Ponedeljek, 2. marec 2020 - 20:05

Šport/Odbojka

Državna prvenstva se bližajo koncu rednega dela

Ljubljana, 2. marec 2020 (MOREL)- Državna odbojkarska prvenstva se po Evropi počasi bližajo koncu rednega dela. V Romuniji, kjer je pretekli teden blestela Tina Grudina, se je redni del že zaključil, prav tako v poljski ženski ligi, medtem ko odbojkarje, med katerimi sta se v zadnjem tednu izkazala zlasti Alen Pajenk in Žiga Štern, do konca čaka še nekaj krogov.

V Romuniji so odbojkarice v preteklem tednu odigrale dva kroga in zaključile z rednim delom. Sredi tedna je Tina Grudina (12 točk, 48-odstotni napad) v dresu Stiinte Bacau s 3:1 premagala Arges, medtem ko je Sara Najdič (3 točke) v dresu Medgidie s 3:2 premagala Dinamo Bucuresti. V soboto, v 22. krogu, pa sta si reprezentančna podajalka Najdič (1 točka) in blokerka Grudina stali nasproti. Zmage s 3:0 se je veselila Grudina, ki je dosegla kar 14 točk (5 asov) ob 53-odstotnem napadu. Njena ekipa je redni del prvenstva sklenila na četrtem mestu, medtem ko je Medgidia končala na sedmem.

Saša Planinšec (Aydin) je bila v turškem prvenstvu polovično uspešna. Sredi tedna je s soigralkami z 1:3 izgubila proti favoriziranem Fenerbahčeju, sama pa je nase opozorila s 13 točkami (73-odstotni napad). Konec tedna je Aydin s 3:0 premagal PTT, reprezentančna srednja blokerka je ob tem vpisala 8 točk ob 63-odsotnem napadu. V Turčiji igra tudi Tonček Štern, ki je s Halkbankom s 3:0 premagal Inegol. Slovenski korektor je dosegel 13 točk (42-odstotni napad). Do konca rednega dela odbojkarje čaka še zadnji krog.

Pri poljskem Czarni Radomu sta Alen Pajenk in Dejan Vinčić s soigralci prišla do zmage s 3:1 proti Šlepskem Malowu. Naš srednji bloker je ob 46-odstotnem napadu dosegel kar 11 točk, Vinčić pa zaradi poškodbe očesa znova ni igral. V ženski prvi poljski ligi so odbojkarice pretekli konec tedna končale z rednim delom. Eva Mori in LKS sta v zadnjih dveh krogih dvakrat zmagala, naprej je s 3:2 padel BKS, potem pa še s 3:1 Grot Budowlani. Morijeva je na obeh tekmah skupno dosegla 9 točk, uspešnejša je bila na drugi tekmi z osmimi točkami. Legionowo, ki ga trenira selektor slovenske ženske reprezentance Alessandro Chiappini, pa je najprej s 3:2 premagalo Bank Pocztowy, potem pa še s 3:0 Wislo.  Žana Zdovc Sporer sredi tedna ni dobila priložnosti za igro, konec tedna pa je dosegla tri točke za Legionowo, ki je redni del prvenstva sklenil na četrtem mestu, točko za ekipo LKS.

V Franciji so do konca rednega dela še trije krogi. Gregor Ropret (3 točke) in Nantes nadaljujeta z odličnimi predstavami v tem letu, za deveto prvenstveno zmago so bili tokrat s 3:2 uspešnejši od Poitiersa. Do nove zmage je prišel tudi Jan Klobučar v dresu Narbonna, ki je doma s 3:1 premagal Paris Volley. Hypo Tirol Haching je v 19. krogu nemškega prvenstva z 1:3 izgubil proti drugemu Frankfurtu, Sašo Štalekar tokrat ni igral.

V Grčiji je Žiga Štern je ob 50-odstotnem napadu dosegel 15 točk in tako znatno pripomogel k zmagi svojega Foinikas Syros s 3:0 proti O.F.I. Po 15. krogih je Syros na četrtem mestu. V ženskem prvenstvu je Panathinaikos zabeležil novo zmago in ostaja na drugem mestu prvenstvene lestvice. Tokrat je s 3:1 padla ekipa Markopoulo Revoil, sprejemalka Monika Potokar pa se je tokrat ustavila pri 14 točkah. Darja Eržen (2 točki) je s Paokom prav tako prišla do zmage, s 3:2 je bila s soigralkami uspešnejša od Aresa.

V Italiji bodo slovenski reprezentanti Klemen Čebulj (Itas Trentino), Jan Kozamernik (Powervolley Milano) in Jani Kovačič (Ravenna) prvenstveno tekmo odigrali danes zvečer, potem ko so zaradi novega koronavirusa do 1. marca prekinili italijansko prvenstvo. Lana Ščuka (Pomi Casalmaggiore) in Iza Mlakar (Igor Gorgonzola Novara) pa bosta tekmi 21. in 22. kroga, ki bi morali biti pretekli teden, po novem odigrali v začetku aprila.

Zaradi koronavirusa SARS-CoV-2 slovenski kapetan Tine Urnaut še vedno ni oblekel dresa kitajskega Shanghaija, Mitja Gasparini pa je z japonskim Wolf Dogs Nagoja že končal sezono, ki jo je sklenil na sedmem mestu. To so sporočili iz OZS.(konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
      123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej