Petek, 16. oktober 2020 - 23:50

Šport/Odbojka

Ropret z veliko podporo izvoljen v upravni odbor CEV

Metod Ropret

Metod Ropret
Avtor: Jurij Kodrun

Dunaj, 16. oktober 2020 (MOREL)- Na Dunaju je potekala volilna skupščina Evropske odbojkarske konfederacije (CEV). Na čelu krovne evropske organizacije ostaja Aleksandar Boričić, s kandidaturo v upravni odbor pa je kot prvi Slovenec doslej uspel tudi predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

V avstrijski prestolnici, ki je volilno skupščino gostila namesto Moskve, je bilo prisotnih 42 delegatov, 13 jih je dogajanje spremljalo preko spleta. Za mesto predsednika CEV sta se potegovala dva kandidata, Srb Aleksandar Boričić in Estonec Hanno Pevkur. Boričić je svoj drugi mandat na čelu evropske zveze osvojil s 36 glasovi, Pevkur jih je prejel 19.

Na Dunaju so delegati volili tudi člane upravnega odbora CEV (BOA). Za 18 mest (dodatno 19 zaseda predsednik CEV) se je potegovalo 27 kandidatov iz 27 držav. Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, Metod Ropret, je bil v upravni odbor izvoljen z veliko podporo, s kar 34 glasovi. »Seveda sem vesel izjemno visoke podpore in svoje izvolitve v »board« evropske zveze. Vendarle pa moram reči, da tega ne ocenjujem toliko kot priznanje meni ali mojemu delo osebno, ampak priznanje celotni slovenski odbojki, celotni organizaciji, kajti resnično smo v zadnjih letih celotni Evropi dokazali, da znamo in da zmoremo ter da tako organizacijsko kot tekmovalno sodimo med najboljše države v Evropi,« je dejal Ropret, ki je prvi Slovenec, ki bo zasedal to pomembno funkcijo.

Nekdanji slovenski reprezentant Tomislav Šmuc je oddal kandidaturo za člana komisije za odbojko na mivki, predsednik Društva odbojkarskih trenerjev Slovenije, Gregor Hribar, kandidira za člana trenerske komisije. Nekdanji mednarodni odbojkarski sodnik, Peter Končnik, je na listi kandidatov za člane sodniške komisije, za člana zdravstvene komisije kandidira zdravnik slovenske moške reprezentance, Mile Majstorović. Kandidatur za komisijo za evropske pokale, finančno komisijo, komisijo za organizacijo športa in komisijo za pravne zadeve slovenski predstavniki niso vložili. Člane komisij bo upravni odbor CEV volil na svoje prvem uradnem srečanju. To so sporočili iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej