Sobota, 14. junij 2014 - 19:12

VABILO

LJUBLJANSKI FESTIVAL PIVA 2014

 

Kdaj? V soboto, 14. junija 2014, od 13h do 22h .

Kje? Na Savski cesti 5 v Ljubljani, pred Gas Station barom.

 

Splošen opis in namen festivala

Ljubljanski Festival Piva 2014 se bo junija odvijal že tretjič zapored. Je kulturno-družabni dogodek, ki želi približali kulturo pridelovanja in pitja piva vsem, ki jih pivo vsaj malo zanima. Kljub razvijanju mikro pivovarn, vse večje ponudbe različnih piv v barih in promocije pravilnega okušanja piva, je na tem področju pri nas še vedno veliko pomanjkanje znanja in dostopnosti. Zanimanje za festival piva raste - v zadnjem letu se je število obiskovalcev povečalo za trikrat (s pribl. 450 na pribl. 1.500), letos pa jih pričakujemo več kot dva tisoč tekom celotnega dne. Prvi festival je obiskovalcem ponudil več kot 50 različnih vrst piva, na drugem pa se jih je predstavilo več kot 100.

Na festivalu bodo prisotni tako domači pivovarji kot tudi uvozniki tujih piv. Za vsakega obiskovalca se bo našlo nekaj – novincem bomo predstavili izbor vrhunskih piv, izkušenim pa omogočili izvrstno »pivopivsko« izkušnjo.

Namen festivala je podpreti slovenske pivovarje in uvoznike, kot tudi omogočiti ljudem dostop do različnih vrst piva. Čeprav je v Sloveniji bolj razvita vinska kultura, pa ne smemo zanemariti dediščine oz. naravnih danosti, ki nam omogočajo gojenje hmelja in ne nazadnje razvoj slovenskih mikropivovarn (npr. Pivovarna Človeška ribica, Carniola, Vizir itd.). S tem, ko se pivovarji, tako večji kot manjši, pridejo predstavljati, dobijo neposreden odziv in mnenje drugih pivovarjev, uvoznikov in vseh ostalih ljubiteljev piva. Festival ponuja dostop do »poznavalcev« oz. nove priložnosti za vse, ki bi se želeli s pivom ukvarjati povsem ljubiteljsko ali pa bi radi prešli na višjo raven in se z njim začeli ukvarjati tudi bolj profesionalno

Ker skrbimo za kulturno pitje in spoznavanje piva, ga bomo stregli v povratnih kozarcih v manjših količinah in omogočili neposreden dostop do brezplačne vode za osvežitev okusa. Na ta način skrbimo tudi za zmanjšanje količine (plastičnih) odpadkov. Na dogodku bomo učili, kako se pivo okuša in poudarjali, da se ga pije v zmernih količinah. Želimo prikazati, da pivo nudi široko paleto okusov, je primerno za različne priložnosti in tudi za samo pripravo jedi.

Na dogodek so vabljeni pivovarji, uvozniki, gostinci, pridelovalci in VSI ljubitelji piva. Ko to seštejemo, je dogodek namenjen druženju, spoznavanju in ustvarjanju novih sodelovanj in znanj. Prireditev je za obiskovalce brezplačna, plačilno sredstvo za hrano in pijačo pa so festivalski kuponi. Ljubljanski Festival Piva želi postati ena izmed bolj priznanih prireditev v tem delu Evrope. S festivalom gradimo tradicijo in spodbujamo druženje vseh ljubiteljev in poznavalcev piva.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej