Petek, 15. januar 2021 - 19:14

Šport/Atletika

Dobnikar začel delo z novim, pomlajenim upravnim odborom

Ljubljana, 15. januar 2021 (MOREL)- Danes je potekala 1. redna seja novoizvoljenega upravnega odbora Atletske zveze Slovenije (UO AZS), katerega člani so vsi, ki so bili izvoljeni na e-volilni skupščini, ki je potekala 26. novembra 2020. To je enajst članov: Primož Feguš, Ladislav Mesarič, Albert Šoba, Niko Muhič, Mojca Verhovnik, Aleksandra Fortin, Gregor Istenič, Stane Rozman, Matjaž Sovdat, Anton Noner in Oliver Batagelj. Poleg omenjene enajsterice je predsednik AZS Roman Dobnikar v UO AZS imenoval tudi dva stalna člana: predsednika Združenja atletskih trenerjev Uroša Verhovnika in  predstavnika atletov Matijo Kranjca ter predsednika Združenja za gorske teke Dušana Papeža. UO AZS je na predlog predsednika potrdil tudi dva podpredsednika, in sicer dozdajšnjega člana UO AZS odvetnika iz Ljubljane Primoža Feguša ter predsednika Atletskega kluba Poljane Maribor Ladislava Mesariča.
Za novega predsednika strokovnega sveta AZS je bil potrjen vrhunski trener in predsednik Atletskega društva Mass Ljubljana Albert Šoba, ki je nekoč treniral tudi našega najhitrejšega atleta vseh časov Matica Osovnikarja. Njegov namestnik bo nekdanji vrhunski atlet Gregor Cankar. Poleg njiju so v strokovnem svetu še štirje nacionalni trenerji Matija Šestak (šprinti in ovire), Boštjan Fridrih (skoki in mnogoboj), Branko Škof (teki na srednje in dolge proge) in Lovrenc Umek (meti) ter nekdanji vrhunski atlet Igor Primc, predsednik Združenja atletskih trenerjev Uroš Verhovnik, član Sveta atletov Slovenije Matija Kranjc ter predsednik Atletskega kluba Ptuj Aldo Ino Ilešič.
Tehnično-tekmovalno komisijo bo še naprej vodil Andrej Udovč, člana komisije Jela Ambrožiča pa je zamenjal predsednik Atletskega kluba Krka Novo mesto Andrej Jeriček, ki bo tudi svetovalec predsednika zveze pri infrastrukturnih projektih. Nejc Jeraša je na predlog predsednika postal direktor Atletske zveze Slovenije z mandatom do 15. januarja 2025.  Aljaž Požes bo nadaljeval z vodenjem komisije za boj proti dopingu,  Janez Aljančič, častni član evropske atletske zveze, pa bo svetovalec predsednika zveze pri povezavah z mednarodnimi inštitucijami.
UO AZS se je seznanil tudi s finančno realizacijo v preteklem letu, ki je bilo po besedah predsednika izjemno uspešno. Kar 80.000 eur bo AZS prenesla v društveni sklad. "Še bolj pomembno pa je dejstvo, da nov upravni odbor predstavlja novo energijo, s člani, ki jih zanima prihodnost in ne preteklost. Soglasno smo potrdili poslovno-finančni načrt za leto 2021, ki načrtuje 18-odstotkov višji proračun in bo znašal 1,25 milijona evrov," je še dodal Dobnikar. To so sporočili iz AZS. (konec)
 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice