Četrtek, 28. maj 2020 - 22:47

Šport/Odbojka

Štern nazaj v Grčijo po naslov prvaka

Žiga Štern

Žiga Štern
Avtor: Matic Eržen

Ljubljana, 28. maj 2020 (MOREL)- Slovenski odbojkarski reprezentant Žiga Štern se vrača v Grčijo. Tamkajšnja odbojkarska zveza se je namreč odločila, da bo nadaljevala s prvenstvom, v okviru katerega se bodo najboljši štirje klubi na lestvici pomerili za državni naslov. Ob Belorusiji, Portoriku in Tajski je Grčija tako četrta država, ki bo prvenstvo kljub pandemiji COVID-19 zaključila na parketu.

Šestindvajsetletni slovenski sprejemalec, ki se je v letošnji sezoni izkazal s predstavami v dresu Foinikasa Syrosa, je potrdil, da se s svojim klubom podaja v boj za lovoriko. »Iz kluba so mi sporočili, da se je grška zveza odločila za nadaljevanje prvenstva. Sicer ne v formatu, ki je bil sprva predviden, šlo bo le za obračune najboljših štirih ekip. Glede na to, da so se odbojkarska prvenstva v praktično vseh državah zaključila, me je novica kar presenetila. Ne predstavljam si povsem, kako bo vse skupaj videti. Sam sem sicer ohranjal telesno pripravljenost, v zadnjem času pogosto treniram tudi z žogo, pri čemer mi pomagajo pri OK Merkur Maribor. Seveda pa še nisem na ravni, na kakršni sem bil pred pandemijo,« je uvodoma povedal Štern.

Grška zveza mora zdaj le še počakati, da Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) tujcem, ki igrajo v Olympiakosu, PAOK-u, Panathinaikosu in Foinikasu, podaljša tekmovalne certifikate. Iz Aten morajo tudi še sporočiti, kjer se bo turnir najboljše četverice sploh odvijal. Za zdaj je znano le to, da ga bodo ekipe odigrale na nevtralnem igrišču, po vsej verjetnosti v dvorani O.A.K.A. v grški prestolnici. »Več informacij za zdaj še nimam. Najprej moram sploh najti način, da bom prišel v Grčijo, ne vemo tudi, kako je s karanteno in drugimi ukrepi. Upam, da bo kmalu znanega čim več, do takrat pa se bom v kar največji meri trudil, da bom v Grčijo odšel dobro pripravljen," je še pojasnil reprezentančni sprejemalec.

Glede na vrstni pred prekinitvijo prvenstva, torej po odigranih šestnajstih krogih, se bo Šternov Foinikas Syros v polfinalu srečal z vodilnim Olympiakosom. Polfinale in finale bodo moštva odigrala na dve zmagi. To so sporočili iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
      123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej