Sobota, 24. oktober 2020 - 23:48

Šport/Nogomet

V ponedeljek volitve za predsednika NZS

Kranj, 24. oktober 2020 (MOREL)-  Nogometna zveza Slovenije bo v ponedeljek izpeljala volilno skupščino za predsednika in podpredsednike NZS. Aktualnemu predsedniku Radenku Mijatoviću se izteka prvi mandat na čelu NZS, na ponedeljkovih volitvah je Mijatović edini predsedniški kandidat, medtem ko se za mesta štirih podpredsednikov poteguje pet kandidatov.

Sobota, 24. oktober 2020 - 23:22

Šport/Jadranje

Uspešno evropsko prvenstvo tega mladinskega razreda

Portorož, 24. oktober 2020  (MOREL)-  Včeraj pozno popoldne se je v organizaciji Jadralnega kluba Pirat iz Portoroža, v sodelovanju z Mednarodno organizacijo razreda optimist IODA in pod okriljem Jadralne zveze Slovenije, uspešno zaključilo evropsko prvenstvo tega mladinskega razreda. Glede na situacijo, ki je v letošnjem letu prisilila večino organizatorjev k odpovedi svojih jadralskih dogodkov, se je tako v Portorožu zgodil največji letošnji dogodek za ta jadralni razred, za jadralni klub Pirat pa eden največjih organizacijskih zalogajev v njegovi zgodovini.

Četrtek, 22. oktober 2020 - 14:57

Šport/Kajakaštvo

EP v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu odpovedano

Ljubljana, 22. oktober 2020 (MOREL)- Organizatorji evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki bi moralo potekati med 4. in 7. novembrom v Solkanu, so po tehtnih razpravah in glasovanju odločili, da zaradi trenutnih okoliščin, omejitev in preprečevanja širjenja Covid-19 načrtovano evropsko prvenstvo na Soči odpovejo.

Sreda, 21. oktober 2020 - 19:22

Šport/Nogomet

Nadaljevanje prvenstev pod okriljem Nogometne zveze Slovenije

Kranj, 21. oktober 2020 (MOREL)-  - Vlada Republike Slovenije je na torkovi večerni seji sprejela odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj, s katerim se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti. Pod okriljem NZS se v skladu z odlokom nadaljujejo štiri tekmovanja, vsa brez gledalcev.

Ponedeljek, 19. oktober 2020 - 16:22

Šport/Atletika

Volilna skupščina atletske zveze preložena

Predsednik AZS Roman Dobnikar

Predsednik AZS Roman Dobnikar

Ljubljana, 19. oktober 2020 (MOREL)- Volilna skupščina Atletske zveze Slovenije (AZS), predvidena v četrtek, 22. oktobra v Ljubljani, je zaradi razglasitve epidemije in omejevanja javnega življenja za zajezitev novega koronavirusa prestavljena na poznejši termin.

Nedelja, 18. oktober 2020 - 20:09

Šport/Kajakaštvo

Luka Božič do druge zmage na tekmah svetovnega pokala

Tacen, 18. oktober 2020 (MOREL)- S finalnimi vožnjami kanuistk in kanuistov se je na tacenski progi zaključila tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Do zmage, svoje druge na tekmah svetovnega pokala, je priveslal Luka Božič, ki je bil več kot sekundo in pol hitrejši od vseh tekmecev. Benjamin Savšek je bil šesti, Jure Lenarčič pa deveti. Med kanuistkami je Alja Kozorog zasedla peto mesto, Lea Novak pa je bila sedma.

Nedelja, 18. oktober 2020 - 20:04

Šport/Balinanje

Superligaši bodo začeli sredi novembra

Matija Povh, Gašper Povh in Klemen Sosič

Matija Povh, Gašper Povh in Klemen Sosič

Ljubljana, 18. oktober 2020 (MOREL)- Ob naraščanju števila okužb širom Slovenije se je Balinarska zveza Slovenije odločila, da predčasno zaključi jesenski del sezone v nižjih ligah, medtem ko bo elitna superliga v novo sezono štartala z zamikom.Četrtkova seja vodstva Balinarske zveze Slovenije je prinesla številne spremembe koledarja. Tekmovanje v 1. ligi ter 2. ligi - zahod in 2. ligi - vzhod se je na željo večine državnih ligašev prekinilo in se bo nadaljevalo spomladi 2021, obenem pa se je prekinilo tekmovanje tud v območnih ligah. Medtem ko so balinarke z jesenskim delom prvenstva še pravočasno zaključile že na drugo oktobrsko soboto, bodo prvoligaši obračune zadnjih dveh predvidenih jesenskih krogov odigrali aprila. Trenutno je v najboljšem položaju neporaženi Mengeš Rakoll, ki mu na lestvici sledita kranjska prvoligaša Planina in Center.

