Ponedeljek, 24. februar 2020 - 23:19

Šport/Odbojka

Legionarji še naprej opozarjajo nase

Ljubljana, 24. februar 2020 (MOREL9- Po Evropi se nadaljujejo državna odbojkarska prvenstva in tako tudi slovenski odbojkarji še naprej opozarjajo nase. Pretekli konec tedna sta se v Turčiji izkazala tako Tonček Štern kot Saša Planinšec, v Grčiji je znova zelo dobro igrala Monika Potokar, v Nemčiji pa Sašo Štalekar.

V Turčiji je Halbank Tončka Šterna v 19. krogu prvenstva s 3:0 premagal zadnjeuvrščeni Arhavi, slovenski korektor se je izkazal s 16 točkami in 48-odstotnim napadom. Reprezentančna blokerka Saša Planinšec, ki je z Aydinom s 3:1 izgubila proti favorizirani Vitri, je v statistiko vpisala velikih 15 točk (4 asi, 45-odstoten napad).

Alen Pajenk in Dejan Vinčić sta s soigralci pri poljskem Czarni Radomu prišla do zmage s 3:0 proti četrtouvrščenemu moštvu Jastrzebski Wegiel. Srednji bloker Pajenk je ob 40-odstotnem napadu dosegel 7 točk, od tega tri ase, Vinčić pa znova ni igral. V ženski prvi poljski ligi odbojkarice do konca rednega dela čakata še dve tekmi, en krog bo odigran med tednom, drugi pa konec tega tedna. Eva Mori in za zdaj tretji LKS sta tokrat z 2:3 izgubila proti vodilni ekipi Grupa Azoty. Morijeva je dosegla dva asa in ob polovično uspešnem napadu skupno prispevala 7 točk. Legionowo, ki ga trenira selektor slovenske ženske reprezentance Alessandro Chiappini in kjer tokrat priložnosti za igro ni dobila Žana Zdovc Sporer, pa je s 3:1 premagal Volley Wroclaw.

Reprezentančna podajalka Sara Najdič (2 točki, 1 as) je bila z romunsko Medgidio s 3:2 boljša od zadnje ekipe prvenstva Voluntarija. Blokerka Tina Grudina, ki je v tokratnem 20. krogu dosegla šest točk, pa je v dresu Stiinte Bacau z 0:3 izgubila proti vodilni ekipi Alba-Blaj.

V Franciji igrata dva slovenska legionarja Gregor Ropret in Jan Klobučar. Ropret (2 točki) je z Nantesom prišel do osme zmage v tem letu, tokrat je s 3:2 padel Toulouse. Klobučar, ki igra za Narbonne, je na poziciji libera prav tako prišel do zmage s 3:2. Njegova ekipa je presenetila vodilno ekipo francoskega prvenstva Tours.

V Nemčiji sta Hypo Tirol Haching in Sašo Štalekar po krajšem premoru z 1:3 izgubila proti Friedrichshafnu. Srednji bloker Štalekar je ob 56-odstotnem napadu dosegel kar 11 točk.

Žiga Štern (7 točk, 26-odstotni napad, 42-odstotni sprejem) je z grškim Foinikas Syrosom z 1:3 izgubil proti PAOKU. Monika Potokar je ob zmagi Panathinaikosa s 3:1 proti Arisu znova blestela, ustavila se je pri 18 točkah ob 39-odstotnem napadu. Darja Eržen (8 točk) pa je s Paokom z 1:3 izgubila proti Α.Ο. Thirasu.

V Italiji slovenski reprezentanti Klemen Čebulj (Itas Trentino), Jan Kozamernik (Powervolley Milano) in Jani Kovačič (Ravenna) v prvenstvu ta teden niso imeli tekem, saj se je odvijal finale pokala, obračuni prihodnjega kroga jih čakajo v nedeljo, 1. marca. Lana Ščuka (2 točki) je z ekipo Pomi Casalmaggiore po petih nizih z 2:3 izgubila proti Saugella Monzi. Tekma med Igor Gorgonzola Novaro Ize Mlakar in Golden Tulip Volalto je bila zaradi izbruha epidemije koronavirusa v Italiji prestavljena.

Zaradi koronavirusa covid-19 slovenski kapetan Tine Urnaut še vedno ni oblekel dresa kitajskega Shanghaija, Mitja Gasparini pa z japonskim Wolf Dogs Nagoja v preteklem tednu ni igral. To so sporočili iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej