Petek, 26. februar 2021 - 20:42

Šport/Odbojka

V Wagrainu tokrat moška in ženska ekipa

Wagrain, 26. februar 2021 (MOREL)- Wagrain ta vikend gosti še drugi letošnji turnir evropske serije v odbojki na snegu, na katerem bo nastopilo 39 ekip iz 14 držav, tudi dve slovenski. Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk in Jernej Vrhunc so v Avstriji uspešno nastopili že minuli vikend, tokrat bomo v boju za najvišja mesta spremljali tudi Katarino Fabjan, Niko Horvat in Niko Benedik Bevc.

Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk in Jernej Vrhunc so na uvodnem turnirju letošnje sezone osvojili visoko 5. mesto in si zagotovili neposredno uvrstitev na glavni del drugega turnirja. V Wagrainu bodo nastopili kot 13. nosilci tekmovanja. Kar devet ekip bo moralo v kvalifikacije, skupno pa bomo na turnirju spremljali 23 moških ekip iz 13 držav, zaradi česar so morali organizatorji poskrbeti še za dodatno igrišče. »Mislim, da bo konkurenca še večja kot je bila prejšnji teden, nekatere ekipe so tudi ostale v Wagrainu in cel teden trenirale, kar se bo zagotovo poznalo. Ne glede na to naš cilj ostaja polfinale, želimo si stopničko višje kot na prvem turnirju. Taktično bomo nekoliko spremenili postavitev v obrambi, spremljali smo najboljše ekipe, Ruse in Nemce, tudi pogledali posnetke in menimo, da lahko pri tem elementu največ pridobimo. Drugi elementi ne naredijo tako velike razlike med ekipami. Žal veliko možnosti za trening nismo imeli, a sem vseeno prepričan, da lahko upamo na najboljše,« je pred odhodom v Avstrijo dejal Tadej Boženk.

Tudi pri ženskah bo konkurenca precej močnejša kot na prvem turnirju. Potem, ko smo prejšnji teden ob vstopni postaji žičnice Flying Mozart videli nastope osmih ekip iz petih držav, bo v Wagrainu tokrat nastopilo 16 ekip iz devetih držav, svoje predstavnice bomo imeli tudi Slovenci. V boj za najvišja mesta se bodo podale Katarina Fabjan, Nika Horvat in Nika Benedik Bevc, ki so glavnino treningov opravile na mivki. »Na evropski seriji smo imele namen nastopiti že lani, a je bila zaradi Covid-19 odpovedana. Takrat smo opravile nekaj treningov in preizkusile igro 3:3, tudi letos smo hitro videle, da se kot ekipa dobro ujamemo in dopolnjujemo in to bomo skušale kar najbolje izkoristiti. Naš osnovni cilj je, da se preko skupinskega dela tekmovanja skušamo prebiti v izločilne boje, želimo pa si nastopiti tudi v nedeljskem četrtfinalu. Ekipe, ki so igrale že na prvem turnirju bodo imele prednost, a tudi me lahko igramo na visoki ravni, predvsem pa bodo prve mednarodne izkušnje, ki jih bomo pridobile, dobra naložba za prihodnost,« je pred svojim prvim nastopom v evropski seriji povedala Nika Benedik Bevc.

Razpored tekmovanja bo znan v večernih urah, sicer pa bodo zmago s prvega turnirja evropske serije branile Turkinje Gokalp, Merve in Yalcin, pri moških bodo še drugič zapored skušali zmagati Rusi Bakhnar, Dajanov, Bobrikov in Mihajlev.

Nedeljske tekme si bo od 11.40 ure dalje moč ogledati tudi preko spleta, na EuroVolley.tv in na YouTube kanalu CEV European Volleyball. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice