Torek, 25. februar 2020 - 08:24

Šport/Odbojka

Salonit bo v Kamniku nevarnejši, kot je bil v Kanalu

Domen Kotnik

Domen Kotnik
Avtor: Klemen Brumec

Kamnik, 25. februar 2020 (MOREL)- V četrtem krogu modre skupine 1. DOL moški so odbojkarji Calcit Volleyja v gosteh premagali Panvito Pomgrad, medtem ko so tekmo petega kroga proti Merkur Mariboru odigrali v okviru srednjeevropske lige. Tako bodo na novo preizkušnjo v modri skupini čakali dvanajst dni, ko bodo v svoji športni dvorani v sredo, ob 20. uri, gostili Salonit Anhovo. Na začetku februarja so Kamničani slavili s 3:0, tokrat bodo Kanalci, ki bodo nastopili v polni zasedbi, veliko nevarnejši. Že v soboto pa bodo varovanci Gašperja Ribiča doma igrali še s Krko. Obe tekmi se bosta začeli ob 20. uri.

V letošnji sezoni ima kamniška ekipa nekoliko nenavaden spored tekem, ki jih je v primerjavi s prejšnjimi sezonami tudi veliko manj. Tako so Kamničani že skorajda pozabili, kako so prišli do zmage v Murski Soboti, zmage, za katero so se proti svojemu nekdanjemu trenerju Alešu Hribarju morali pošteno potruditi. Tako kot že na marsikateri tekmi v letošnji sezoni.

»Ne vem, zakaj, ampak v letošnji sezoni nam preprosto ne uspe odigrati vseh nizov na visoki ravni. Podobno je bilo tudi v Murski Soboti, kjer smo se na koncu le izvlekli, vprašanje pa je ali bi se tudi proti kakšni močnejši ekipi. Že v sredo, ko bomo gostili Salonit, bomo s takšno igro težko prišli do zmage. Morda na takšna nihanja v naši igri res vpliva tudi to, da nimamo nekega normalnega tekmovalnega ritma, je pa res, da imamo zato na voljo več časa za treninge,« je Domen Kotnik, sprejemalec Calcit Volleyja, že skorajda pozabil na zmago v Murski Soboti.

Čeprav Kamničani nimajo ravno veliko tekem, imajo kljub temu veliko težav s poškodbami. Na tekmi z Mladostjo v zadnjem krogu rednega dela srednjeevropske lige si je gleženj poškodoval Jan Brulec. To bo še dodatno otežilo njihov dvoboj s Kanalci, ki so jih sicer v začetku februarja v gosteh brez večjih težav premagali, vendar je takrat Salonit igral brez treh igralcev prve postave.

»Zdaj bodo Kanalci v polni zasedbi, mi žal ne, tako da bo verjetno veliko bolj napeto, kot je bilo v Kanalu. Vsekakor nas čaka zelo težka preizkušnja, ki pa bo za nas zelo pomembna, saj jo moramo dobiti, če si želimo priboriti mesto, ki si ga pred končnico želimo,« se pomembnosti tekme zaveda Kotnik, ki je na začetku sezone tudi sam imel še težave s poškodbo.

Do začetka končnice državnega prvenstva čakajo kamniško zasedbo ob sredini tekmi s Salonitom, za katerega v letošnji sezoni igra dolgoletni bloker Calcit Volleyja, Žan Novljan, čakata še tekmi s Krko, ki bo v soboto in Panvito Pomgradom, ki bo po zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zwettlu.

»Če dobimo vse tri tekme, bomo v končnico vstopili z drugega mesta, kar je naš trenutni cilj. Upam, da ne bo prišlo do kakšnega črnega scenarija in da si bomo ob kakšni slabši dnevni formi zakomplicirali trenutni položaj. Pomembno je, da imamo za zdaj vse v svojih rokah, preprosto moramo razmišljati pozitivno in narediti vse, da med samo tekmo v naši igri ne bo prihajalo do nihanj.«

Krka naj bi bila na papirju nekoliko lažji nasprotnik, kot bo v sredo Salonit, obe tekmi pa bosta tudi priprava na zaključni turnir srednjeevropske lige, kjer se Calcit Volley v polfinalu pomeril z zagrebško Mladostjo.

»Dobro je, da bomo imeli pred Zwettlom še tekmo s Krko, ki je nikakor ne smemo vzeti z 'levo' roko. Bo pa to lepa priložnost, da se še bolj uigramo s Tinetom Kvasom, kar nam bo na zaključnem turnirju prišlo še kako prav. Toda o tem turnirju bomo razmišljali šele po tekmi s Krko,« pravilno razmišlja Domen Kotnik. Dejstvo je, da so imeli Kamničani v letošnji sezoni pravzaprav le en spodrsljaj, ko jih je v polfinalu pokala Slovenije premagal Merkur Maribor, zato pa so še vedno v igri za najvišja mesta tako v državnem prvenstvu kot v srednjeevropski ligi. To je sporočil Miha Štamcar iz Calcita. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
    12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej