Petek, 28. februar 2020 - 19:58

Šport/Odbojka

Grosupeljčanke zadnja ovira pred Novo KBM Branikom

Manja Jerala

Manja Jerala
Avtor: Klemen Brumec

Kamnik, 28. februar 2020 (MOREL)- Odbojkarice Calcit Volleyja so v dozdajšnjih treh krogih modre skupine sledile svojim ciljem, saj so dobile vse tri tekme in so na dobri poti, da bo o najboljšem izhodiščnem položaju v končnici odločala njihova zadnja tekma z Novo KBM Branikom. Z Mariborčankami se bodo pred televizijskimi kamerami Sportkluba pomerile prihodnji petek, še pred to tekmo pa bodo v soboto, ob 17.30, v svoji dvorani gostile ATK Grosuplje.

Največ težav so Kamničankam do zdaj v modri skupini povzročile Šempetranke, ki so jim tudi edine odvzele niz, doma pa so bile v prvem krogu premagale Koprčanke in v sredo še Novogoričanke. Za obe ekipi velja, da sta jim nudili dostojen odpor, vseeno pa zmaga Calcit Volleyja niti v enem trenutku ni bila vprašljiva.

»V tekmo proti GEN-I Volleyju smo vstopile samozavestno, saj smo se zavedale, kaj nam zmaga prinaša za končno razvrstitev na prvenstveni lestvici. Večji del tekme smo igrale sproščeno in brez večjih napak, zavedale pa smo se, da bo to vse prej kot lahka tekma. Res je, da so Novogoričanke v zadnjem času imele določene kadrovske težave, vendar je to še vedno ekipa, ki te lahko hitro preseneti, če nisi stoodstoten,« je o sredini tekmi dejala Manja Jerala, blokerka kamniške ekipe, ki je z blokom tudi dosegla zadnjo točko na tej tekmi.

Vse od zmage v srednjeevropski ligi Kamničanke spet igrajo z večjim nasmehom na obrazih, tudi njihova igra je zdaj veliko boljša. »Tudi sama imam podoben občutek, S to zmago smo nekako zakrpale luknjo, ki jo je pustil poraz v finalu domačega pokalnega tekmovanja. Po njej imamo še večjo motivacijo za nadaljevanje sezone, ki bi jo rade končale še z eno zlato kolajno,« je želja najmlajše odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja, ki pa se zaveda, da je pot do finalnih obračunov končnice še dolga. Predvsem pa, da do konca sezone ne bo več lahkih tekem. Čeprav v letošnji sezoni z Grosupeljčankami še niso imele težav, to ne pomeni, da bodo varovanke Simona Krakarja v Kamnik prišle z belo zastavo. Zadnji dve tekmi v modri skupini so dobile s 3:2, zadnjo, v sredo, v Kopru, po zaostanku z 0:2 v nizih.

»Grosupeljčank nikakor ne smemo podcenjevati, saj so v tej sezoni večkrat pokazale, da znajo dobro igrati odbojko in se izvleči tudi iz na videz že izgubljenega položaja. Poleg tega igrajo odlično obrambo, kar nam lahko povzroča težave. Toda če bomo v tekmo stopile kot ekipa in če ne bomo delale preveliko število lastnih napak, zmaga ne bi smela biti vprašljiva,« je prepričana Jerala, ki še ne želi razmišljati o zadnji tekmi modre skupine v Mariboru.

»Mariborčanke so seveda naše glavne nasprotnice že kar nekaj sezone in nanje se bolj ali manj vseskozi pripravljamo, toda o njih bomo začele razmišljati šele po sobotni tekmi z Grosupeljčankami. Najprej bo treba dobiti to tekmo, šele potem se bomo ukvarjale z Novo KBM Branikom,« pravilno razmišlja igralka, ki se je po enoletnem igranju za drugo kamniško ekipo spete vrnila v prvo in potrdila, da je v svojem razvoju naredila še korak naprej.

»O svojem napredku težko kaj rečem. Vedno sem samokritična in v odbojki se vedno rada primerjam z najboljšimi. Mislim, da sem nekoliko napredovala v bloku, vendar je to velikokrat odvisno tudi os dneva, kar je tisto, kar bom morala popraviti. Prav tako želim vse elemente še izpiliti do konca sezone, tudi zato, ker nas konec aprila z mladinsko kvalifikacije za evropsko prvenstvo,« je svoje želje razkrila osemnajstletna Ljubljančanka, ki je v Calcit Volleyju že svojo tretjo sezono. To je sporoči Miha Štamcar iz Calcita. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej