Ponedeljek, 15. februar 2021 - 17:03

Šport/Odbojka

Slovenci uspešni, Kozamernik spet MVP

Ljubljana, 15. februar 2021 (MOREL)- Slovenski reprezentanti in reprezentantke imajo v odbojkarskih prvenstvih po Evropi za seboj zelo uspešen teden. Še posebej sta nase opozorila Jan Kozamernik, ki mu je pripadel naziv MVP, na zelo visoki ravni je igral tudi slovenski sprejemalec Klemen Čebulj.V Italiji smo minuli teden lahko spremljali zaostalo srečanje 5. kroga povratnih tekem rednega dela prvenstva, na katerem sta se v slovenskem obračunu srečala Consar Ravenna in Allianz Milano. Z 1:3 je bil uspešnejši Milano, pri katerem si je reprezentančni srednji bloker Jan Kozamernik še drugič v sezoni priigral naziv najkoristnejšega igralca srečanja. Naš odbojkar je dosegel 11 točk, od tega 10 z napadom, v katerem je bil kar 91-odstoten, eno je dodal z blokom. Reprezentančni kapetan Tine Urnaut je tokrat dosegel 12 točk, devet z napadom (50-odtotna uspešnost), sprejemal pa je z 20-odstotno natančnostjo. V vrstah Ravenne naš prosti igralec Jani Kovačič, ki je skozi celotno sezono igral na zelo visoki ravni, tokrat svoji ekipi ni mogel pomagati.

Na zaostali tekmi 21. kroga poljskega prvenstva je Asseco Resovia Rzeszow, ki jo vodi Alberto Giuliani, s 3:1 premagala Cuprum Lubin. Reprezentančni sprejemalec Klemen Čebulj je znova igral na visoki ravni, dosegel je kar 20 točk. V napadu je bil 52-odstoten (15 točk), dosegel je tri bloke in dodal še dva asa. V ženskem delu je DPD Legionovia Legionowo Alessandra Chiappinija s 3:1 premagala LKS Commercecon Lodž. Žana Zdovc Sporer tokrat ni bila v zasedbi.

V 28. krogu turškega prvenstva je naša sprejemalka Lana Ščuka s Sistem9 Yesilyurtom prišla do nove zmage, tokrat v gosteh pri Sariyerju z 0:3. Ščuka je nanizala 9 točk, od tega štiri z napadom (29-odstotni izkoristek), dve z blokom in tri z začetnim udarcem, pri sprejemu je bila 45-odstotna. Ilbank reprezentančne podajalke Eve Mori se danes meri z Eczacibasi Vitro.

Poitiers Alena Pajenka je v 19. krogu francoskega prvenstva s 3:1 slavil nad Tourcoingom. Naš srednji bloker je v statistiko vpisal 10 točk. Dosegel je dva asa, ob 80-odstotenem napadu pa je obrambo tekmecev prebil osemkrat. Z devetimi zmagami Poitiers zaseda 8. mesto. Na Madžarskem je v minulem tednu na igrišče stopil le BRSE Tine Grudina, ki je na derbiju kroga s 3:0 slavil nad MCM Diamant Kaposvarjem. Naša blokerka je nanizala pet točk, dve z blokom in tri z napadom, v katerem je bila 33-odstotna. BRSE tako ostaja na drugem mestu lestvice.

SC Potsdam slovenske korektorice Darje Eržen je moral v gosteh s 3:2 priznati premoč Palmberg Schwerinu. Erženova je priložnost za igro dobila v tretjem nizu, a se ni vpisala v statistiko. VfB Friedrichshafen Dejana Vinčića, sicer vodilna ekipa nemškega prvenstva, v tem tednu ni imel prvenstvene tekme. V grškem prvenstvu je Foinikas Sirou v gosteh pri Olympiacosu doživel prvi poraz v letošnji sezoni. Žiga Štern je za svojo ekipo prispeval sedem točk, vse je dosegel z napadom, v katerem je bil 30-odstoten. Pri sprejemu je bil naš reprezentant 43-odstoten. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice