Petek, 28. februar 2020 - 20:32

Šport/Odbojka

Ekipa leta občine Kamnik v soboto proti Krki

Tine Kvas

Tine Kvas
Avtor: Klemen Brumec

Kamnik, 28. februar 2020 (MOREL)- V sredo so odbojkarji Calcit Volleyja potrebovali le dobro uro, da so v šestem krogu modre skupine 1. DOL premagali Salonit Anhovo. Med najbolj zaslužnimi za gladko zmago kamniške ekipe je bil Tine Kvas, ki je po poškodbi Jana Brulca trenutno edini podajalec Calcit Volleyja, ki ga v soboto, ob 20. uri, v svoji dvorani čaka še tekma z novomeško Krko. To bo tudi njegova zadnja preizkušnja pred zaključnim turnirjem srednjeevropske lige, ki bo 4. in 5. marca v Zwettlu.

Že dolgo niso bili Kamničani tako razigrani, kot so bili v sredo proti Kanalcem. Tekmo so končali v 63 minutah, gostom prepustili le 43 točk, zabeležili kar 16 blokov, naredili le 13 lastnih napak, od tega šest na servisu. Skratka, Kanalci so bili proti razigranim varovancem Gašperja Ribiča brez kakršnihkoli možnosti.

»Salonitu se je sicer poznalo, da so igrali brez Dejana Čabarkape in Gregorja Basaneža, ampak dejstvo je, da smo prikazali res dobro igro,« se je na kratko sredine zmage dotaknil Tine Kvas, ki je bil s soigralci nekoliko v dvomih, v kakšni formi sploh so, saj je od njihove zadnje tekme minilo enajst dni.

»Če smo imeli v lanski sezoni preveč tekem, jih imamo v letošnji premalo in ni ravno preprosto loviti forme. Upam, da je sredina tekma pokazatelj tega, da gremo v pravo smer, kajti večji del sezone ni bilo najboljše. Na sredini tekmi je treba graditi, že v soboto bo nova tekma, ko bo vse to treba tudi potrditi,« ne želi ničesar prehitevati kamniški organizator igre.

V soboto v Kamnik prihaja Krka, ki je v sredo pred svojimi gledalci izpustila iz rok zmago proti Panviti Pomgradu. Kamničani so jih v začetku februarja premagali s 3:0, vendar sta bila predvsem prvi in še zlasti drugi niz zelo napeta. Drugi se je končal z izidom 30:28 za Calcit Volley.

»Verjetno so Novomeščani po visokem vodstvu nekoliko popustili, Sobočani pa so izkoristili svojo priložnost. To je samo dokaz, da je treba vsako tekmo igrati zbrano, brez večjih nihanj v igri, če želiš priti do zmage. Verjamem, da nam je sredina tekma s Salonitom dokončno odprla oči in če upam, da nam je ta tekma dala še kanček samozavesti. Seveda pa ne smemo počivati na krilih te zmage, kar pomeni, da bo treba v soboto igrati na polno. Če bo tudi na tej tekmi takšen žar in boj za vsako žogo, se nimamo česa bati, toda če nam bo zbranost samo trenutek popustila, se lahko hitro opečemo. Ampak to velja proti katerikoli ekipi, ne le za Krko,« opozarja Kvas, ki počasi tudi že pogleduje proti zaključnemu turnirju srednjeevropske lige. Na njem se bodo v polfinalu pomerili z zagrebško Mladostjo, ki jih je nedavno tega premagala sredi Kamnika.

»Pred to tekmo že zagotovljeno uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, medtem ko je bila za Zagrebčane to odločilna tekma. Seveda smo želeli tudi to tekmo dobiti, končalo pa se je, kot se je. Predvsem moramo to soboto prikazati dobro igro, nato pa se začeti pripravljati na Mladost. Gre za dobro ekipo, ki igra zelo organizirano in dejstvo je, da so nas premagali. Je pa res, da smo mi njih v Zagrebu, tako da je vse odprto. Zaključni turnir je zgodba zase, vsekakor pa smo jim pripravljeni vrniti za poraz v Kamniku, vendar kot sem že dejal, najprej moramo premagati Krko, šele nato pride na vrsto Mladost,« ne želi ničesar prehitevati Tine Kvas, ki je v četrtek s soigralci v Domu kulture Kamnik prejel nagrado za najboljšo ekipo v občini Kamnik. To je zapisal Miha Štamcar. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej