Sreda, 11. marec 2020 - 22:50

Šport/Odbojka

Kamničani modro skupino končali na drugem mestu

Stranje, 11. marec 2020 (MOREL) - Calcit Volley – Panvita Pomgrad 3:0 (26, 23, 19)- Športna dvorana OŠ Stranje, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor),

Calcit Volley: Pereira 7, Hribar (L), Bregar 10, Koncilja 8, Mihalj 6, Hebda 8, Jordanov 10, Planinc 7, Brulec, Kvas 1, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan, Rotar (L). Trener: Gašper Ribič.

Panvita Pomgrad: Vori, Vinkovič 1, Drvarič, Ražnatović 12, Vrabl (L), Pulko 22, Grabnar, Bedrač 3, Marovt, Plesec 1, Rojnik 12. Trener: Aleš Hribar.

Zaradi odločitve tekmovalno-registracijska komisija Odbojkarske zveze Slovenije, da bodo vse tekme pod okriljem OZS, ki se odvijajo v zaprtih prostorih, zaradi koronavirusa do preklica potekale za zaprtimi vrati, je gostovanje soboških odbojkarjev minilo brez prisotnosti gledalcev. Vendar ne v kamniški športni dvorani, ki je bila zaradi pojava koronavirusa na OŠ Fran Albreht zaprta, pač pa v dvorani OŠ Stranje.

V prvi tekmi pred slabim mesecem dni so se morali Kamničani pošteno potruditi, da so zlomili odpor varovancev njihovega lanskoletnega trenerja Aleša Hribarja, ki v letošnji sezoni zelo dobro vodi oslabljeno zasedbo Panvite Pomgrada. Prvi niz je v Murski Soboti celo pripadel soboškim odbojkarjem, v Stranjah pa je moral Hribar po polminutnem odmoru poseči že po dveh zaporednih blokih Ivana Mihalja in zaostanku štirih točk (7:3). Na servis Jakoba Rojnika so se Sobočani domači ekipi približali na dve točki zaostanka (8:10), po uspešnem napadu Nikole Ražnatovića pa le še na točko (17:18). Za polminutni odmor se je tokrat odločil domači trener Gašper Ribič, toda z asom Urbana Drvariča so gostje izid na 20. točki izid izenačili, po napadu Rojnika pa so povedli (22:21). Sobočani so tudi prvi prišli do zaključne žoge, nato so imeli še dve, toda po dveh napadih Bojana Jordanova in asu Tineta Kvasa so se v prvem nizu vendarle veselili kamniški odbojkarji.

Tudi drugi niz so bolje začeli gostje, ki pa po začetnem vodstvu s 3:1 niso popustili. Z asom Rojnika so še vodili z 9:6, toda z blokom Mihe Bregarja so Kamničani na deseti točki le ulovili priključek, z novim blokom, tokrat Milosza Hebde pa so povedli z 12:11. Bregar je še z enim blokom na servis Jana Planinca poskrbel za plus tri (14:11). Ko je bil v napadu uspešen še Jordanov, je bilo že 16:12 za Calcit Volley, ki pa je pred vstopom v končnico niza spet zašel v težave. Na servis Rojnika so se jim gostje po zaostanku petih točk (14:19) približali le še na eno (18:19), vendar do preobrata ni prišlo. Za tri zaključne žoge za kamniško vodstvo z 2:0 v nizih je imel največ zaslug Maxson Pereira, ki je tretjo tudi sam izkoristil.

Tudi po zaostanku dveh nizov se Sobočani, ki bodo modro skupino v vsakem primeru končali na petem mestu, niso predali. Z blokom Žana Bedrača so domačinom pobegnili celo za štiri točke (7:3). Šele po polminutnem odmoru so domači odbojkarji le vzpostavili ravnotežje na igrišču, na deseti točki pa so ulovili Sobočane. S tem pa težav za goste še ni bilo konec, kajti na servis Jana Brulca so zaostajali za dve točki (13:11). Kamničani so svojo prednost podvojili po novem uspešnem napadu Pereire (18:14), vse dvome o zmagovalcu pa je s tremi dobrimi servisi razrešil Mario Koncilja. Svoje je po uspešno odigranem prvem tempu dodal še Bregar, kajti na semaforju je bilo že 23:17 za Calcit Volley. Tekmo je končal Pereira.

Izjava po tekmi: Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Že med tekmo smo izvedeli, da Mariborčanom v Kanalu ne gre po načrtih, vendar se na to nismo ozirali. Naš cilj je bil, da modro skupino končamo z zmago, to smo tudi dosegli, vendar smo imeli spet nekaj kriznih minut v prvem in drugem nizu, ki na koncu niso bile kaznovane. Vodili smo s tremi, štirimi točkami prednosti, a smo se obakrat spravili v položaj, ko smo se morali reševati. Na srečo se je razpletlo v našo korist. Mislim, da ni težava v tehniki ali taktiki in da gre za psihološki trenutek, ki ga bo treba v končnici državnega prvenstva odpraviti, predvsem pa bodo morali igralci uživati v igri in več narediti drug za drugega na igrišču. Če se bo prvenstvo nadaljevalo, bomo morali predvsem v tem narediti korak ali dva naprej, da bi uresničili zastavljene cilje.« (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej