Nedelja, 26. julij 2020 - 10:27

Šport/Odbojka

Naslov Kotnikovi in Potokarjevi ter Zemljaku in Pokeršniku

Kranj, 26. julij 2020 (MOREL)- V Kranju se je zaključilo letošnje državno prvenstvo v odbojki na mivki, ki je prvi skupni naslov prvakov prineslo Nejcu Zemljaku in Janu Pokeršniku, pri dekletih pa sta se zmage veselili Monika Potokar in Tjaša Kotnik, za katero je to že četrti zaporedni naslov.

Tretji dan državnega prvenstva v Kranju se je začeli s polfinalnimi obračuni najboljših štirih ekip v moških in ženski konkurenci. Katarina Bulc in Nina Zdešar sta se zelo dobro upirali Tjaši Kotnik in Moniki Potokar in klonili šele po treh nizih, v drugem polfinalu pa sta Zala Špoljarič in Lana Žužek presenetili Tajdo Lovšin in Špelo Morgan ter z brezkompromisno igro dobili oba niza ter se veselili uvrstitve v veliki finale. Pri moških je že prvi polfinale prinesel napet obračun, v katerem sta se Črtomir Bošnjak in Danijel Pokeršnik borila proti prvima nosilcema Tadeju Boženku in Vidu Jakopinu, odločilni tretji niz je spremljala atraktivna igra obeh ekip, končal pa se je z zmago nekoliko bolj uigranih Boženka in Jakopina. V drugem polfinalu sta Alan Košenina in Rok Možič v prvem nizu še držala stik z Nejcem Zemljakom in Janom Pokeršnikom, a sta slednja v ključih trenutkih znala izkoristiti svoje izkušnje in nato prepričljivo dobila tudi drugi niz.

V boju za tretje mesto pri dekletih sta Tajda Lovšin in Špela Morgan že od samega začetka narekovali ritem igre in uvodni niz dobili z visoko razliko (21:9), enako prepričljivi sta bili tudi v drugem (21:12) in se veselili bronastega odličja, Katarini Bulc in Nini Zdešar je pripadlo četrto mesto. Danijel Pokeršnik in Črt Bošnjak ter Alan Košenina in Rok Možič so z izjemo prvega niza, ki je šel zanesljivo, z 21:14, v roke Pokeršniku in Bošnjaku, Možič in Košenina sta izsilila tretji niz, a sta bila v končnici slednjega bolj zbrala Pokeršnik in Bošnjak in si s 15:13 zagotovila stopničke.

V ženskem finalnem dvoboju se je branilka naslova Tjaša Kotnik z novo soigralko Moniko Potokar pomerila s tretjima nosilkama Zalo Špoljarič in Lano Žužek. V prvem nizu sta Kotnikova in Potokarjeva hitro povedli, se izkazali z dobro igro v bloku in obrambi ter prišli do zmage z 21:13, zmago v drugem nizu pa sta jima z veliko napakami podarili kar tekmici, niz se je končal z 21:15. Tjaša Kotnik se je tako veselila že četrtega zaporednega naslova državne prvakinje, Potokarjeva je osvojila drugega. ”Pričakovali sva težek finale in sva se nanj tudi psihično pripravljali, saj sva vedeli, da bosta nasprotnici precej neugodni in sva zato želeli izstopati z vsako točko. Letos je bilo težje doseči naslov, saj je bilo zaradi trenutne neugodne situacije odpovedanih veliko turnirjev in tako tudi sami nisva vedeli, pri čem sva. Zato sva na začetku turnirja štartali počasneje, ampak sva nato z vsako tekmo napredovali in dosegli naslov. Občutki so res fenomenalni,” sta po tekmi povedali zmagovalki.

Moški finalni obračun med branilcema naslova Tadejem Boženkom in Vidom Jakopinom ter Nejcem Zemljakom in Janom Pokeršnikom je postregel z igro na visoki ravni. Prednost sta si na začetku prvega niza priigrala Boženk in Jakopin, vendar sta ju z uspešnimi napadi in protinapadi tekmeca hitro ujela ter si na račun dobrih začetnih udarcev priborila prednost štirih točk in jo ohranila do konca niza (21:16). V drugem nizu so odbojkarji še dvignili raven igre, a sta Zemljak in Pokeršnik še naprej igrala na tako visoki ravni, da Boženk in Jakopin nista imela možnosti za preobrat (21:15). Zemljak in Pokeršnik, sicer že leta naša najboljša dvojica na svetovni lestvici, sta tako prvič postala slovenska prvaka. Za Zemljaka je to drugi naslov, za Pokeršnika pa sicer že tretji. “Letošnjo sezono smo vsi manj trenirali, zato je bilo na državnem prvenstvu težje igrati, saj nihče od nas ni bil ravno v najboljši formi. V finalu sva bila s soigralcem bolj zbrana in sva posledično tudi igrala boljše od nasprotne ekipe, kar pa ne pomeni, da sta bila Vid in Tadej slaba. Pogoji res niso bili idealni, vendar sva v danem trenutku iz igre izvlekla vse, kar se je dalo. Želela sva ju premakniti na sprejemu, saj je Vid nevaren z drugo žogo. Tudi midva sva se nekajkrat zamajala na sprejemu, vendar sva višje, bolj korekcijske žoge odigrala zelo dobro in to je bil ključ do zmage,« je bil naslova vesel Zemljak.

To so sporočili iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
      123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej