Ponedeljek, 20. april 2020 - 21:18

Šport/Odbojka

Odbojkar tedna po izboru FIVB je bil Klemen Čebulj

Ljubljana, 20. april 2020 (MOREL)- Iztekel se je teden, v katerem je imel v svetovni odbojki glavno vlogo slovenski reprezentant Klemen Čebulj. Mednarodna odbojkarska konfederacija FIVB ga je namreč izbrala za odbojkarja tedna, odziv ljubiteljev odbojke po vsem svetu pa je bil zelo velik.

Mednarodna zveza je svojo odločitev, da Čebulja imenuje za odbojkarja tedna, utemeljila takole: »Izvrstni slovenski odbojkar je potreboval le nekaj let, da se je uveljavil na mednarodnem odbojkarskem prizorišču. Kjerkoli se Klemen Čebulj pojavi, je vselej osrednja zvezda odbojkarskega šova. Tako, kot je iz leta v leto rastel na klubski ravni, je Slovenec rastel tudi v reprezentančnem dresu in Slovenijo popeljal proti vrhu evropske odbojke.«

Osemindvajsetletnega slovenskega sprejemalca je izbor FIVB kar nekoliko presenetil, a se je novice seveda zelo razveselil: »Bil sem kar presenečen. Spremljam namreč FIVB kanale in ko so mi pisali, sem bil zelo vesel in presenečen, da so me izbrali med vsemi temi odbojkarji s tega prestižnega spiska. Nisem si tudi predstavljal, da se bo to tako zelo poznalo tudi na mojih profilih na družbenih omrežjih, a je imelo to zelo velik vpliv na mojo prepoznavnost.« FIVB je Čebulju namenila tudi pogovor v živo, ki so ga na mednarodni zvezi izvedli preko platforme Facebook.

Klemen Čebulj, ki je bil izbran tudi za najboljšega slovenskega odbojkarja leta 2019, s svojo družino sicer še naprej ostaja v Italiji, v Slovenijo se z ženo in sinom verjetno ne bo mogel prav kmalu vrniti: »Situacija je, kakršna je in vsi jo živimo prvič. Vsak dan posebej moramo izkoristiti v kar najboljši meri in iz vsega tega, kar imamo na voljo, potegniti največ. Osebno še nikoli nisem toliko časa preživel doma, z družino, saj sem drugače nenehno v telovadnici ali na potovanjih. Ne glede na vse, nam je zelo lepo. Lepo je spremljati vse norosti, ki jih moj sin počne, kadar me ni doma. Vse naše misli so usmerjene predvsem v jutri. Kaj se bo zgodilo jutri in koliko se bo situacija jutri že izboljšala. Živimo iz dneva v dan, imamo neke vrste rutino, ki smo si jo ustvarili. Na tak način preživljamo dni in ne razmišljamo preveč, kaj in kako.

Slovenski odbojkar je v letošnji sezoni branil barve italijanskega prvoligaša Trentina. Čeprav je italijanska odbojkarska zveza pred dnevi sezono tudi uradno zaključila, se Čebulj s tem ne obremenjuje preveč in skuša v kar največji možni meri ohraniti telesno pripravljenost: »Treniram in se pripravljam na naslednjo sezono, čeprav seveda niti ne vemo, kdaj se bo sploh začela in tudi ne, v kakšni obliki se bo igrala. A vseeno se pripravljam, ostajam v formi in tudi na ta način, skozi vsakdanji trening, preživljam svoj čas.« To so sporočili iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej