Petek, 7. februar 2020 - 21:29

Šport/Odbojka

Slovenke se avgusta podajajo v boj za evropsko prvenstvo

Ljubljana, 7. februar 2020 (MOREL)- Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021, ki ga bodo gostile Srbija, Bolgarija, Hrvaška in Romunija, igrala v skupini F, skupaj s Češko, Latvijo in Bosno in Hercegovino. Moška izbrana vrsta je na evropsko prvenstvo že uvrščena.

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je danes v Luxembourgu potrdila kvalifikacijske skupine za evropski prvenstvi 2021. Medtem, ko so si naši odbojkarji z drugim mestom na lanskem EuroVolleyju že zagotovili neposreden nastop med evropsko elito, bodo dekleta svoj tretji nastop na evropskih prvenstvih lovila v kvalifikacijah.

Neposredno na evropsko prvenstvo je že uvrščenih dvanajst reprezentanc, štiri države organizatorice prvenstva, ob njih pa še najboljše ekipe z evropske lestvice. Pri moških so to Srbija, Slovenija, Francija, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemčija in Belgija, pri dekletih pa Turčija, Italija, Poljska, Nizozemska, Nemčija, Rusija, Belgija in Azerbajdžan.

Sistem serpentin je Sloveniji glede na evropsko lestvico (na njej Slovenke zasedajo 18. mesto) namenil skupino F, v kateri bodo imele naše odbojkarice vlogo prvih nosilk, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa se bodo borile s Češko, Latvijo in Bosno in Hercegovino. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz šestih skupin.

Kvalifikacije se bodo začele 15. avgusta, prve tekmice Slovenk bodo Latvijke, ki jih bodo naša dekleta gostila na domačem igrišču, sledila bosta gostovanje na Češkem in domača tekma proti Bosni in Hercegovini, nato pa se bodo reprezentance med seboj pomerile še enkrat. Zadnja tekmo bodo slovenske odbojkarice odigrale v gosteh pri Latviji.

Evropsko prvenstvo za moške bodo sicer gostile Poljska, Češka, Finska in Estonija, evropsko prvenstvo za ženske pa bo potekalo v Srbiji, Bolgariji, na Hrvaškem in v Romuniji. To so sporočili iz OZS.(konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
    12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej