Sobota, 25. januar 2020 - 22:55

Šport/Jadranje

Mrak-Macarol srebrni v Miamiju

Tine Mrak in Veronike Macarol

Tine Mrak in Veronike Macarol

Miami, 25. januar 2020  (MOREL)-Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijsko sezono začeli s srebrno medaljo. Odličje sta si prijadrali na drugi etapi svetovnega pokala v Miamiju, kjer sta v finalnem obračunu zaostali le za zmagovalkama. Najboljša slovenska ženska ekipa je na prizorišče prispela dva tedna pred tekmo in po temeljitih treningih uvodoma zasedla četrto mesto. V nadaljevanju sta zaradi diskvalifikacije nazadovali na sedmo mesto, flotne tekme pa sklenili s točko zaostanka za tretjeuvrščenima Poljakinjama Agnieszko Skrzypulec in Jolanto Ogar. Ti sta bili trn v peti Slovenk tudi večino regate najboljše deseterice, dokler ju Primorki v zadnji stranici vendarle nista prehiteli.

Sobota, 25. januar 2020 - 22:44

Šport/Balinanje

Favoriti tokrat brez praske

Ljubljana, 24. janaur 2020 (MOREL)- Sobotni obračuni 11. kroga balinarske superlige so minili brez presenečenj. Vodilni trojček je povišal prednost pred zasledovalci, boj za četrto mesto pa je iz tedna v teden bolj napet.

Četrtek, 23. januar 2020 - 21:32

Šport

Sandi Novak lovi normo

Sandi Novak

Sandi Novak

Ljubljana, 23. januar 2020 (MOREL)- V tem paralimpijskem letu bodo nekatere športnice in športniki lovili normo za Tokio, kjer se igre začnejo 25. avgusta. Prvi, ki gre v letu 2020 v lov na normo, je slepi maratonec Sandi Novak, ki ga jutri čaka maraton v Dubaju!

Četrtek, 23. januar 2020 - 21:29

Šport

Slivnik zbolel

Jernej Slivnik

Jernej Slivnik

Kranjska Gora, 23. januar 2020 (MOREL)- Danes se je v Kranjski Gori s slalom sklenilo štiridnevje tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju za športnike invalide. Tekmo tretjega dne, sredin veleslalom, je dobil Nizozemec Jeroen Kampschreur, ki je bil hitrejši od Norvežana Jesperja Pedersena in še enega Nizozemca Nielsa De Langna.

Sreda, 22. januar 2020 - 19:22

Šport/Balinanje

V Saluzzu prižgana zelena luč za evropsko prvenstvo v Ljubljani

Nina Volčina

Nina Volčina

Ljubljana, 22. januar 2020 (MOREL)- Konec tedna je italijanski Saluzzo gostil zasedanje športne komisije in komisije za MTP Mednarodne balinarske zveze F.I.B.. Ob obilici potrjenih predlogov je za slovenske ljubitelje balinanja najpomembnejša informacija, da je Ljubljana potrjena kot gostiteljica Evropskega prvenstva za ženske v maju 2020.

Torek, 21. januar 2020 - 09:57

Šport/Balinanje

Prenovljeni Balinar prinaša obilo novosti

Ljubljana, 21. januar 2020 (MOREL)- Novo koledarsko leto ljubiteljem balinanja prinaša prenovljeno revijo Balinar, ki je nastala izpod tipkovnice novega uredniškega odbora pod vodstvom Tomaža Peroviča. Avtorji obljubljajo, da bo v vsaki števili glasila Balinarske zveze Slovenije športnim navdušencem na voljo obilo zanimivega branja.

Ponedeljek, 20. januar 2020 - 10:23

Šport/Jadranje

Mrak-Macarol začenjata olimpijsko sezono v Miamiju

Miami, 20. januar 2020 (MOREL)- Danes se v Miamiju začenja druga etapa svetovnega jadralskega pokala za olimpijske razrede. 182 jadralcev in jadralk iz 45 držav se bo danes ob 17. uri po slovenskem času pognalo izza startne linije v sedmih disciplinah; na moški in ženski deski RS:X, z enosedi laser, laser radial in finn ter v ženskih in moških dvosedih 470. Regata bo zlasti pomembna za predstavnike Antigue, Arube, Barbadosa, Bermude, Kanade, Kajmanskih otokov, Dominikanske republike, Deviških otokov, Portorika, Sv. Lucije, Republike Trinidad in Tobago, Mehike ter ZDA, saj je to zadnja priložnost, da izpolnijo olimpijsko kvoto za Tokio 2020.

Nedelja, 19. januar 2020 - 20:35

Šport/Balinanje

Napeta sobota po željah vodilnega dvojca

Videoposnetek tekme

Videoposnetek tekme

Ljubljana, 19. januar 2020 (MOREL)- Uvodni krog drugega dela balinarske superlige je prinesel pet izredno zanimivih obračunov, po katerih sta vodilna Agrochem Hrast in Trata še povišala prednost pred zasledovalci.

Četrtek, 16. januar 2020 - 17:46

Šport/Balinanje

Vodilni Kraševci gostujejo v Ljubljani, sobota prinaša spopad najboljših “brzincev”

Ljubljana, 16. januar 2020 (MOREL)- V soboto bodo v drugo polovico rednega dela prvenstva krenili vsi balinarski superligaši. Jesenski del je pripadel Agrochem Hrastu, v naslednjih devetih krogih pa gre pričakovati ogorčen boj za mesta na zaključnem turnirju ter obstanek med elito. V januarskem mini prestopnem roku so nekateri superligaši osvežili svoje zasedbe, večina pa jih bo v nadaljevanje prvenstva krenila v standardnih zasedbah. Vodilni Agrochem Hrast čaka gostovanje pri ljubljanskem Krimu, ki ima z Žanom Sodcem v svojih vrstah statistično najuspešnejšega slovenskega balinarja v letu 2019, v prestopnem roku pa jih je okrepil še izkušeni povratnik Igor Istenič. Tudi Kraševci imajo z Erikom Petričem, Jako Štremflom, Markom Švaro ter Gregorjem Severjem dovolj adutov za lov na novi točki in ljubljanski ljubitelji balinanja se lahko veselijo prave poslastice.

Sreda, 15. januar 2020 - 23:31

Šport/Balinanje

Balinar leta 2019 je Žan Sodec

Žan Sodec

Žan Sodec

Ljubljana, 15. januar 2020 (MOREL)- Nagrada Balinar leta za največ zbranih točk v preteklem letu na domačih in mednarodnih tekmovanjih je pripadla članu ljubljanskega Krima in mlade reprezentance Žanu Sodcu.V začetku decembra je Balinarska zveza Slovenije na prireditvi “Dan slovenskega balinanja” razdelila nagrade najboljšim posameznicam in posameznikom v letu 2019 v kategoriji do 14 let, pri mladincih in članicah. Pri najmlajših je šla nagrada v roke Ivi Guštin, pri mladincih Gašperju Povhu ter pri članicah Nini Volčina. Po zaključku prvega dela balinarske superlige je postalo jasno, da je v moški konkurenci slavil Žan Sodec.

Torek, 14. januar 2020 - 22:27

Šport/Balinanje

Ljubljanski župan Janković naklonjen organizaciji evropskega prvenstva

Ljubljana, 14. janaur 2020 (MOREL)- Balinarska zveza Slovenije bo skupaj z BŠK Krim Ljubljana v mesecu maju v Ljubljani organizirala evropsko prvenstvo za ženske. Predsednik BZS Primož Marinko se je v torek dopoldne na to temo pogovarjal z županom mestne občine Ljubljana Zoranom Jankovićem. Čeprav je Balinarska zveza Slovenije organizacijo evropskega prvenstva za ženske v svoje roke prevzela šele sredi decembra, aktivnosti potekajo s polno paro. V začetku januarja je na sedež Evropske balinarske zveze romala uradna kandidatura, tako da so lahko stekle vse aktivnosti v povezavi z organizacijo zelo pomembnega tekmovanja, ki bo služilo kot kvalifikacijsko sito za jesensko evropsko prvenstvo.

Ponedeljek, 13. januar 2020 - 22:33

Šport/Tenis

Pomoč Avstraliji

London, 13. janaur 2020 (MOREL/Fonet)- Mednarodno teniška federacija (ITF) in organizatorji grand slam turnirjev Roland Garros, Wimbeldon in New York so sporočili, da so danes zbrali 400.000 dolarjev, ki jih bodo namenili kot pomoč Avstraliji, ki je prizadeta zaradi obsežnih požarov.

Ponedeljek, 13. januar 2020 - 22:03

Šport/Tenis

Djokovič zaslužil milijon dolarjev

London, 13. janaur 2020 (MOREL/Fonet)- Teniški igralci Srbije so kot prvi zmagovalci novoustanovljenega ekipnega ATP pokala dobili tudi zelo visoke denarne  nagrade. Novak Djokovič je kot  zmagovalec vseh šestih ATP  turnirjev zaslužil  1.083.335 dolarjev. Najvišjo nagrado na enem turnirju je dobil Dušan Lajovič, ki je s štirimi zmagami  zaslužil 416.000 dolarjev.

Nedelja, 12. januar 2020 - 11:12

Šport/Balinanje

Domačina do polnega izkupička

Ljubljana, 12. januar 2020 (MOREL)- V obeh sobotnih zaostalih obračunih devetega kroga balinarske superlige sta slavili domači zasedbi portoroške Aikea Antene in ljubljanskega Krima. Šest slovenskih balinarskih superligašev bo svoje prve dvoboje v letu 2020 odigralo prihodnjo soboto, štirje pa so bili na delu že to soboto, saj so morali odigrati lanski zaostali tekmi.

Sobota, 11. januar 2020 - 23:29

Šport/Balinanje

V Lyonu brez slovenskega presežka

Davor Janzic  in Dejan Tonejc Lyon

Davor Janzic in Dejan Tonejc Lyon

Lyon, 11. januar 2020 (MOREL)- Letošnja izvedba mednarodnega turnirja dvojic za pokal Charles Beraudier v francoskem Lyonu ni prinesla vidnejšega uspega slovenski balinarski reprezentanci, ki je po treh napetih obračunih zaključila s tekmovanjem v skupinskem delu.

Sobota, 11. januar 2020 - 23:12

Šport/Atletika

Zaradi dopinga suspendiran slavni kenijski atlet Wilson Kipsang Kiprotich

London, 11. januar 2020 (MOREL/Fonet)- Slavnega kenijskega atleta Wilsona Kipsang Kiprotich so danes suspendirali zaradi kršitev antidopinških predpisov, je sporočilla mednarodna atletska zveza.

Petek, 10. januar 2020 - 22:43

Šport/Nogomet

Izbrana prva eReprezentanta Slovenije

Brdo pri Kranju, 10. janaur 2019 (MOREL)- Na Brdu pri Kranju se je konec decembra s finalnim dogodkom zaključil izbor »Postani eReprezentant«. Ereprezentanta, ki bosta v nogometni simulaciji eFootball PES 2020 Slovenijo predstavljala v kvalifikacijah za eEvropsko prvenstvo 2020, sta postala Samel Šabotić iz Prebolda in Domen Pečnik iz Prevalj.

Petek, 10. januar 2020 - 22:39

Šport/Nogomet

Trenerski seminar za najboljše trenerje v Portorožu

Portorož, 10. januar 2020 (MOREL)-  V Portorožu se bo jutri in v nedeljo, pod okriljem ZNTS, odvijal seminar Uefa PRO, PRO in Uefa A. Najboljši slovenski trenerji bodo v soboto prisluhnili selektorju A – reprezentance Slovenije, Matjažu Keku, Zdenku Verdeniku, Dejanu Kopasiču, Marinu Dadiću, Igorju Jukiću, in Petru Schreinerju. Prvi dan seminarja se bo zaključil s podelitvijo certifikatov trenerjem Uefa A.

Petek, 10. januar 2020 - 08:27

Šport/Balinanje

Na seznamu rekorderjev tudi Slovenca

Gašper Povh

Gašper Povh

Ljubljana, 10. januar 2020 (MOREL)- Mednarodna balinarska zveza FIB je izdala seznam potrjenih svetovnih rekordov v tehničnih disciplinah. Na seznamu aktualnih rekorderjev sta tudi Slovenca Anže Petrič in Gašper Povh. Ob koncu leta 2019 je Mednarodna balinarska zveza FIB v javnosti predstavila uradno potrjen seznam aktualnih svetovnih rekorderjev v hitrostnem, natančnem in štafetnem zbijanju ter mešani štafeti.

Četrtek, 9. januar 2020 - 16:19

Šport/Balinanje

Uvod v novo leto v Portorožu in Ljubljani

Žan Sodec

Žan Sodec

Ljubljana, 9. janaur 2020 (MOREL)- Z zaostalima obračunoma devetega kroga bodo v soboto popoldne v novo koledarsko leto zakorakali tudi balinarski superligaši. Večina obračunov devetega kroga balinarske superlige je bila odigranih sredi decembra, Agrochem Hrast je z zmago v Kopru potrdil prvo mesto po polovici rednega dela tekmovanja, moštvi Trate in Zabič pa sta se z gostujočima zmagama utrdili tik pod vrhom in si zagotovili lepo izhodišče v boju za zaključni turnir.

Sreda, 8. januar 2020 - 21:59

Šport/Balinanje

Na “balinarski Wimbledon” z visokimi cilji

Ljubljana, 8. januar 2020 (MOREL)- Balinarsko leto se na mednarodni sceni tradicionalno začne z močnim turnirjem dvojic Trophee Charles Beraudier v Lyonu. Tudi letos bo imela Slovenija z Davorjem Janžičem in Dejanom Tonejcem svoja predstavnika. V soboto in nedeljo bo v francoskem Lyonu zbrana balinarska smetana, saj bo na 39. Trophee Charles Beraudier nastopila kopica velemojstrov iz Hrvaške, Italije, Monaka, Slovenije in Francije. Slovenski balinarji so na tem prestižnem turnirju že osvajali lovorike, tako da na seznamu zmagovalcev najdemo imena kot so Aleš Škoberne, Uroš Vehar, Bojan Novak in Robert Dekanj. V zadnjih letih sta dogajanje na turnirju močno zaznamovala Davor Janžič in Dejan Tonejc, ki sta pod vodstvom takratnega selektorja Škoberneta slavila v letih 2014 in 2016, leta 2015 pa je Janžič dvignil zmagovalno lovoriko skupaj z Juretom Kozjekom.

Sreda, 8. januar 2020 - 10:25

Šport/Športno plezanje

Janja Garnbret znova kandidatka za športnico leta svetovnih iger

Ljubljana, 8. janaur 2020 (MOREL)-  Med kandidati za športnika leta 2019 v neolimpijskih športih je že drugo leto zapored Janja Garnbret, edina predstavnica športnega plezanja in Slovenije v tem uglednem mednarodnem izboru svetovnih iger. Prvi del glasovanja poteka od danes do 20. januarja, za 10 finalistov bo mogoče glasovati do 30. januarja. Oddajte glas za najboljšo športno plezalko na svetu!

VIDEO

Sobota, 4. januar 2020 - 21:08

Šport/Smučarski tek

Lampičeva dosegla veličastno zmago

Val di Fiemme, 4. januar 2020 (MOREL)- Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je  danes zmagala na sprinterski tekmi za svetovni pokal v Val di Fiemmeju in tako dosegla tretjo zmago v karieri.

Ponedeljek, 30. december 2019 - 22:12

Šport/Nogomet

Slovenijo čaka konec marca prijateljsko srečanje z Albanijo

Brdo pri Kranju, 30. december 2019 ( MOREL)- Slovenska izbrana vrsta je dobila ime drugega nasprotnika v sklopu pripravljalnih tekem na septembrski začetek UEFA Lige narodov. Konec marca bo Slovenija v Vidmu (Udinah) igrala z Albanijo.

Nedelja, 29. december 2019 - 22:30

Šport/Balinanje

Dramatičen finale pripadel dvojici Zdauc - Bašič

Pivka, 29. december 2019 (MOREL)- Na tradicionalnem mednarodnem balinarskem turnirju v Pivki ob dnevu samostojnosti in enotnosti je letos v močni konkurenci slavila dvojica Martin Zdauc - Robert Bašič.

Nedelja, 29. december 2019 - 22:26

Šport/Balinanje

O zmagovalcu odločil zadeti balin

Lara Faganel in Erik Čeh

Lara Faganel in Erik Čeh

Ljubljana, 29. december 2019 (MOREL)- Tudi letos je prestolnica gostila tradicionalni turnir Ona-On v organizaciji BŠK Krim Ljubljana s številnimi vrhunskimi balinarkami in balinarji. Zmage se je veselila dvojica Lara Faganel - Erik Čeh.

Nedelja, 22. december 2019 - 12:50

Šport/Balinanje

Nepremagljivi Slovenci osvojili mednarodni Božični turnir

Reka, 22. december 2019 (MOREL)- Slovenska mladinska balinarska reprezentanca je zmagovalka mednarodnega Božičnega turnirja, ki ga je konec tedna gostila hrvaška Reka. Varovanci selektorja Antona Kosarja so slavili v vseh štirih dvobojih. Za odličen zaključek še enega uspešnega koledarskega leta za slovensko balinanje so poskrbeli mladinci Gašper Povh, Jaka Štremfel, Jan Guštin in Luka Blaževič, ki so pod vodstvom selektorja Antona Kosarja v družbi mladih balinarskih velemojstrov iz Srbije, Francije, Črne gore in Hrvaške slavili na močnem mednarodnem turnirju na Reki.

Sobota, 21. december 2019 - 23:26

Šport/Balinanje

Trata in Zabiče na praznični odmor z zmagama

Zabiče

Zabiče

Ljubljana, 21. december 2019 (MOREL)- V zadnjih superligaških obračunih v tekočem koledarskem letu sta gostujoči zmagi zabeležili zasedbi Trate in Zabič, ki sta se tako približali jesenskim prvakom iz Kobjeglave. Oba sobotna obračuna sta bila zanimiva do zaključnih iger, v katerih sta višjeuvrščeni zasedbi na superligaški lestvici potrdili svojo kakovost in se približali vodilnemu Agrochem Hrastu, ki je že prejšnjo nedeljo slavil v Kopru.

Sobota, 21. december 2019 - 23:23

Šport/Balinanje

Odlični Slovenci v finalu Božičnega turnirja

Slovenija U18

Slovenija U18

Reka, 21. december 2019 (MOREL)-Skupinski del Božičnega turnirja na Reki je slovenska mladinska reprezentanca zaključila s tremi zmagami in si zagotovila nastop v velikem finalu, v katerem se bo pomerila z najboljšo hrvaško selekcijo.

Sobota, 21. december 2019 - 21:11

Šport/Odbojka

Znane organizatorice evropskega prvenstva 2021

Ljubljana, 21. december 2019 (MOREL)- Evropsko prvenstvo v odbojki za ženske 2021 bo potekalo v Srbiji, Romuniji, Bolgariji in na Hrvaškem. Slovenske odbojkarice si bodo mesto med 24 reprezentancami, ki se bodo podale v boj za evropski naslov, skušale zagotoviti v kvalifikacijah. Slednje se bodo začele avgusta prihodnje leto.

Petek, 20. december 2019 - 19:40

Šport/Balinanje

Mladi slovenski upi na močan Božični turnir

Ljubljana, 20. december 2019 (MOREL)- Pestro reprezentančno koledarsko leto bo zaključila moška mladinska izbrana vrsta, ki bo konec tedna nastopila na tradicionalnem Božičnem turnirju na Reki. Mladi slovenski balinarji bodo za konec leta na Božičnem turnirju na Reki merili moči s tekmeci iz Francije, Srbije, Črne gore in Hrvaške. Nastopilo bo osem ekip, ki bodo razporejene v dve skupini. Sobotni spored bo namenjen skupinskim obračunom. V nedeljo se bosta zmagovalca skupin pomerila za končno prvo mesto, druguvrščeni zasedbi pa za tretje mesto.

Četrtek, 19. december 2019 - 23:53

Šport/Vaterpolo

V soboto v Kranju za pokalno lovoriko

Kranj, 19. december 2019 (MOREL)- Olimpijski bazen v Kranju bo v soboto, ob 19. uri, prizorišče finalnega obračuna za pokal Slovenije v vaterpolu. V njem se bosta pomerila domači AVK Triglav, ki je v polfinalu izločil branilca naslova, Koper Primorsko in Kamnik, ki je bil v dveh tekmah boljši od Ljubljane Slovana.

Sreda, 18. december 2019 - 16:32

Šport/Balinanje

Trata k “vročemu” Zdaucu, Košana lovi prve točke

Miha Tomse, Dejan Koren (Trata)

Miha Tomse, Dejan Koren (Trata)

Ljubljana, 18. december 2019 (MOREL)- Zadnji krog prvega dela balinarske superlige sta že v nedeljo odprli zasedbi Marjetice Koper in Agrochem Hrasta, sobota bo ponudila dva obračuna, preostali tekmi pa bosta odigrani v začetku naslednjega koledarskega leta.

Torek, 17. december 2019 - 23:38

Šport

Naslove najbojših v letu 2019 odnesli Primož Roglič, Janja Garnbret in moška odbojkarska reprezentanca

Ljubljana, 17. december 2019 (MOREL)- Društvo športnih novinarjev Slovenije je nocoj v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma podelilo nagrade najboljšim slovenskim športnikom v letu 2019. Naslov športnika leta 2019 je pripadel kolesarju Primožu Rogliču. Tretje mesto v kategoriji športnik leta je osvojil motokrosist Tim Gajser, drugo košarkar Luka Dončić.V ženski konkurenci je bila prva plezalka Janja Garnbret. Tretje mesto v kategoriji športnica leta je osvojila kajakašica Eva Terčelj.  Najbolj obetavna športna osebnost leta je tenisačica Kaja Juvan. Najboljša ekipa leta  je bila moška odbojkarska reprezentanca.

Torek, 17. december 2019 - 23:16

Šport/Odbojka

Portugalci so bili tokrat premočni

Lizbona, 17. december 2019 (MOREL)- Na povratni tekmi prvega kroga pokala Challenge so odbojkarji Calcit Volleyja v Lizboni izgubili proti domačem Sportinguz 0:3 (-18, -17, -22). Ker so Kamničani na prvi tekmi pred šestimi dnevi doma Portugalce premagali s 3:1 (18, 15, -23, 20), je o napredovanju v drugi krog odločal zlati niz. V njem je s 15:8 zmagal Sporting. V soboto, 21. decembra, bo Calcit Volley v 12. krogu srednjeevropske lige gostoval v Mariboru. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Nedelja, 15. december 2019 - 22:07

Šport/Balinanje

V Zabičah in Postojni odločale zadnje minute

Ljubljana, 15. december 2019 (MOREL)-  Tudi sobotni osmi krog balinarske superlige ni razočaral, saj je ob dveh dramatičnih obračunih v Zabičah in Postojni postregel z vrhunskima dosežkoma Martina Zdauca in Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju.

Petek, 13. december 2019 - 09:52

Šport/Kajakštvo

Nejc Žnidarčič in Urban Novak med deseterico na svetovnem pokalu na Kitajskem

Ljubljana, 13. december 2019 (MOREL)- Zadnja tekma v letošnji seriji za svetovni pokal v spustu na divjih vodah poteka ta konec tedna na Kitajskem. V Azijo so odpotovali najizkušenejši slovenski spustaš Nejc Žnidarčič ter mladinca Urban Novak in Erazem Šavli. Uvodni dan tekmovanja je v klasičnem spustu Nejc Žnidarčič zasedel četrto mesto, Urban Novak je bil sedmi, Erazem Šavli pa dvajseti.

Četrtek, 12. december 2019 - 22:36

Šport/Balinanje

Obračun najboljših posameznikov superlige

Agrochem Hrast

Agrochem Hrast

Ljubljana, 12. december 2019 (MOREL)- Predzadnji jesenski krog balinarske superlige prinaša nove poslastice. V Novi Gorici bo vodilni Agrochem Hrast pričakal Ilirsko Bistrico, drugouvrščena Trata bo lovila šesto zmago v sezoni proti Aikea Anteni, v Zabičah, Sežani in Postojni pa bodo odigrani pomembni obračuni v boju za tretje mesto.

Nedelja, 8. december 2019 - 19:50

Šport/Balinanje

Dober test za pomlajeno slovensko reprezentanco

Reka, 8. december 2019 (MOREL)- Balinarska dvorana Podvežica na Reki je v petek popoldne gostila prijateljski obračun ženskih reprezentanc Hrvaške in Slovenije, v katerem sta oba selektorja lahko ponudila priložnost številnim igralkam. Slovenski selektor Miha Sodec je tokrat preizkusil deset igralk, med katerimi so bile najbolj razpoložene Nina Volčina, Eva Hervol in Sara Jenčič. Dobrodošle reprezentančne izkušnje proti zelo močni hrvaški izbrani vrsti, v kateri sta s 47 zadetki v štafeti zablesteli Carrrolina Bajrić in Rie Vojković, so pod mentorstvom izkušenejših soigralk Petre Pivk, Polone Zule in Sonje Debevc nabirale mlade Iva Guštin, Mia Švara, Leja Vehovec in Rebecca Martulas.

Nedelja, 8. december 2019 - 19:43

Šport/Balinanje

Dramatična superligaška sobota

Martin Zdauc

Martin Zdauc

Ljubljana, 8. december 2019 (MOREL)- Sobotni sedmi krog balinarske superlige je prinesel štiri izredno napete dvoboje in gladko zmago škofjeloške Trate, ki še naprej tesno diha za ovratnik vodilnemu Agrochem Hrastu.

Petek, 6. december 2019 - 15:18

Šport/Nogomet

NZS in Big Bang v projektu "Postani eReprezentant"

Ljubljana, 6. december 2019 (MOREL)- Nogometna zveza Slovenije in Big Bang skupaj vstopata na področje e-športa s projektom »Postani eReprezentant«, v sklopu katerega poteka prvi izbor slovenske eReprezentance, ki bo Slovenijo predstavljala v kvalifikacijah na e-evropskem prvenstvun (UEFA eEuro 2020) pod okriljem Evropske nogometne zveze (UEFA). Strateško partnerstvo med Nogometno zvezo Slovenije in Big Bang pri projektu eReprezentance je bilo na nek način samoumevno. Oba partnerja v projekt prinašata znanje in izkušnje s svojega področja, NZS z nogometnih zelenic, Big Bang iz elektronskega sveta in sveta zabavne elektronike.

Četrtek, 5. december 2019 - 14:26

Šport/Balinanje

Za koga bo sedmi krog pravljičen?

Zabice-Skala

Zabice-Skala

Ljubljana, 5. december 2019 (MOREL)- Šesti krog balinarske superlige je dodobra premešal položaj tik pod vrhom lestvice. Podobno bi se znalo zgoditi tudi po sedmem krogu, ki bo ponudil kar nekaj zanimivih dvobojev. Vodilni kvartet čakajo gostovanja, kar bi znalo vnesti dodatno mero zanimivosti v že tako napeto superligaško tekmovanje. Prvouvrščeni Agrochem Hrast bo gostoval na Belem Križu pri Aikea Anteni, ki je v prvih šestih krogih zabeležila zgolj dve zmagi, zato bodo morebitne točke za domačine še kako dobrodošle. Vloga favorita pripada Kobjeglavcem s trenutno statističnim najboljšim igralcem superlige Erikom Petričem, ki jim je doslej spodrsnilo zgolj v Sežani.

Četrtek, 5. december 2019 - 14:23

Šport/Odbojka

Evropsko prvenstvo 2021 ima gostiteljice!

Ljubljana, 5. december 2019 (MOREL)- Z Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) so sporočili, da bodo evropsko prvenstvo za moške 2021 skupaj gostile Češka, Estonija, Finska in Poljska. Slovenski odbojkarji so si z drugim mestom na letošnjem EuroVolleyju že zagotovili nastop in jim ne bo potrebno igrati kvalifikacij.

Četrtek, 5. december 2019 - 08:04

Šport/Športno plezanje

Zgodba o prijateljstvu na poti do olimpijskih iger Tokio 2020

Mia Krampl

Mia Krampl

Ljubljana, 5. december 2019 (MOREL)- Športna plezalka Mia Krampl si je prvega decembra uresničila olimpijske sanje in bo prihodnje leto skupaj z Janjo Garnbret zastopala Slovenijo na olimpijski premieri športnega plezanja v Tokiu, a kvalifikacijski turnir v Toulousu je bil nehvaležna preizkušnja, saj sta se za drugo, zadnjo slovensko žensko olimpijsko vozovnico potegovali z reprezentančno kolegico in zelo dobro prijateljico Lučko Rakovec, ki ji je nastop na OI zdrsnil iz rok po dramatičnem preobratu v težavnosti. Moški olimpijski kvoti ostajata nezasedeni, Jernej Kruder in Anže Peharc bosta imela naslednjo priložnost spomladi na evropskem prvenstvu.

Sreda, 4. december 2019 - 23:20

Šport/Nogomet

Marca dve prijateljski tekmi, prva s Turčijo

Brdo pri Kranju, 4. december 2019 (MOREL)- Slovenska nogometna reprezentanca bo v letu 2020 odigrala dve prijateljski tekmi v mesecu marcu in dve tekmi konec maja oz. v začetku junija. Prva od prijateljskih tekem bo 27. marca proti Turčiji v Sloveniji.

Torek, 3. december 2019 - 20:19

Šport/Nogomet

Prva liga začenja nogometno pomlad z derbijem

Brdo pri Kranju, 3. december 2019 (MOREL)- V sredo in četrtek je na sporedu še zadnji jesenski krog Prve lige Telekom Slovenije. Tekmovanje bo na premor odšlo po dvajsetih krogih, saj je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije na svoji novembrski seji sprejel predlog komisije NZS za profesionalni nogomet, da se tekmi 21. in 22. kroga odigrata v spomladanskem delu prvenstva.

Nedelja, 1. december 2019 - 20:40

Šport/Športno plezanje

Ob Garnbretovi tudi Mia Krampl na OI Tokio 2020

Mia Krampl  in Janja Garnbret potnici za Tokio 2020

Mia Krampl in Janja Garnbret potnici za Tokio 2020

Toulous, 1. december 2019 (MOREL)- V dramatičnem finalu olimpijskih kvalifikacij v Toulousu  si je danes drugo slovensko olimpijsko vozovnico zagotovila Mia Krampl (AO PD Kranj), ki je po preobratu v težavnosti za las premagala Lučko Rakovec (PK FA). Kramplova bo tako v Tokiu v športnem plezanju zastopala Slovenijo ob trikratni svetovni prvakinji Janji Garnbret.

Nedelja, 1. december 2019 - 20:17

Šport/Balinanje

Zmagovalni pokal romal na Gorenjsko

Ljubljana, 1. december 2019 (MOREL)- Izredno kakovosten mednarodni turnir četvork na nedeljski prireditvi “Dan slovenskega balinanja” je postregel z napetimi dvoboji. Končne zmage se je veselila zasedba Območne balinarske zveze Gorenjska.

Nedelja, 1. december 2019 - 11:00

Šport/Balinanje

Trata in Krim dihata za vrat Agrochem Hrastu

Matija Povh- Jaka Štremfel

Matija Povh- Jaka Štremfel

Ljubljana, 1. december 2019 (MOREL)- Po šestih krogih balinarske superlige vodilni položaj še vedno zaseda Agrochem Hrast. Po sobotni zmagi v derbiju kroga proti Skali je na drugo mesto skočila Trata, ki se ji je s četrto zmago v sezoni priključil tudi Krim.

Sobota, 30. november 2019 - 21:48

Šport/Nogomet

Znane skupine evropskega nogometnega prvenstva 2020

Bukarešta, 30. november 2019 (MOREL)- Evropsko nogometno prvenstvo bo potekalo od 12. junija do 12. julija prihodnje leto v 12 evropskih mestih Kopenhagnu, Bukarešti, Amsterdamu, Dablinu, Bilbau, Budimpešti, Glazgowu, Munchenu, Bakuju, Sankt Peterburgu, Rimu in Londonu. Na današnjem žrebanju v romunski prestolnici so določili  naslednje skupine:

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
  12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Hotel & Gasthof zum Hirsch