Petek, 16. oktober 2020 - 14:13

Šport/Nogomet

​Komisija za pritožbe Aluminiju vrnila dve točki

Kranj, 16. oktober 2020 (MOREL) - NK Aluminij je vložil pritožbo zoper sklep disciplinskega sodnika, s katerim je bila klubu zaradi neupravičenega izostanka s tekme Maribor : Aluminij, ki bi se morala odigrati 23. 8. 2020 izrečena kazen odvzema 2 (dveh) točk in denarna kazen v višini 1.500 EUR. NK Aluminij se je zoper sklep pritožil v delu, ki se nanaša na izrek kazni odvzema 2 (dveh) točk.

Torek, 13. oktober 2020 - 23:47

Šport/Jadranje

EP laser standard v Gdansku se je danes končalo

Gdansk, 13. oktober 2020 (MOREL)- Danes se je v Gdansku na Poljskem z zadnjima finalnima plovoma zaključilo evropsko prvenstvo za olimpijski enosed laser. Žan Luka Zelko prvenstvo zaključuje na 49. mestu, medtem ko je Liam Orel zaključil skupno na 98. mestu, sicer pa 49. v srebrni skupini. Žan Luka Zelko je prvi današnji plov začel prehitro, startno črto je prečkal trenutek pred startnim signalom in bil zaradi izobešene črne zastave avtomatično izključen (BFD). Plov je sicer odjadral v celoti in ga končal na (nepriznanem) zelo dobrem 15. mestu. Toliko bolje mu je šlo v drugem plovu, ki ga je regularno zaključil na 17. mestu, kar je tudi njegov najboljši rezultat na tem prvenstvu, ki ga zaključuje na 49. mestu v konkurenci 126 jadralcev.

Ponedeljek, 12. oktober 2020 - 09:35

Šport/Atletika

Jevtič: Nekomu sem bila tarča

Sofija, 12. oktober 2020 (MOREL/Fonet)- Srbska atletinja Olivara Jevtič si je med napadom na teku na 10 km v okviru maratona v Sofiji, poškodovala kolk in glavo. Kot je izjavila za srbske medije, napad ni bil slučajno izveden nanjo, temve naj bi bila premišljena tarča napadalca. "Napadalec me ni samo spotaknil, temveč grobo porinil s steze. Kakšen je bil njegov motiv mi ni znano. Razmišljala in spraševala sem se, če sem kje storila napako, vendar kot kaže je imel napadalec svoj načrt in sem mu bila tarča, je izjavila Olivera Jevtič.

Nedelja, 11. oktober 2020 - 20:44

Šport/Balinanje

Krimovke jesenske prvakinje

Ljubljana, 11. oktober 2020 (MOREL)- Po petkovih in sobotnih prvenstvenih obračunih je jasno, da bodo balinarke ljubljanskega Krima in balinarji Mengeš Rakolla prezimili na vrhu prvoligaške lestvice. V drugih ligah je stanje na lestvici bolj izenačeno, dva kroga pred koncem jesenskega dela prvenstva pa sta v najboljšem položaju Tržič AC Žepič in Kozlek.

Nedelja, 11. oktober 2020 - 20:40

Šport/Balinanje

Kozjeku državni naslov med posamezniki

Ljubljana, 11. oktober 2020 (MOREL)- Nedeljsko državno prvenstvo v igri posameznikov se je zaključilo z zmagoslavjem Jureta Kozjeka, ki je v konkurenci 64 balinarjev iz celotne Slovenije v Ljubljani v velikem slogu prišel do cenjene lovorike. Z novim formatom tekmovanja je Balinarska zveza Slovenije v sodelovanju z organizatorjem BŠK Polje na državno prvenstvo v igri posameznikov privabila skorajda vse najboljše slovenske balinarje, ki so se brez prisotnosti gledalcev za lovoriko merili na osmih igriščih v Ljubljani in okolici.

Nedelja, 11. oktober 2020 - 17:50

Šport/Tek

11. Tek na Kalvarijo izpeljali uspešno, teklo manj udeležencev

Maribor, 11. oktober 2020 (MOREL)-  Tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo, je Univerzitetna športna zveza Maribor (Zdrava zabava), uspešno izpeljala kot edini dogodek letos. Tokrat sicer podnevi in z mnogimi spremembami, pa vendar. Še zmeraj brezplačen dogodek za vse udeležence, ki so se dogodka udeležili v nekoliko manjšem številu.

Sreda, 7. oktober 2020 - 21:46

Šport/Atletika

25. Rekord Šmarne gore in 41. Tek na Šmarno goro

Ljubljana, 7. oktober 2020 (MOREL)- V petek in soboto bodo pripravili  25. rekord Šmarne gore in 41. Tek na Šmarno goro – prireditev z najdaljšo tradicijo pod okriljem Atletske zveze Sloveije in hkrati "Naj gorski tek na svetu vseh časov" po izboru ljubiteljev gorskega teka. 

Torek, 6. oktober 2020 - 23:27

Šport/Jadranje

EP laser v Gdansku

Gdansk, 6. oktober 2020 (MOREL)- Danes seje začelo odprto evropsko prvenstvo v razredu laser v Gdansku na Poljskem, na katerem bo nastopil naš trenutno najuspešnejši laserist, jekleni Mariborčan Žan Luka Zelko, ki je Sloveniji zagotovil tudi olimpijski nastop v tem razredu na preloženih poletnih OI v Tokiju, zato bo zanj to prvenstvo še toliko bolj pomembno za nabiranje izkušenj. Med mlajšimi udeleženci bo izkušnje nabiral tudi Liam Orel, lanskoletni mladinski svetovni prvak v razredu finn, ki je letos prestopil v olimpijski razred laser standard, medtem ko je Janez Zabukovec svoj nastop žal moral v zadnjem trenutku iz upravičenih razlogov odpovedati.  

Ponedeljek, 5. oktober 2020 - 22:12

Šport/Balinanje

Vodilni se ne dajo

Dejan Tonejc

Dejan Tonejc

Ljubljana, 5. oktober 2020 (MOREL)- Prvi oktobrski konec tedna je prinesel dvojni krog v moški prvi in drugi ligi, medtem ko po sobotnih obračunih v ženski konkurenci vrh lestvice še vedno zaseda ljubljanski Krim. Pester balinarski konec tedna, ki je prinesel odmevno akcijo "Balinarji kolesarimo" ter priprave moške članske reprezentance v Novi Gorici, so popestrili še državni ligaši v ženski in moški konkurenci.

Nedelja, 4. oktober 2020 - 22:08

Šport/Balinanje

Balinarji prekolesarili Slovenijo

Ljubljana, 4. oktober 2020 (MOREL)- V sklopu akcije “Balinarji kolesarimo - pridružite se tudi vi” je skupina vrhunskih slovenskih balinarjev v soboto in nedeljo na dveh kolesih povezala kraje, v katerih bodo od oktobra dalje nastopali superligaški klubi. Pobudnik balinarsko - kolesarske akcije Dejan Korošec, sicer član superligaša Marjetica Koper, je ob pomoči Balinarske zveze Slovenije uspel zbrati zvenečo ekipo balinarjev, ki so se jim na več kot 250 kilometrov dolgi poti pridružili tudi številni ljubitelji kolesarstva, poskrbljeno pa je bilo tudi za ustrezno spremstvo.

Nedelja, 4. oktober 2020 - 22:06

Šport/Kajakaštvo

Za konec EP v Krakovu šest finalnih nastopov

Lea Novak

Lea Novak

Krakov, 4. oktober 2020 (MOREL)- Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu se je zaključilo s finali kanuistk in kajakašev, kjer smo imeli šest predstavnikov. Jan Ločnikar je v mladinski konkurenci kajakašev priveslal na peto mesto, Urban Gajšek pa je bil osmi. Lea Novak je med kanuistkami do 23 let zasedla sedmo mesto, Eva Alina Hočevar je bila med mladinkami osma, Niko Testen je med kajakaši do 23 let osvojil enajsto mesto, Tine Kancler pa 13.

Petek, 2. oktober 2020 - 21:47

Šport/Kajakštvo

Kajakašice evropske mladinske podprvakinje

Zala Zanoškar, Helena Domajnko, Eva Alina Hočevar

Zala Zanoškar, Helena Domajnko, Eva Alina Hočevar

Krakov, 2.oktober 2020 (MOREL)- Danes so na EP v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu podelili prve komplete kolajn. Do srebra v ekipni preizkušnji so priveslale Eva Alina Hočevar, Zala Zanoškar in Helena Domajnko, ki so v konkurenci mladink premoč priznale le Nemkam. V dopoldanskih kvalifikacijah je bil med kajakaši do 23 let najboljši Niko Testen, sicer pa so se izkazali vsi reprezentanti, saj so se vse kanuistke in vsi kajakaši prebili v nedeljski del tekmovanja.

Petek, 2. oktober 2020 - 08:04

Šport/Kajakštvo

Prvi dan EP v Krakovu uspešnih devet slovenskih čolnov

Krakovo, 2. oktober 2020 (MOREL)- S kvalifikacijami kajakašic in kanuistov se je včeraj  v Krakovu začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan prvenstva smo imeli v boju za polfinale deset čolnov, devet jih je uspešno preskočilo prvo oviro prvenstva.

Četrtek, 1. oktober 2020 - 11:43

Šport/Balinanje

Moška reprezentanca v Novi Gorici

Dejan Tonejc Cerknica

Dejan Tonejc Cerknica

Ljubljana, 1. oktober 2020 (MOREL)- Na severnem Primorskem se bo jutri popoldne zbrala moška članska reprezentanca pod vodstvom selektorja Davorja Janžiča in pomočnika Bojana Berčiča. Na seznam povabljencev na tridnevne priprave sta selektor Davor Janžič in pomočnik Bojan Berčič uvrstila Aleša Borčnika, Jureta Kozjeka, Anžeta Petriča, Dejana Tonejca, Gregorja Severja, Martina Zdauca, Tadeja Premruja, Marka Švaro, Jako Kosirnika, Erika Čeha, Žana Sodca in Gašperja Povha. 

Četrtek, 1. oktober 2020 - 08:04

Šport/Kajakštvo

V Krakovu začenja evropsko prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane

Krakovo, 1. oktober 2020 (MOREL)- Pred slalomisti na divjih vodah je drugo letošnje evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Pred slabima dvema tednoma so v Pragi blesteli člani, tokrat pa bodo imeli priložnost za dokazovanje še mladinci in mlajši člani. Evropsko prvenstvo v Krakovu bo potekalo od četrtka do nedelje. Slovenska ekipa je v Krakov prišla z močno zasedbo, tako da cilja na najvišja mesta. V kanuju bo na startu lanskoletni svetovni mladinski prvak Nejc Polenčič, ki je do naslova prišel prav na tej progi, kolajne z največjih tekmovanj ima tudi Eva Alina Hočevar, ki jo bomo videli tako v kajaku kot kanuju. Med kajakaši do 23 let bodo najvišja mesta lovili Niko Testen, Tine Kancler in Marko Petek, med kanuisti pa poleg Polenčiča še Klemen Vidmar in Urh Turnšek. Lea Novak bo v konkurenci do 23 let veslala v kajaku in kanuju, v kajaku pa bo na startu tudi Sara Belingar. Prvo ime mladinskega dela ekipe je že prej omenjena Eva Alina Hočevar, ki ji bosta med kajakašicami družbo delali še Helena Domajnko in Zala Zanoškar, v kanuju pa Asja Jug. Med kajakaši bodo veslali mladinski olimpijski prvak Lan Tominc, Jan Ločnikar in Urban Gajšek, med kanuisti pa Martin Gale in Adam Križaj.

Četrtek, 1. oktober 2020 - 07:59

Šport/Tek

Tek na Kalvarijo bo, a v spremenjeni podobi

Otroci so izjemno ponosni, ko premagajo stopnice

Otroci so izjemno ponosni, ko premagajo stopnice

Maribor, 1. oktober  2020 (MOREL)- Tradicionalni tek po 454 stopnicah, kolikor jih vodi na Kalvarijo, bo Univerzitetna športna zveza Maribor (ki je bolj prepoznana pod sloganom Zdrava zabava), tako vsaj srčno in zagnano upajo, uspela izpeljati. Sicer v spremenjeni podobi, pa vendar. Tek bo tokrat dnevni in sicer ga načrtujejo za soboto, 10. oktobra. Dogodek je že 11 let brezplačen za vse udeležence, organizatorji pa tudi tokrat ne dvomijo v dober odziv vseh zainteresiranih.

Petek, 25. september 2020 - 08:27

Šport/Balinanje

V znamenju ženskega derbija

Nina Volčina Krim

Nina Volčina Krim

Ljubljana, 25. september 2020 (MOREL)- Po sredinem odmevnem Dnevu slovenskega športa z balinarji v Cerknici bodo konec tedna v ospredju ponovno ligaški boji v prvih in drugih državnih ligah ter v ligah za mlade.

Sreda, 23. september 2020 - 19:36

Šport/

Slovenci obeležili prvi dan slovenskega športa

Ljubljana, 23. september 2020 (MOREL)- Slovenci smo danes prvič obeležili dan slovenskega športa - le nekaj dni po izjemnem uspehu naših kolesarjev Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. Osrednja prireditev se je odvijala na Trgu republike, kjer je bil postavljen največji športni poligon s pestro paleto vadb in dejavnosti za vse starosti. Navzoče so pozdravili tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ (Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez)  Janez Sodržnik in trojica, ki je zaslužna, da je natanko 20 let nazaj na olimpijskih igrah v Sydneyu prvič zaigrala slovenska himna.

Sreda, 23. september 2020 - 18:42

Šport

Danes praznujemo dan slovenskega športa

Celje, 23. september 2020 – Na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je državni zbor letos sprejel spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih ter 23. september razglasil za dan slovenskega športa. Šport si svoj praznik nedvomno zasluži tako zaradi izjemnih dosežkov naših vrhunskih športnikov kot tudi zaradi pomembnega vpliva na naše zdravje in počutje. Dan slovenskega športa je namenjen promociji športa v najširšem smislu in k telesni aktivnosti ter zdravemu načinu življenja nagovarja tudi tiste, ki so se športu doslej iz različnih razlogov izogibali.

Mojca Gruškovnik iz  kabineta celjskega župana je v sporočilu za javnost zapisala:

Ponedeljek, 21. september 2020 - 22:17

Šport/Balinanje

V dvojicah naslov Kraglju in Begušu

Postojna, 21. september 2020 (MOREL)- Državno prvenstvo v igri dvojic v članski konkurenci v Postojni je prineslo zmagoslavje članoma pivškega Orlek Oro Met-a Mitji Kraglju in Roku Begušu, ki sta v izredno močni konkurenci ugnala vse nasprotnike. 

Ponedeljek, 21. september 2020 - 19:53

Šport/Nogomet

Dolgoletni reprezentančni kapetan zaključuje nogometno pot

Boštjan Cesar

Boštjan Cesar

Kranj, 21. september 2020 (MOREL)- Boštjan Cesar je reprezentančni dres in z njim kapetanski trak slovenske nogometne reprezentance zadnjič nadel pred več kot dvema letoma, ko je konec marca odigral svojo sto-prvo tekmo v dresu Slovenije. Potem ko mu je potekla pogodba z italijanskim Chievom, se je 38-letni branilec po sezoni 2019/20 odločil skleniti svojo nogometno kariero.

Nedelja, 20. september 2020 - 18:46

Šport/Balinanje

Naslovi Volčini, Petričevi in Martulaševi

Rebecca Martulaš

Rebecca Martulaš

Bistrica pri Tržiču, 20. september 2020 (MOREL)- Nedeljsko žensko državno prvenstvo v hitrostnem in natančnem zbijanju v članski in mladinski konkurenci v Bistrici pri Tržiču je prineslo zelo kakovostne predstave v vseh disciplinah.V natančnem zbijanju je bila med članicami najboljša predstavnica Pivke Oro Met Tadeja Petrič z najboljšima rezultatoma v obeh serijah. Drugo mesto je zasedla njena klubska kolegica Samanta Abram Štunf, medtem ko je tretje mesto pripadlo Leji Vehovec iz ljubljanskega Krima. V hitrostnem zbijanju se je državnega naslova veselila Idrijčanka v dresu ljubljanskega Krima Nina Volčina z 38 točkami v velikem finalu. Vehovčeva je osvojila drugo mesto, medtem ko je na tretji stopnički zmagovalnega odra pristala Petričeva. V mladinski konkurenci je v obeh disciplinah slavila Rebecca Martulaš iz pivškega kluba, ki sta ji družbo na stopničkah delali Janja Roj in Tina Fermo (obe ŠB Korte - Izola).

Nedelja, 20. september 2020 - 18:39

Šport/Jadranje

Dobili smo državne prvake v razredih laser standard in laser 4.7

Porotorož, 20. september 2020 (MOREL)- V Portorožu je ta konec tedna potekalo državno prvenstvo razredov laser 4.7 in laser standard v organizaciji Jahtnega kluba Portorož, na katerem je bilo prijavljenih 40 posadk, 24 v razredu laser 4.7  in 13 v razredu laser standard. Jadralci so se oba dneva pomerili na polju v obliki palice, ki je bilo postavljeno pred Piransko punto.

Nedelja, 20. september 2020 - 17:31

Šport/Jadranje

Toni in Marina Vodišek dobro opravila prvi skupni preizkus na EP formula kite mešano

Toni Vodišek

Toni Vodišek

Traunsee, 20. september 2020 (MOREL)- Danes se je na jezeru Traunsee v Avstriji končalo mešano evropsko prvenstvo v razredu formula kite, ki je potrjen format tekmovanja za poletne olimpijske igre v Parizu 2024, kjer sta Slovenijo zastopala brat in sestra Toni in Marina Vodišek. Prvenstvo je potekalo v obliki štafete, kjer se na štartu menjavata moški in ženska iz iste ekipe, vsak dan pa se je zamenjal vrstni red, kateri del ekipe je štartal najprej – enkrat so prvi začeli moški, drugič ženske. Na tem evropskem prvenstvu so se najboljši kajtarji predvsem spoprijeli s formatom mešanih ekip, saj je to novost za vse, posamične discipline pa ne bo na programu OI v Franciji. Slovensko ekipo sestavljata brat in sestra Vodišek, ki sta prvenstvo končala na 10. mestu, za Slovenijo pa šteje njuna uvrstitev po državah 5. mesto.

Nedelja, 20. september 2020 - 17:26

Šport/Balinanje

Vodilni ne popuščajo

Borut Margon

Borut Margon

Ljubljana, 20 september 2020 (MOREL)- Sobotni prvenstveni obračuni v prvih in drugih ligah so prinesli zmage vodilnih zasedb. V ženski ligi sta ekipi Pivke Oro Met in Krima točkovno izenačeni, v prvi ligi prednjači Mengeš Rakoll, v drugih ligah pa Tržič AC Žepič in Kozlek.

Nedelja, 20. september 2020 - 17:22

Šport/Kajakštvo

Savšek ubranil naslov evropskega prvaka, enako tudi ekipa kanuistov

Praga, 20. september 2020 (MOREL)- V Pragi se je z nastopi kajakašic in kanuistov zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Za izjemen uspeh je poskrbel Benjamin Savšek, ki je ubranil lanski naslov evropskega prvaka. Njegov uspeh sta s četrtima mestoma dopolnila Luka Božič med kanuisti in Eva Terčelj med kajakašicami. Prav ob koncu prvenstva so kanuisti ubranili naslov ekipnih evropskih prvakov, ekipa kajakašic pa je bila četrta.

Sobota, 19. september 2020 - 17:45

Šport/Kajakštvo

Kauzar viceprvak Evrope

Praga, 19. september 2020 (MOREL)- Na evropskem prvenstvu  v slalomu na divjih vodah v Pragi, kjer je Peter Kauzer priveslal do naslova evropskega podprvaka, prav tako druga pa je bila tudi ekipa kanuistk v postavi Alja Kozorog, Lea Novak, Eva Alina Hočevar.

Sobota, 19. september 2020 - 07:26

Šport/Nogomet

Tudi v drugo boljše od Turčije

Kranj, 19. september 2020 (MOREL)- KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021- SLOVENIJA – TURČIJA 3:1 (2:1)Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2021 v Kranju premagala Turčijo s 3:1 (2:1). Naslednjo tekmo bodo izbranke selektorja Boruta Jarca v skupini A igrale 23. oktobra v Rusiji, ki je danes doživela domači poraz proti Nizozemski (0:1).

Petek, 18. september 2020 - 17:36

Šport/Kajakštvo

Prva ovira EP v Pragi preskočena

Praga, 18. september 2020 (MOREL)- Ob posebnih varnostnih ukrepih in za zaprtimi vrati se je v Pragi s kvalifikacijami začelo člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Na Vltavi je mesto med polfinalisti lovilo trinajst slovenskih čolnov, dvanajsterica je uvodno oviro uspešno preskočila. Luka Božič je v kvalifikacijah kanuistov zasedel tretje mesto, Benjamin Savšek je bil četrti, Anže Berčič osmi, Eva Alina Hočevar je bila med kanuistkami osma, med kajakašicami 13., Ajda Novak je bila deseta, Peter Kauzer med kajakaši deveti, Niko Testen pa 14. Z drugo vožnjo so napredovali še Eva Terčelj, Jure Lenarčič, Alja Kozorog in Lea Novak, žal pa je v kvalifikacijah obtičal Vid Kuder Marušič.

Četrtek, 17. september 2020 - 21:45

Šport/Balinanje

Za naslove na Postojnskem in Gorenjskem

Ljubljana, 17. september 2020 (MOREL)- V nedeljo bo Balinarski klub Postojna gostil državno prvenstvo v igri dvojic v kategoriji članov, v Bistrici pri Tržiču pa se bodo za naslove merile članice in mladinke v hitrostnem ter natančnem zbijanju. Že v soboto bodo na sporedu prvenstvene tekme v prvi in drugi ligi.

Sreda, 16. september 2020 - 17:58

Šport/Kajakštvo

Svetovni pokal v spustu odpovedan

Ljubljana, 16. september 2020 (MOREL)- Španska kajakaška zveza je danes sporočila, da so zaradi trenutne situacije primorani odpovedati tekmo svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki bi morala ob koncu oktobra potekati v La Seu d'Urgellu. 

Ponedeljek, 14. september 2020 - 22:22

Šport/Nogomet

Izdatna pomoč NZS klubskemu nogometu v času epidemije

Brdo pri Kranju, 14. september 2020 (MOREL)-  Nogometna zveza Slovenije na zadnji seji izvršnega odbora NZS sprejela nov sveženj pomoči nogometnim klubom, ki so se v času epidemije koronavirusa znašli v zahtevnem organizacijskem in finančnem položaju. NZS je tokrat klubom namenila skoraj 350.000 evrov, skupaj pa že dobrih 753.000 evrov.

Nedelja, 13. september 2020 - 23:02

Šport/Balinanje

Na vrhu Pivka Oro Met, Mengeš, Kozlek in Tržič AC Žepič

Ljubljana, 13. september 2020 (MOREL)- Sobotni prvenstveni obračuni v državnih balinarskih ligah niso bistveno spremenili stanja na lestvicah. Vodilna zasedba 1. lige- članice je še naprej pivški Oro Met, medtem ko v moški prvi ligi dominira Mengeš Rakoll.

Sobota, 12. september 2020 - 21:34

Šport/Kajakštvo

Pred slalomisti EP v Pragi

Ljubljana, 12. september 2020 (MOREL)- V času, ko se običajna slalomska sezona približuje zadnji tekmi, bo Praga gostila premiero in hkrati vrhunec letošnje mednarodne slalomske sezone – evropsko člansko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Zaradi epidemije bo tekmovanje zaprto za splošno javnost, na prizorišču pa bodo v veljavi varnostni ukrepi za preprečevanje širjenja virusa. Slovenske barve bo zastopala dvanajsterica reprezentantk in reprezentantov, ki so že v Pragi in se vneto pripravljajo na tekmo sezone.

Četrtek, 10. september 2020 - 23:45

Šport/Balinanje

Vodilni doma v lov na nove zmage

Ljubljana, 10. september 2020 (MOREL)- Vse vodilne ekipe v državnih ligah za ženske in moške bodo ta konec tedna igrale na domačih igriščih in skušale še dodatno povečati naskok pred zasledovalci.V prvi ligi za članice bo pivški Oro Met v soboto dopoldne gostil Agrochem Hrast, ki je na obeh domačih obračunih proti Krimu in idrijskem Kolektorju pokazal zobe, a ostal brez točk. Idrijčanke čaka zahteven obračun s Krimovkami, ki so minulo soboto remizirale z zasedbo iz Bistrice pri Tržiču. Eva Hervol in soigralke bodo skušale točko iz prestolnice oplemenititi z domačo zmago proti Desklam, medtem ko bosta Šiška in Deskle lovili prve prvenstvene točke.

Četrtek, 10. september 2020 - 23:04

Šport/Atletika

8. Konjiški maraton napolnil tekaške prijave, navijačev ne bo

Slovenske Konjice, 10. september 2020 (MOREL)  – Tudi 8. Konjiški maraton je predčasno zaprl prijave, še hitreje kot leta poprej, seveda pa je razlog za še hitrejšo zaprtje letos mogoče pripisati tudi strogim ukrepom NIJZ, ki se jih je lani najbolje organizirana tekaška prireditev dolžna držati. Letošnja nenavadna izvedba 8. Konjiškega maratona bo tokrat potekala v dveh dneh: v soboto, 26. septembra, na 5 km, in v nedeljo, 27. septembra, na 10 km. Tako imenovani Maraton z dušo je dosegel maksimalno število tekačev in zato tudi letos predčasno zaprl prijavnico. Zaradi ukrepov NIJZ, ki so jih v času epidemije dolžni upoštevati, so število tekačev letos omejili s siceršnjih 1500 na nekaj manj kot 1000 in tako prijavnico zaprli še prej kot prejšnja leta.

Četrtek, 10. september 2020 - 20:24

Šport/Nogomet

Ženska reprezentanca naslednji petek proti Turčiji

Brdo pri Kranju, 10. septgember 2020 (MOREL)-  Slovenska ženska nogometna reprezentanca, ki jo vodi Borut Jarc, prihodnji  petek nadaljuje s kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo 2022. Slovenija se bo 18. septrembra ob 20h pomerila s Turčijo. Na zadnji tekmi teh dveh reprezentanc je Slovenija v gosteh slavila s 6:1. Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek na Bledu.

Torek, 8. september 2020 - 22:00

Šport/Šah

Igrajo za naziv državnih šahovskih prvakov

Portorož, 8. september 2020 (MOREL)- V Portorožu poteka državno prvenstvo v šahu , kjer se šahisti in šahistke merijo tako v absolutni članski konkurenci, kot tudi za naslove pri članicah, mladincih, mladinkah in veteranih. Odigranih je bilo že 7 kol. 

Ponedeljek, 7. september 2020 - 23:15

Šport/Tenis

Djokoviču 10.000 dolarjev kazni

New York, 7. september 2020 (MOREL/Fonet)- Prvi igralec tenisa na svetu Novak Djokovič je kaznovan s 10.000 dolarji kazni zaradi nedostojnega obnašanja na US open turnirju, kjer so ga diskvalificirali zaradi nenamernega zadetka s teniško žogico linijske sodnice v vrta.

Ponedeljek, 7. september 2020 - 22:33

Šport/Balinanje

Izenačeno v vseh ligah

Ljubljana, 7. september 2020 (MOREL)- Konec tedna so balinišča širom Slovenije gostila številne prvenstvene obračune tako v članskih kot v mlajših kategorijah. V elitni ženski ligi sta v vodstvu Pivka Oro Met in Kolektor Idrija, v prvi moški ligi vrh lestvice zaseda Mengeš Rakoll, med drugoligaši pa najbolje kaže Kozleku, Tržič AC Žepiču in Sodražici.

Ponedeljek, 7. september 2020 - 19:17

Šport/Kajakštvo

Spust na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu bo

Ljubljana, 7. september 2020 (MOREL)- Evropska kajakaška zveza je na podlagi trenutnega stanja in dostopnih informacij potrdila organizacijo evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Solkanu. 

Četrtek, 3. september 2020 - 10:33

Šport/Kolesarjenje

Ta vikend na kolo: Barjanka in Maraton Franja

Ljubljana, 3. september 2020 (MOREL)- Ta vikend bo kolesarski: 5. in 6. septembra se bo v Sloveniji odvil že 39. Maraton Franja, ki ga podpirata tudi mestna občina Ljubljana in Turizem Ljubljana, saj ima športni turizem velik multiplikativni potencial. Poleg tega so trase Barjanke, kronometra, družinsko-šolskega maratona ter deloma krajšega in daljšega maratona speljane čez kraje v regiji osrednje Slovenije.

Četrtek, 3. september 2020 - 10:21

Šport/Šah

Začelo se je 30. prvenstvo Slovenije v šahu

Jan Šubelj

Jan Šubelj

Portorož, 3. september 2020 (MOREL)- V portoroškem Bernardinu se bo danes začelo  30. prvenstvo samostojne Slovenije v šahu. Organizirajo ga Šahovska zveza Slovenije, DŠM Celje in ŠD Piran. Zaradi izrednih okoliščin ob pandemiji koronavirusa bodo v isti skupini ob absolutnem prvenstvu potekala tudi žensko, seniorsko in mladinsko prvenstvo.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej