v SD trije kandidati

Ljubljana, 19. avgust 2020 (MOREL)-Kongres Socialnih demokratov bo predvidoma potekal 10. oktobra 2020 in bo prvi tovrstni digitalni politični dogodek takšnih razsežnosti v Sloveniji. V sklopu evidentiranj za mesto predsednika oz. predsednice SD so članice in člani predlagali Sonjo Lokar, Janija Prednika in Tanjo Fajon. Za podpredsednico SD je evidentiranih 11 kandidatk, in sicer Nuška Gajšek, Neva Grašič, Meira Hot, Ljubica Jelušič, Mojca Kleva Kekuš, Vesna Kolarič, Damijana Škrlj, Dominika Švarc Pipan, Živa Vidmar, Martina Vuk in Ljubica Zgonec Zorko. Za članico Predsedstva stranke pa je bilo evidentiranih 15 kandidatk. 

Evidentirani bodo povabljeni k podaji soglasja, s čimer bodo tudi uradno postali kandidatke in kandidati za vodenje SD ter preostale nadomestne funkcije. Odziv v procesu evidentiranja je znak dobro organiziranega, motiviranega in aktivnega članstva, ki želi odprto, javno in kritično soočenje mnenj, vizij ter pogledov na vlogo, položaj in delo Socialnih demokratov v slovenskem političnem prostoru. 

Za vse kandidatke in kandidate bodo tako v mesecu pred kongresom organizirana javna soočenja v vseh večjih središčih Slovenije, saj želimo v SD omogočiti članicam in članom najboljše pogoje za sprejem odločitve o tem, kdo je oseba, ki lahko s svojim vodenjem uresniči socialdemokratski program, na volitvah premaga Janeza Janšo in prevzame vodenje napredne rdeče-zelene slovenske vlade.

Socialni demokrati bomo sicer tokrat prvič organizirali digitalni kongres, vključno z glasovanjem na daljavo, kar bo svojevrstna inovacija v slovenskem političnem prostoru, kjer smo bili do sedaj vajeni tradicionalnih kongresnih postavitev. To ni le organizacijski premik, ampak tudi politično stališče o nujnosti uvedbe elektronskih volitev in digitalizacije upravljanja države.

Na lanskem programskem Kongresu v Velenju smo Socialni demokrati začeli proces programske prenove s sprejetimi (rdeče-zelenimi) izhodišči za nov program. Glede na številne politične, ekonomske, socialne, okoljske, zdravstvene in varnostne izzive je nujno, da stranka domisli svojo vizijo in rešitve za čas po epidemiji in za prihodnja desetletja. Letošnji Kongres SD bo tako predvidoma nadaljeval programsko prenovo z ambicijo, da se Socialni demokrati okrepimo z idejami, ljudmi in rešitvami, ki Sloveniji omogočajo - v spremenjenih okoliščinah - preboj med najboljše države sveta. To so sporočili iz SD. (konec)

 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
    12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej