Sobota, 27. september 2014 - 22:18

Šport/Odbojka

Iz Novega mesta z vsemi tremi točkami

Novo mesto, 27. september 2014 (MOREL) - Krka - Calcit Volleyball 0:3 (-15, -13, -17) 

Novo mesto – Dvorana Marof. 150 gledalcev. Sodnika: Klinar in Markelj (Bled).
Krka: L. Brulec 4, Ožbalt – libero2, Erpič 2, Vrhovšek, Kosmina 5, Zalar, Kastrevec 1, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 1, Bregar 5, Plantan – libero1, Turk 7. Trener: Jernej Rojc.
Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 5, T. Štern 5, Drobnič, Vidmar 4, Štembergar Zupan, Brus 9, Kvas, Stavbar, Kotnik 8, Ž. Štern 16, J. Brulec 3. Trener: Marko Brumen.

Čeprav so zadnji medsebojni dvoboj v minuli sezoni dobili odbojkarji Krke, so bili pred nocojšnjim obračunom drugega kroga 1. DOL moški veliki favoriti gostje iz Kamnika, ki so v prvem krogu brez težjih težav v svoji dvorani opravili s Šoštanjčani, medtem ko so Novomeščani z minimalnim izidom izgubili gostovanje v Kranju. Domači trener Jernej Rojc je tekmo začel v postavi Rok Pucelj, Ivo Kastrevec, Valentin Turk, Grega Erpič, Miha Bregar, Luka Brulec in prosti igralec Damjan Plantan.
Na drugi strani mreže se je Marko Brumen odločil za Jana Brulca, ki je tako po letu dni spet zaigral pred svojimi navijači, le da tokrat, tako kot predlani, spet v dresu Calcit Volleyballa, Žiga Štern, Domen Kotnik, Žan Novljan, Boris Brus, Tonček Šter in prosti igralec Klemen Hribar. Do prvega tehničnega odmora so si Kamničani, čeprav so do takrat naredili kar pet lastnih napak, priigrali dve točki prednosti, do drugega, predvsem po zaslugi servisov Žige Šterna pa že šest. Ko so gostje z dvema zaporednima blokoma Novljana in asom Brusa povedli z 21:11, je bil prvi niz praktično že odločen. Razlika desetih točk je bila tudi ob koncu uvodnega niza, ki ga je z uspešnim napadom zaključil Tonček Štern.
Tudi v drugi niz sta ekipi krenili v enakih zasedbah, kot sta začeli tekmo, a je domači trener Jernej Rojc po zaostanku petih točk (9:4) Gašperja Puclja na mestu podajalca zamenjal s Tomom Smrketom. Vendar so razpoloženi Kamničani tudi po tej menjavi vajeti igre držali v svojih rokah in brez večjih težav prihajali do točk. Z novima blokoma, tokrat Jana Brulca in Tončka Šterna so povedli s 14:6, zato je Rojc na mestu sprejemalca Valentina Turka zamenjal z Martinom Kosmino, toda po točki Brusa je bil zaostanek krkašev že devet točk (6:15). Do drugega tehničnega odmora so se gostom približali na šest točk (9:15), vendar je bilo to bolj ali manj tudi vse, kar jim je v tem nizu še uspelo narediti. Do konca niza je bilo spet vse v znamenju gostujoče ekipe, v kateri so v igro vstopili še Primož Vidmar, Tine Kvas in Andrej Štembergar Zupan. Z asom Žige Šterna so spet prišli do prednosti devetih točk (19:10), niz pa je z uspešnim „penalom“ končal Novljan.
Trener gostov Marko Brumen za razliko od uvodne tekme državnega prvenstva na domačem igrišču proti Šoštanju, tokrat v tretjem nizu ni menjal začetne postave, zato pa so vanj v nekoliko spremenjeni zasedbo šli domači odbojkarji. Na klopi sta ostala Pucelj in Turk, priložnost pa sta dobila Tom Smrke in Martin Kosmina in v tej zasedbi so Novomeščani na prvi tehnični odmor prvič na tekmi odšli s prednostjo dveh točk. S tem pa obdobje njihove dobre igre še ni bilo konec, kajti z dvema točkama Mihe Bregarja, drugo je dosegel z blokom, so gostom pobegnili za štiri točke, nato pa po napaki Vidmarja, ki je zamenjal Tončka Šterna, že za pet (11:6). Toda njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti z dvema asoma Jana Brulca sta bili ekipi na dvanajsti točki že skupaj, z blokom Brusa pa so Kamničani povedli s 13:12. Še večjo prednost so si priigrali do drugega tehničnega odmora, ko je z asom Žiga Štern svoji ekipi priboril tri točke naskoka (16:13). S tem je bil odpor domače ekipe strt, kajti po vrnitvi na igrišče so spet prevladovali kamniški odbojkarji, ki so z osmim asom na tekmi, tokrat ga je dosegel Domen Kotnik, prišli do novih treh točk v letošnjem državnem prvenstvu.
Na strani Calcit Volleyballa so bili tudi vsi statistični podatki. V napadu so bili 58-odstotni, dosegli so sedem blokov, osem asov in tekmo končal s 53-odstotnim sprejemom, medtem ko je imela domača ekipa le 29-odstotni sprejem, 28-odstotno uspešnost v napadu ter po tri ase in bloke. Skratka, premalo, da bi gostom nudili dostojnejši odpor.

Že v sredo, 1. oktobra, bodo kamniški odbojkarji v svoji dvorani v tretjem krogu gostili Mariborčane. Tekma se bo začela ob 20. uri. Vsaj začasno pa so Kamničani tudi prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici.

Izjavi po tekmi
Jernej Rojc, trener Krke: „Ne vem, zakaj so moji igralci igrali v krču, kajti med tednom so dobro trenirali, zato sem pričakoval našo boljšo predstavo. Morda je razlog za to iskat v tem, da je bila to prva domača tekma in je svoje naredila tudi trema. Predvsem na sprejemu smo igrali zelo slabo, tako da sploh nismo prišli do svoje igre. Na drugi strani so bili Kamničani v tem elementu igre precej boljši, tako da so brez težav prišli do zmage. Dejstvo je, da ima Calcit boljšo ekipo od nas, z boljšimi posamezniki, vseeno pa sem se nadejal, da se bomo svojim navijačem prikazali v boljši luči. Pripravljeni smo dobro, le glave tokrat niso bile na prvem mestu.“
Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: „V veliki meri so nam delo olajšali domači odbojkarji, ki so igrali pod pričakovanji, medtem ko smo mi igrali solidno. Toda v redu, podarjenem konju se ne gleda v zobe. Mi smo svoje naredili, oni niso in najbolj pomembno je, da smo prišli do novih treh točk. V naši igri je še nekaj rezerv, čeprav so bolj ali manj, predvsem to velja za Žigo Šterna, Brulca in Brusa, vsi igrali zelo solidno. Se pa zavedamo, da bo raven naše igre treba dvigniti v nadaljevanju sezone.

(konec) MŠ

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice