Četrtek, 21. maj 2020 - 16:14

Notranja politika/Slovenija

Zorčič začel turnejo navduševanja po Sloveniji

Novo mesto, 21. maj 2020 (MOREL)- Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je danes začel z delovnimi obiski mestnih občin. Namen delovnih obiskov je seznanitev s problematiko občin in ljudi, ki tam živijo, približanje zakonodajne veje oblasti ljudem, njihovim problemom in pomoč pri iskanju konkretnih rešitev in izboljšav.

Kot prvo mestno občino je danes obiskal MO Novo mesto, kjer ga je sprejel župan Gregor Macedoni. Skupaj sta najprej obiskala Osnovno šolo Center Novo mesto, kjer so predsedniku državnega zbora predstavili spremenjeno organizacijo in potek pouka, prilagojeno ukrepom povezanim z epidemijo koronavirusa. V nadaljevanju sta si ogledala novomeški Glavni trg in ob tej priložnosti je predsednik državnega zbora županu čestital za prvo nagrado za ureditev mestnega jedra kot najuspešnejši dosežek urejanja zgodovinskih jeder, ki ga je občina prejela na zaključni prireditvi vseslovenske akcije Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna.

V delovnem pogovoru z županom in direktorico občinske uprave  Vido Čadonič Špelič so se dotaknili različnih vsebin. Predsedniku državnega zbora sta predstavila ključne projekte, s katerimi se občina lahko pohvali, spregovorila pa sta tudi o nekaterih izzivih, katere bo v prihodnje potrebno nasloviti bolj učinkovito. Predsednik državnega zbora je kot zelo uspešen in racionalen ocenil tudi projekt povezovanja dolenjskih občinskih uprav, ki je zaživel v začetku letošnjega leta s povezovanjem občin Novo mesto, Trebnje in Straža, pred kratkim pa sta se projektu pridružili tudi občini Mirna in Mokronog. To pa, tako Zorčič, le še dodatno potrjuje njegovo prepričanje, da s povezovanjem in preseganjem delitev skupaj lahko veliko več dosežemo, tako na lokalni in regionalni, kot tudi na državni ravni.

V okviru obiska je predsednik državnega zbora skupaj z županom obiskal tudi Krajevno skupnost Bučna vas, kjer je bila v osrednja tema pogovora življenje z romsko skupnostjo. Zorčič je pri reševanju romske problematike poudaril pomen povečanja aktivnosti ter sodelovanja lokalne in državne ravni.  

Obisk MO Novo mesto je predsednik državnega zbora zaključil z ogledom Olimpijskega vadbenega centra Novo mesto, kjer so mu predstavili dosedanji razvoj centra in načrte za njegovo nadaljnjo nadgradnjo. Izrazil je zadovoljstvo nad uspešno zgodbo tega športno-rekreativnega kompleksa z besedami, da je velodrom, ki je nekoč neslavno propadal, postal vadbeni center z mednarodnimi razsežnostmi. Zaključil je, da se že veseli nadaljnjih uspehov naših športnikov.  To so sporoči iz državnega zbora. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej