Četrtek, 11. junij 2020 - 18:47

Šport/Odbojka

V Preddvoru kar 50 ekip in vsi najboljši

Bulc in Zdešar

Bulc in Zdešar
Avtor: Ana Oblak

Kotnik

Kotnik
Avtor: Ana Oblak

Ljubljana, 11. junij 2020 (MOREL)- V Preddvoru pri Kranju bo ta vikend prvi turnir v odbojki na mivki v sklopu slovenskega prvenstva. Na njem bo nastopilo kar petdeset dvojic v moški in ženski konkurenci, na peščeni podlagi pa se bodo med seboj pomerili vsi najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki.

Večkratna in tudi aktualna slovenska prvaka Tadej Boženk in Vid Jakopin bosta skušala ohraniti prevlado na domačih tleh, na delu pa bomo videli tudi Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika, ki sta se v zadnjih sezonah dokazovala v svetovni seriji. Najboljšima slovenskima dvojicama v zadnjih letih bodo načrte skušali prekrižati izkušeni Danijel Pokeršnik, ki bo nastopil v paru z lani odličnim Črtomirjem Bošnjakom, reprezentant Uroš Pavlović, ki je združil moči z nekdanjim državnim prvakom, Juretom Petrom Bedračem ter seveda tudi kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut, ki bo v Preddvoru igral v paru z Rokom Možičem. Nase bosta zagotovo želela opozoriti tudi štajersko-dolenjska naveza Alan Košenina in Sergej Drobnič ter primorski dvojec s kar nekaj mednarodnimi nastopi, Manuel Grünwald in Aleksander Dulai.

Pri dekletih bo konkurenca prav tako ena najmočnejših v zadnjih letih. Na peščenih igriščih bomo sicer pogrešali veteranki Ano Skarlovnik in Jeleno Pešić, na Gorenjsko pa ne bo tudi Nine Lovšin in Tjaše Jančar. Aktualna slovenska prvakinja Tjaša Kotnik je v tej sezoni združila moči z dvoransko reprezentantko Moniko Potokar, ki smo jo v preteklosti že večkrat lahko spremljali na mivki, prav tako kot še eno slovensko reprezentantko, Lano Ščuka, ki bo s posebnim povabilom nastopila skupaj s Heleno Mijoč. Tako kot Kotnikova in Potokarjeva na najvišja mesta ciljata Klara Kregar in Katarina Fabjan, ki novo sezono začenjata dobro pripravljeni ter aktualna podprvakinja Tajda Lovšin z novo soigralko Špelo Morgan. Velja omeniti še dekleta, ki imajo že precej izkušenj tudi z mednarodnimi nastopi, prvi nosilki turnirja, Nino Zdešar in Katarino Bulc ter Niko Horvat in Niko Benedik Bevc, v širši krog favoritinj pa sodita še prvoligaški igralki Anastazija Žnidar in Katja Mihalinec.

Uvodni turnir letošnje sezone v odbojki na mivki se bo začel z jutrišnjimi kvalifikacijami, v katerih bo tako v ženski kot v moški konkurenci nastopilo po šestnajst dvojic, po sistemu enojne eliminacije. Kvalifikacije se bodo začele ob 15. uri. Prve tekme glavnega dela turnirja bodo ekipe odigrale v soboto, ob 9.30 uri, v nedeljo bodo polfinala in finalni obračuni. Ženski finale bo ob 17. uri, moški ob 18 uri. To so sporočili iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
      123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej