Sobota, 14. junij 2014 - 19:12

VABILO

LJUBLJANSKI FESTIVAL PIVA 2014

Ponedeljek, 2. junij 2014 - 20:57

reklamno sporočilo poslovnega partnerja

ZA PRIJATELJE: POL PORABLJENE ENERGIJE ZASTONJ. ZA VAS NAGRADA: MESEC ELEKTRIČNE ENERGIJE BREZPLAČNO!

Ljubljana, 2. junij 2014 (MOREL)- Z veseljem vam sporočamo, da je družba GEN-I po uradnih podatkih Direktorata za energijo že 5. leto zapored najcenejši dobavitelj električne energije v vseh skupinah odjema za gospodinjske odjemalce. Že več kot 100.000 se vas je prepričalo, da se splača biti stranka GEN-I, v sklopu okrogle obletnice pa si lahko še dodatno znižate svoje račune za elektriko in obdarite tudi vaše najbližje.
Povejte prijateljem, znancem, sosedom, sodelavcem in sorodnikom, kako zadovoljni ste s Poceni elektriko. Podarite jim priporočilno kodo ZA PRIJATELJE!

Ponedeljek, 18. marec 2013 - 22:57

Kultura/Slovenija

Glej, dobro tedensko dogajanje!

Ljubljana, 18. marec 2013 (MOREL)- V Gledališču Glej bo v tem tednu na sporedu premiera predstave "Prometej: apologija za razcepljeno osebnost in zbor lačnih ljudi", drugega dogodka letošnjih Glejevih rezidentov G-Fart. Prav tako vas želimo opozoriti na prihajajoče glasbeno dogajanje, tj. promocijo albuma "Twisted Delight" glasbene izvajalke Katje Šulc v sklopu "Glej, koncert!", ki se bo odvijala 27. marca 2013 ob 21h v dvorani našega gledališča.

Ponedeljek, 4. marec 2013 - 21:35

FAR EAST FILM FESTIVAL 15

19/27 aprile 2013 - Teatro Nuovo “Giovanni da Udine” & Visionario

UDINE – Onore, coraggio, disciplina, rispetto: le profonde radici della cultura orientale ma anche le profonde radici del kung fu. Quello stesso kung fu di cui Ip Man, il leggendario maestro di Bruce Lee, è stato (ed è) icona universale. Un simbolo di forza, lealtà e saggezza che il cinema asiatico ha celebrato con due straordinari biopic e che ora si appresta a celebrare con un nuovo e appassionante capitolo!

Petek, 22. februar 2013 - 22:42

Glej, vabljeni v gledališče!

Ljubljana, 22. februar 2013 (MOREL) - Vabljeni v gledališče! V soboto bo za najmlajše na sporedu bo predstava "Rdeča kapica", v ponedeljek in torek gostimo srbska umetnika Majo Pelević in Milana Markovića s performansom "Oni žive (v iskanju ničelnega teksta)", v med četrtkom in soboto pa bo gledališče prizorišče kabareja "Kabare Kurac: Demoni" rezidentov G-Fart.

Sreda, 30. januar 2013 - 19:21

Kultura/Slovenija

Glej, februar

Spoštovane in spoštovani, tudi drugi mesec po oznanjanem koncu sveta Gledališče Glej še vedno tlači ljubljansko grudo in oznanja nov gledališki evangelij. V februarskem evangeliju po Glejevsko boste tako lahko zasledili premiero profesionalnega prvenca mladega režiserja Jaše Kocelija, ki bo skupaj z ostalimi mladimi ustvarjalci uprizoril hommage Miranu Jarcu v predstavi "Ni obale ni"; prvi gledališki projekt letošnjega rezidenta G-fart iz serije Kabare Kurac, podnaslovljenega "Demoni"; s svojim evangelijskim sporočilom in dolgom bo v Gledališču Glej nastopila tudi Saška Rakef, prav tako se na mesto zločina vračata srbska umetnika s performansom "Oni žive".

Nedelja, 23. december 2012 - 18:39

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Katarina Mala kvartet v petek v Unionu

Ljubljana, 22. december 2012 (MOREL)- Katarina Mala vas bo s svojim kvartetom v 2012 še enkrat zapeljala z zimzelenimi slovenskimi popevkami ter prikupnimi uspešnicami Ciao ciao, Kavbojke, Zgoraj brez, ... Koncert se bo v ljubljanski Kavarni Union zgodil v petek ob 20. uri.

Ponedeljek, 26. november 2012 - 10:38

Zanimivost/Slovenija

Slovenija:Razstava Lovci na snegu

Ljubljana, 26. november 2012 (MOREL) –Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani pripravlja razstavo z naslovom Lovci na snegu, ki je posvečena spominu na Pietera Bruegela.

Petek, 23. november 2012 - 12:57

Poziv na volitve

Potrebujemo suverenega predsednika!

Ljubljana, 23. november 2012 (MOREL)- V prizadevanjih za samostojno Slovenijo je bil boj za dosledno spoštovanje demokratičnih volitev eden temeljnih kamnov našega uspeha. Volitve vedno pomenijo pravico, da voliš in da si izvoljen. Če se prvi pravici odpoveš, drugi odločajo namesto tebe. A prav temu, da bi drugi – pa naj gre za odtujen režim ali za samovoljne posameznike – odločali namesto nas, smo se uprli v boju za samostojnost. Zato bi bilo narobe, če bi se državljanke in državljani danes odpovedali tej temeljni demokratični pravici. In vendar je bila udeležba v prvem krogu tokratnih predsedniških volitev najnižja doslej. Čas krize je nevaren tudi zato, ker se med ljudmi krepi občutek, da jih nihče ne posluša in da njihov glas nič ne velja. A ni tako: vsak glas šteje. Torej: udeležimo se volitev!

Sreda, 21. november 2012 - 19:17

Notranja politika/Slovenija

Slovenija: Podprite razpis referenduma s svojim podpisom!

Ljubljana, 21. november 2012 (MOREL)- Sindikat KNG Slovenije je v petek, 16. novembra odstopil od pogajanj z ministrstvom za finance o spremembah zakona o ukrepih RS za krepitev stabilnosti bank oziroma »zakona o slabi banki«. V ponedeljek, 19. novembra je Sindikat KNG Slovenije pričel z zbiranjem podpisov podpore, potrebnih za razpis zakonodajnega referenduma proti slabi banki. Z razpisom referenduma želi sindikat zaščititi interese davkoplačevalcev, ki jim ta zakon nalaga visoka bremena, ohraniti demokracijo in socialno državo ter predvsem zaščititi tisoče delovnih mest, ki bi bila lahko z uvedbo zakona o slabi banki ogrožena, ter preprečiti še večji proračunski primanjkljaj.

Sreda, 14. november 2012 - 17:12

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: O pisateljevanju v Rusiji

Aleksej Varlamov

Aleksej Varlamov

Ljubljana, 14. november 2012 (MOREL)- Ruski center znanosti in kulture (RCZK) v Ljubljani vas skupaj z Moskovsko državno univerzo M. V. Lomonosova v pondeljek, 19. novembra ob 14. uri v prostori v RCZK pripravlja predavanje z naslovom: Pisatelj in oblast v Rusiji: včeraj in danes« Predavanje bo vodil znan ruski pisatelj, dobitnik Solženicinove nagrade, doktor filoloških znanosti, profesor na Filološki fakulteti Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova Aleksej Varlamov, ki predava rusko literaturo začetka 20. stol. in vodi ustvarjalno delavnico na Literarnem inštitutu Maksima Gorkega. A. Varlamov je imel veliko predavanj o ruski literaturi na univerzah v Evropi in v ZDA.

Sreda, 14. november 2012 - 17:11

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Prvi koncert iz cikla Glasbeni samovar

Franci Šuštar

Franci Šuštar

Ljubljana, 14. november 2012 (MOREL)- Glasbena mladina ljubljanska in Ruski center znanosti in kulture (RCZK) v Ljubljani pripravljata prvi koncert iz cikla Glasbeni samovar.

Torek, 16. oktober 2012 - 23:58

Minute za zdravje:- tv prispevek

Dejavniki tveganja srčno žilnih bolezni

Radenci, 15. oktober 2912 (MOREL)- O srčnih tegobah, pa ne o ljubezenskih, nam bo tokrat nekaj več povedal specialist internist Andrej Vugrinec, zdravnik v zdravilišču Radenci. Simbol zdravilišča in slatine, ki izvira v tem kraju, so tri srca. Človek pa ima samo eno srce. To srce pa je potrebno varovati, če želimo dočakati zdravo starost. (konec)

Torek, 16. oktober 2012 - 23:54

Sprehod skozi čas- TV oddaja

130 let Zdravilišča Radenci

 

Radenci, 13. oktober 2012 (MOREL)- Slovenija je kljub svoji majhnosti dežela z izredno naravno raznolikostjo, ki jo morda tudi Slovenci ne znamo še prav ceniti in spoštovati. Med to naravno raznolikost sodijo tudi naša zdravilišča. Pomen zdravilišč je najmanj dvojen in sicer v turističnem in zdravstvenem pomenu. Vsekakor so se najprej zavedali zdravstvenega pomena slovenskih zdraviliških krajev, ki pa je se hitro navezalo na gospodarski- turistični pomen. Naša zgodba bo tokrat namenjena Radencem, kjer so leta 1882 uradno odprli zdravilišče. (konec)

Torek, 16. oktober 2012 - 23:36

Minute za zdravje:- tv prispevek

Pravilno dihanje

 

Radenci, 15. oktober 2012 (MOREL)- Ste že pomislili, da je za zdravo življenje potrebno tudi dihanje. Dihanje je sicer podzavestno, dokler nam ne začne primanjkovati zraka oziroma kisika. Ko nas začne nenadoma dušiti, na primer, če plavamo pod vodo, ali ko so v zraku plini ali drugi škodljivi vplivi, se začnemo zavedati, kaj pomeni, če ne moremo dihati. Vendar pustimo to tokrat ob strani. Pravilno dihanje nam olajša tudi vsakdanje življenje. O tem pa nam bo več razložila voditeljica fizoterapije v zdravilišče Radenci Majda Brunčič. (konec)

Ponedeljek, 15. oktober 2012 - 08:30

Kultura/Slovenija

OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost

Ottetto 1

Ottetto 1

Ljubljana, 15. oktober 2012 (MOREL)- V torek, 23. oktobra, bo premiero doživela nova velika produkcija EN-KNAP (repriza 24. 10.) Plesna predstava Iztoka Kovača OTTETTO (8 nihajev za njegovo visokost) v izvedbi mednarodne plesne skupine EnKnapGroup in glasbenega ansambla Festine koreografsko razstavi in analizira izjemno kompozicijo Igorja Stravinskega Oktet, ter ga nato rekonstruira in vizualizira. Predstavnike medijev prosimo, da se za predstavo akreditirajo do vključno petka, 19. 10. na info@spanskiborci.si ali 070 745 904, kjer smo vam na voljo tudi za dodatne informacije o predstavi ter za intervjuje in izjave avtorjev.

Ponedeljek, 8. oktober 2012 - 12:02

During the FCBarcelona-Real Madrid match, the whole stadium roars for independence

Viva Catalonia

Viva Catalonia

Barcelona,Catalonia,7 October 2012 (MOREL)- During today’s football match between Barcelona and Real Madrid, played at the Barça stadium, the roar for “independence” has once again been overwhelmingly present. Simultaneously, placards with the word “independence” have been shown repeatedly behind the FC Barcelona goal. A huge amount of outlawed “Senyera estelada” flags (the Catalan independence star and stripes symbol) have been waved throughout the stadium the whole match long in defiance of Madrid’s veto of the Catalan independence flag. After the huge Demonstration that filled the streets of Barcelona last 11th September (Catalan National Day, when a million and a half Catalans demonstrated in favour of the freedom of their nation under the slogan “Catalonia, a New State in Europe”, the firm steps that are being taken in the direction of independence are becoming more and more perceptible.

Sreda, 3. oktober 2012 - 11:34

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: V gorah roka pomeni oporo in pomoč...

Ljubljana, 3. oktober 2012 (MOREL)- Stik z roko ali koža na kožo, kot znajo temu reči otroci, je eden od temeljev zaupanja in zagotavljanja osebne varnosti. To je vez, ki ob varnosti hkrati gradi odnos med otrokom in staršem, saj je tovrstna komunikacija razumljivo pred besedno. Kaj vse se da povedati z dotikom ali s stiskom roke!

Sreda, 26. september 2012 - 19:49

Zanimivost/Slovenija

43. MEMORIAL PROF. BOJANA HROVATINA

Koper, 26. september 2012 (MOREL)– Zveza paraplegikov Slovenije organizira 43. memorial prof. Bojana Hrovatina. Tekmovanje paraplegikov in tetraplegikov v atletiki bo v soboto 29. septembra 2012 s pričetkom ob 10.00 uri na atletskem stadionu Bonifika v Kopru.

Sreda, 12. september 2012 - 22:24

Zanimivost/Slovenija

Slovenija:Vleka vrvi zaključek tekmovanja v Bohinju

Bohinj, 12. september 2012 (MOREL)- V Bohinjski Bistrici v kampu Danica bo v soboto ob 15. uri potekalo tekmovanje v vlečenju vrvi.

Sreda, 12. september 2012 - 22:17

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Šola za gledališko in filmsko igro

Ljubljana, 12. september 2012 (MOREL)- Pri Ruskem centru znanosti in kulture bodo pripravili šolo za gledališko in filmsko igro. Zato vabijo vse ljubitelje igre, gledališča in filma , da se jim pridružite od oktobra do junija. Začetek pouka bo v sredo, 3.oktobra. Uvodni sestanek bo v sredo, 26. septembra ob 18. uri.

Petek, 7. september 2012 - 19:39

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Ruska slikarska šola v Sloveniji

Ljubljana, 7. september 2012 (MOREL)- Predstavitev programa za slušatelje slikarske šole bo potekala v prostorih Ruskega centra znanosti in kulture, v torek 11. septembra 2012 (18.00-19.00) in v četrtek 13. septembra 2012 (18.00-19.00).

Sreda, 5. september 2012 - 18:52

IL DIVO JEDVA ČEKAJU ZAPJEVATI ZA HRVATSKU PUBLIKU!

Il Divo

Il Divo

Zagreb, 5. september 2012 (MOREL)- Početkom mjeseca, 8. rujna (septembra) 2012. Il Divo vraćaju se na europske pozornice! Najpoznatiji svjetski multinacionalni kvartet u Zagreb dolazi 17.rujna! Turneju su započeli u Europi, sada se vraćaju nakon što su obišli svijet. Posljednja tri mjeseca proveli su nastupajući u Americi. Jako su zadovoljni američkim dijelom turneje, posebno reakcijama publike. Nakon kratkog odmora, spremni su za nove nastupe. Vesele se svakom novom nastupu, novom gradu, novoj publici! Najdraži dio nastupa im je razmjena dobrih emocija s publikom tokom nastupa. Nema sumnje da će ih hrvatska publika jednostavno oduševiti!

Ponedeljek, 9. julij 2012 - 20:41

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Konec meseca koncert državnega ruskega narodnega Volžskega zbora

Ljubljana, 9. julij 2012 (MOREL)– Ruski center znanosti in kulture in Etno Klub Zlati Zob pripravljata koncert Državnega ruskega narodnega Volžskega zbora. Koncert bo v centeru kulture Španski borci, v ponedeljek, 30. julij ob 20. uri.

Četrtek, 5. julij 2012 - 20:26

Zanimivost/Avstrija

Avstrija: Slovenija ima nadobudne mlade literate

Schwanenstadt, 5. julij 2012 (MOREL)– Konec tedna so v Gornji Avstriji padle kocke. Mladi slovenski avtorji ob tem izstopajo: 34 prispevkov, 9 uvrstitev na stopničke in 11 posebnih nagrad žirije za slovenske prispevke v jubilejnem (10.) letu mednarodnega natečaja za najboljšo otroško in mladinsko knjigo mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji. Na okvirno temo „Kocka je padla na srečno številko 10 – številke, simboli in figure …“ je prispelo skoraj 200 otroških in mladinskih del iz vseh avstrijskih zveznih dežel, Slovenije, Italije, Švice, Hrvaške in Srbije. V času indiferentizma so se ukvarjali učenke in učenci OŠ Volčja Draga z brezčasnimi vrednotami kot odgovornost, hvaležnost, dom, vera itd. in želi pri mednarodni žiriji v Schwanenstadtu s pogumno tematiko in izvrstnimi ilustracijami velik uspeh.

Petek, 29. junij 2012 - 18:58

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Ruski jazz ansambel igra v nedeljo sredi Ljubljane

Ljubljana, 29. junij 2012 (MOREL)– Na stopnicah pred mestno hišo v Ljubljani bo v nedeljo, ob 19.uri glasbeni koncert ruske zasedbe Academic Band-jazz.

Petek, 29. junij 2012 - 10:26

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Prihodnji mesec bodo predvajali najboljše ruske filme

Ljubljana, 29. junij 2012 (MOREL)– Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani pripravlja prihodnji mesec predvajanje najboljših ruskih filmov. Program: 3. julij: »Kruta romanca« (režiser Rjazanov), 10. julij: »Plemiško gnezdo« (režiser Končalovski), 17. julij: »Zločin in kazen« (režiser Kulidžanov), 24. julij: »Moja prijazna in nežna zver« (režiser Lotjanu) in 31. julij: »Tabor odhaja v nebo« (režiser Lotjanu).

Četrtek, 28. junij 2012 - 08:21

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Manifestacija proti krizni diktaturi, za drugačno Evropo

Ljubljana, 28. junij 2012 (MOREL)- Danes ob 17.30 pred MDDSZ na Kotnikovi 28.

Ob nedavnih volitvah v Grčiji se je ponovno pokazalo, da obstajate dve Evropi. Evropa bankirjev in z njimi zlizanih politikov in tehnokratov ter Evropa izkoriščanih, prekernih in dostojanstvenih. Ker je kazalo, da bi lahko na volitvah zmagala Siriza, koalicija radikalno levih političnih grupacij, ki je postala političen izraz množičnega zavračanja politik zategovanja pasov in množičnih družbenih gibanj, ki se borijo proti dekompozicije družbe, ki jo te politike povzročajo, se je zganil ves neoliberalen in konservativen establišment v Bruslju in v državah. Evropska gerontokracija, z finančnimi elitami in oligarhijami zlizane bruseljske in nacionalne politične elite ter korporativni mediji so začeli pravo kampanjo zastraševanja in manipulacij.

Četrtek, 28. junij 2012 - 07:14

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Slovenija: Janšisti svojo vzvišenost branijo z nasilnimi varnostniki in policijo

Ljubljana, 28. junij 2012 (MOREL)- Prvi dan blokupacije MDDSZ je zaznamovalo preprečevanje privatne varnostne službe, da bi izvajali pravice do svobodnega izražanja, združevanja in zbiranja. Kjub temu smo uspeli postaviti tabor in jutri nadaljujemo z delavnicami in drugimi dogodki. Posredujemo popis dogajanja izpod peresa Militanta Beyond, ki ga objavljamo v celoti, brez popravkov: Blokupacija MDDSZ se je začela v vmesnem prostoru – onkraj policije in privatnih varnostnih služb, onkraj javnega in privatnega Pred MDDSZ smo prišli ob 15.30.

Sreda, 27. junij 2012 - 19:50

Notranja politika/Slovenija

Slovenija: Janša dobesedno okradel upokojence

Ljubljana, 27. junij 2012 (MOREL)– Upokojenci, ki so poleg pokojnin dobivali še dodatke za udeležbo v NOB, razen domobrancev in belogradistov, so danes dobili iz Zavoda za pokojninsko zavarovanje samo dopis, da bodo junijske pokojnine manjše za določeno vsoto. Šlo je dobesedno za ciklostirani dopis-obvestilo brez podpisa odgovorne osebe. Očitno je, da se je sedanja janšističa vlada odločila, da bo upokojence oropala dela pokojnine brez kakršnegakoli sklepa oziroma pravnomočne odločbe.

Sreda, 27. junij 2012 - 08:45

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Slovenija: Začetek blokupacije in poskusi ministrstva, da jo prepreči

Ljubljana, 27. junij 2012 (MOREL)– Blokupacija Ministrstva za delo družino in socialne zadeve (MDDSZ) se začenja danes, ob 15.30. Čeprav je bil prvotni namen, da odpremo nov javni prostor razpravljanja, povezovanja, solidarnosti, svobodnega izražanja pritožb, zahtev in idej nekoliko kasneje, smo se odločili, da pohitimo, ker je ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve naročilo podjetju, ki upravlja s stavbo in okolico ministrstva na Kotnikovi 28, da prepreči svobodno združevanje in izražanje.

Torek, 26. junij 2012 - 20:31

Notranja politika/Slovenija- prejeli smo

Slovenija: Dan državnosti – Quo Vadis Slovenije

Piran, 26. junij 2012 (MOREL)– Mnogim protestom posameznikov, civilnih gibanj in političnih strank se pridružujemo tudi članice in člani OO SD Piran. Letošnja državna slovesnost ob dnevu državnost je bila žal rezervirana le za nekatere, mnogi na proslavi niso bili dobrodošli. Brez vabil nanjo so ostale mnoge domoljubne in vse generacije veteranov, med njimi: Zveza društev general Maister, borčevski praporščaki NOB, društvo Tigr in Združenje Sever, mnoge izmed njih imajo na svojih zastavah simbole naše nekdanje skupne države.

Nedelja, 24. junij 2012 - 23:45

Prejeli smo:DELIM MNENJE: SLOVENIJI ZA JUTRIŠNJI ROJSTNI DAN !

Slovenija: Državljanke in državljani! ČAS JE !!!

Kotlje, 23. junij 2012 (MOREL)- Enaindvajset let zgodovine v novi državi pove vse. Pove, kaj so mislili naši tako imenovani OSAMOSVOJITELJI, ko so nam z zlatimi besedami obljubljali zlato prihodnost. ONI SO VEDELI! Zato smo jim sledili in jih bogato nagradili na plebiscitu.
Mi smo jim VERJELI, zato ker NISMO VEDELI.

Sobota, 23. junij 2012 - 22:54

Notranja politika/Slovenija- prejeli smo

Slovenija:Nevarna igra s simboli, zaradi katere naj Božo Predalič takoj odstopi!

Ljubljana, 23. junij 2012 (MOREL)– V Liberalni akademiji pozivamo, da vodja koordinacijskega odbora za državne proslave Božo Predalič nemudoma odstopi kot prvoodgovorna oseba zaradi škandalozne ideologizacije včerajšnjega osrednjega dogodka ob dnevu državnosti. Ne le, da bi se Predalič moral opravičiti vsem veteranskim organizacijam praporščakov zaradi nesramne politično dirigirane izključitve iz sodelovanja na proslavi, ta je bila obenem načrtno koncipirana in je izzvenela v duhu totalitarističnega zanikanja zgodovine, kot nesramen napad na vrednote NOB in našo zgodovino, Zvezo borcev in osebno Janeza Stanovnika.

Petek, 22. junij 2012 - 22:59

Notranja politika/Slovenija - naš komentar

Sloveniji: Kar Hitlerju ni uspelo v štirih letih, je Janši v treh mesecih

Ljubljana, 22. junij 2012 (MOREL)- Današnja proslava v državnem zboru se je začela z bojkotom državne televizije, saj med petjem državne himne, ki jo je pela pevka, ni bilo zvoka. Na Kongrescu pa nato živa beda od proslave, govornik za predsednikom države Kutner je samo potrdil, da Janšisti ne popuščajo pri uveljavljanju svoje skrajne in izključujoče ideologije.

Sreda, 20. junij 2012 - 18:10

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Slovenija: Protest zoper razslojevanje in teptanje dostojanstva

Ljubljana, 20. junij 2012 (MOREL)– V Pozitivni Sloveniji odločno nasprotujemo vladnim potezam, ki so boleče zlasti za upokojence in s katerimi se teptajo nekatere ključne vrednote Republike Slovenije. Med te vrednote zagotovo sodi tudi osebno dostojanstvo. Nedopustno je, da je ta vrednota zdaj ogrožena tako pri upokojencih, kot tudi vseh tistih, ki jih je vlada črtala s seznama vabljenih na državno proslavo ob Dnevu državnosti.

Ponedeljek, 18. junij 2012 - 14:27

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

TEŠ 6 = PREPLAČANA ELEKTRIKA IN PODPLAČANA SLOVENIJA

Ljubljana, 18. junij 2012 (MOREL)- Zadnje čase se poleg drugih problemov okrog projekta TEŠ6 postavlja ne samo vprašanje absolutno previsoke cene investicije in očitne korupcije, pač pa tudi po kakšni ceni bodo pridobivali elektriko iz TEŠ6. Gospodje menedžerji TEŠ in HSE na to nimajo verodostojnega odgovora. Ceno proizvedene elektrike za MWh elektrike so v različnih verzijah novega investicijskega programa (od NIP1 do NIP4) stalno spreminjali, enako kot vsak mesec spreminjajo končno ceno investicije, ki pa tudi zdaj še ni dokončna. Sama ustna in papirnata zagotovila vodstva TEŠ pa seveda za odobritev garancij s strani poslancev ne morejo biti dovolj.

Ponedeljek, 18. junij 2012 - 08:03

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Slovenija: Janšisti že rehabilitirajo okupatorjeve pomagače

Ljubljana, 18. junij 2012 (MOREL)– Na osrednjo državno prireditev ob dnevu državnosti, ki bo 22. junija, ob 21.15 uri na Kongresnem trgu v Ljubljani vabi predsednik koordinacijskega odbora za državne proslave Božo Predalič, Janševa oproda, le praporščake, ki nosijo na uniformah in praporih simbole samostojne Republike Slovenije. Partizanski simboli na tej proslavi niso zaželeni, izhaja iz tega vabila, so opozorili člani Združenja Sever in Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

Ponedeljek, 18. junij 2012 - 08:01

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Slovenija: Blokupacija ministrstva za delo in socialne zadeve – za paket novih socialnih pravic in skupno blaginjo

Ljubljana, 18. junij 2012 (MOREL)– Svoje potrebe in želje jemljemo zares. Zato bomo na sprejetje tako imenovanih varčevalnih ukrepov in sistematično razlaščanje in blokiranje prekerne generacije odgovorili z Blokupacijo MDDSZ med 27. in 30. junijem 2012. Blokupacija pomeni zasedbo javnega prostora pred zgradbo ministrstva, odločno nasprotovanje instituciji, ki izvaja politike zategovanja pasov in vzpostavitev prostora neposredne demokracije, ki bo definiral paket novih socialnih pravic in gradil družbeno moč za izgradnjo skupne blaginje.

Sobota, 16. junij 2012 - 12:12

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Slovenija: Javni poziv Visokošolskega Sindikata Slovenije

Ljubljana, 16. junij 2012 (MOREL)– Visokošolski sindikat Slovenije je naslovil vladi , državnemu zboru, rektorjem univerz in dekanom fakultet ter nacionalni agenciji za kakovost v visokem šolstvu javni poziv, ki ga objavljamo v celoti: Izidi pogajanj s sindikati so za javno visoko šolstvo zelo boleči. Ker se visoko šolstvo financira drugače kot srednje in osnovno šolstvo in ker to financiranje že več let poteka na protiustaven način, so univerze izpadle iz pogajanj. Ne le, da država ni sprejela zakona o financiranju državnih univez in visokih šol, ki ga terja ustava v svojem 58. členu. Protiustavnost dosedanje prakse financiranja z uredbami je okronala tako, da je o obsegu financiranja visokega šolstva odločila politično in arbitrarno, z rebalansom proračuna.

Ponedeljek, 11. junij 2012 - 21:51

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Slovenija:Domobranci in nemški okupatorji pobili največ Slovencev med drugo svetovno vojno

Ljubljana, 11. junij 2012 (MOREL)– Po skoraj 70-ih letih je, končno, tudi uradno znano, katera stran je v vojnih in povojnih pobojih 2. svetovne vojne pobila največ Slovencev na naših tleh. Neslavni rekord je in bo za večne čase zapisan domačim izdajalcem – domobrancem. Domobranci, ki so v tistih letih delovali pod okriljem slovenske rimokatoliške cerkve, so, tudi v sodelovanju z okupatorjem, pobili 42.500 Slovencev.

Nedelja, 10. junij 2012 - 23:31

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Prevara s poroštvom za TEŠ6 je bila načrtovana

Ljubljana, 10. junij 2012 (MOREL)- Zdajšnje debate kako se je stopnjevala cena najdražjega projekta TEŠ6 in zakaj ga takšnega (ne) rabimo, nas v tem trenutku odvračajo od bistva, ki je v tem, da smo priča izsiljevalskemu scenariju francosko nemškega koncerna Alstom in njegovih domačih pomagačev. V TEŠ in HSE pa prav zdaj preko medijev s pospešenim tempom lansirajo »novice« o katastrofi če poroštva ne bo. Zaradi upravičene vendar za njih nedosegljive ekonomike projekta, kot jo je zahtevala vlada, bijejo plat zvona. Zato so začeli strašiti s pol milijardnim stroškom, v primeru, da se projekt ustavi. Čeprav je res ravno nasprotno, z ustavitvijo projekta bi se sprostila milijarda evrov. Samo dogajanje pa je le del izsiljevalskega scenarija, ki so ga politično »strateški vodje« projekta napovedali in začeli uresničevati že pred tremi leti. Poglejmo kaj in kako se je dogajalo.

Četrtek, 7. junij 2012 - 23:52

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Slovenija: Janša rajši financira domobrance, kot veterane

Ljubljana, 7. junij 2012 (MOREL)– "Od 29/3-2012 še ni odgovora s strani resornega ministrstva, ki ga je nanj v imenu veteranskih organizacij naslovil predsednik KoDVOS Miha Molan.Ko pa je direktor RM Vuk in član SDS pisal v kabinet predsedniku Vlade RS Ivanu Janezu Janši, da je njegovo podjetje dobilo prenizko pogodbo za delo pri TEŠ 6, pa je bil sprožen takojšen birokratski mehanizem preko Kabineta vlade in resornega ministrstva na sedež podjetja TEŠ 6 .

Ponedeljek, 4. junij 2012 - 09:48

Zunanja politika/ EU

EU:Evropska komisija o ukrepih za oživitev evropskega gospodarstva

Bruselj, 4. junij 2012 (MOREL)– Evropska komisija je konec maja začela široka razpravo ponovi oživitvi evropskega gospodarstva, ki so jo označili za novo industrijsko revolucijo. Uvod v to je bila konferenca o možnostih za gospodarsko rast, ki jo je odprl predsednik evropske komisije Jose Barroso. Razprava bo zaokrožena septembra. Do takrat bodo sprejemali vse pobude in zamisli, ki naj bi pripomogle k izhodu iz sedanje gospodarske krize. Evropa naj bi šla po poti tehnološko razvitega gospodarstva, saj s sedanjim načinom razvoja Evropa ne more preživeti, je med drugij povedal podpredsednik komisije Antonio Tajani. Sicer pa smo ekskluzivno pripravil predstavitev mnenj vodilnih v Evropski uniji o tem problemu. Govorci so bili posneti na konferenci v Bruslju, ki se je odvijala 29. maja. Agencija MOREL je tako ponudila kot edini medij v EU, da Evropejci iz prve roke izvedo, kakšna prihodnost se jim obeta. (konec)

 

 

 

Nedelja, 3. junij 2012 - 14:17

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Peti festivalski dan: konca ni, spet je le nov začetek

Izola, 3. junij 2012 (MOREL)– Odvija se zadnji festivalski dan in zaključek Kino Otoka bomo proslavili z epskim indijskim filmom Raavanan, ki ga bo predstavila in nas z glasbeno točko vanj zazibala botra filma Tinkara Kovač. Marsikdo bo težko zapustil filmski Otok, a kaj, ko vemo, da se naslednje leto spet snidemo. In si spet ogledamo svežo bero izbranih filmov. In se podružimo z nenavadnimi in izjemnimi ljudmi. Ni nam žal, saj smo med festivalom doživeli veliko. Filmi so nam odprli obzorja in ljudje so nam odprli misli.

Sobota, 2. junij 2012 - 10:34

Kultura/Slovenija

Slovenija:Četrti festivalski dan: kino otočje

Izola, 2. junij 2012 (MOREL)- Že včeraj se je na festival kljub vremenskim napovedim zgrnila zavidljiva množica filmoljubov – in Kino Otok jim z veseljem ponuja razburljiv kino vikend. Obiskovalci festivala bodo lahko filme gledali pod zvezdnim nebom na Manziolijevem trgu in na Svetilniku ali pod streho v Art kinu Odeon in v Kulturnem domu. Veliko s filmom obarvane zabave pa obeta današnje »otočenje«, ki je nova vrsta imenitne zabave, zaenkrat značilne le za naš festival. Kino Otok je letos še utrdil stare vezi in prijateljstva ter zgradil nova – z nam bližnjimi otoki.

Petek, 25. maj 2012 - 20:47

Notranja politika/Slovenija- Prejeli smo

Slovenija: Jankovič opisuje ozadje Janšističnih napadov nanj

Zoran Jankovič postaja vse večja mora Janeza Ivana Janše

Zoran Jankovič postaja vse večja mora Janeza Ivana Janše

Ljubljana, 25. maj 2012 (MOREL)– »Naključje« je hotelo, da so v enem samem vikendu v javnost udarile kar štiri aktualne teme, ki me skušajo na tak ali drugačen način bremeniti. Glede na rezultate javnomnenjskih raziskav, ki so jih mediji objavili prejšnji teden in je Pozitivna Slovenija zasedla prvo mesto, morda le ni bilo zgolj naključje. Ne morem se znebiti občutka, da gre za politično gonjo proti meni, županu Ljubljane in predsedniku stranke Pozitivna Slovenija. Ker nekateri mediji izjemno enostransko objavljajo in prirejajo informacije, še več, številni mojih pojasnil, pojasnil MOL-a in ostalih pristojnih sploh ne vključijo v svoje poročanje, sem se odločil še enkrat strnjeno pojasniti aktualne zadeve, z namenom korektnega in poštenega obveščanja javnosti.

Sreda, 23. maj 2012 - 14:55

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: Na TEDxFDV je utrip družbe začutilo 400 udeležencev

Simona Lampe

Simona Lampe

Ljubljana, 23. maj 2012 (MOREL)- Na Fakulteti za družbene vede je sinoči potekal prvi TEDx dogodek v slovenskem akademskem okolju. Skoraj 400 udeležencev na TEDxFDV je navdušilo sedem govorcev, ki so z njimi delili svoje ideje in izkušnje. Organizatorji TEDxFDV in govorci so včeraj že okrog 18. ure nestrpno pričakovali skoraj 400 študentov FDV in ostalih ljubiteljev TEDx dogodkov. Velika dvorana Fakultete za družbene vede se je napolnila v nekaj trenutkih in natanko ob 18.00 je udeležence nagovorila voditeljica projekta Urša Svetelj. Polni pričakovanj so spoznali kaj TED in TEDx dogodki pravzaprav so in katera je ključna ideja za njimi, nato pa je na oder stopil že prvi govorec.

Torek, 22. maj 2012 - 07:50

Zanimivost/Slovenija

Slovenija: V mariborski mestni četrti Magdalena praznujejo svoj dan

Maribor, 22. maj 2012 (MOREL)- Mestna četrt Magdalena v mestni občini Maribor so ob 15. prazniku mestne četrti pripravili vrsto dogodkov, ki so narejeni s skromnimi sredstvi in ob velikem entuziazmu krajanov in društev ter mestne četrti Magdalena. Za krajane so pripravili veliko kulturnih, rekreativnih, športnih in zabavnih prireditev, katerih se bodo ob zaključku 9. in 10. junija udeležili tudi predstavniki z mestno četrtjo pobratene Zveze Slovencev na Madžarskem, prijatelji iz nemškega Marburga in drugi gostje.

Sobota, 19. maj 2012 - 21:31

Notranja politika/Slovenija-prejeli smo

Podpišite podporo za razpis zakonodajnega referenduma

Ljubljana, 19. maj 2012 (MOREL)- Skupina volivk in volivcev, ki je zbirala podpise podpore za razpis zakonodajnega referenduma o uveljavitvi Zakona o uravnoteženju javnih financ (ZUJF), je do včeraj, ko je bila vložena državljanska pobuda s 4.753 podpisi volivk in volivcev, zbrala 1.700 podpisov.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
      12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej