Ponedeljek, 25. maj 2020 - 23:40

Šport/Odbojka

Odbojkarji na mivki prvič že 12. junija

Ljubljana, 25. maj 2020 (MOREL)- Komisija za odbojko na mivki pri Odbojkarski zvezi Slovenije je potrdila izvedbo prvega turnirja v letošnji tekmovalni sezoni. Najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki se bodo med seboj merili od 12. do 14. junija v Preddvoru pri Kranju.

Odbojkarska zveza Slovenije je organizacijo prvega letošnjega turnirja v članski konkurenci, SportZone Open, zaupala prirediteljem iz Preddvora, ki so se doslej že velikokrat izkazali z organizacijo tako domačih kot mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki.

»S Sašom Ropom sva se o izvedbi turnirja začela pogovarjati približno dva tedna nazaj.  Sprva ni bil povsem prepričan, da vse skupaj lahko izpeljemo v tako kratkem roku. A glede na to, da med igralci in igralkami vlada veliko zanimanje in da si po vseh teh treningih, ki so jih opravili individualno v času karantene in tudi na mivki, odkar je to dovoljeno, zares želijo tekmovati, je to korak v pravo smer. Bi pa seveda še rad poudaril, da bodo organizatorji v celoti upoštevali priporočila NIJZ,« je pojasnil koordinator in tehnični vodja za odbojko na mivki pri OZS, Jasmin Čuturić.

Zanimanje za odbojko na mivki je v Sloveniji v zadnjih letih veliko, tudi med mladimi odbojkarji, ki se vsako leto množično udeležujejo tekmovanj za državno prvenstvo. Zaradi okoliščin se je iz dvoran na mivko preselilo tudi veliko prvoligaških igralcev in reprezentantov. »Menim, da se v Preddvoru obeta tekmovanje na zares visoki ravni in prepričan sem, da bo turnir pritegnil veliko pozornosti. Hkrati bo dal zagon tudi drugim organizatorjem, da se odločijo za podoben korak pa čeprav turnirjev ne bodo mogli izpeljati v takšni obliki, kot so bili doslej vajeni. Z nekaterimi sem že v stiku in odzivi so pozitivni. V vsakem primeru bo uvodni turnir lepa popotnica za uspešno sezono v odbojki na mivki, sploh, ker so organizatorji poskrbeli za nagradni sklad in prvič doslej tudi za neposredne prenose tekem. Ogledati si jih bo moč preko platforme SportZone in to bo velika dodana vrednost,« je dodal Čuturić.

Turnir v Preddvoru se bo začel v petek, 12. junija, ob 15. uri, s kvalifikacijskimi obračuni. V soboto bo potekal skupinski del tekmovanja, izločilni boji, od četrtfinala dalje, se bodo odvijali v nedeljo. Točke, ki si jih bodo priigrali igralci in igralke, bodo že štele za slovensko lestvico, ki bo pomembna tudi za nastop na državnem prvenstvu. Slednjega bo med 23. in 25. julijem gostil Kranj. To so sporočili iz IZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
      123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej