Četrtek, 3. november 2011 - 17:27

TESTIRALI SMO

LifeBook TH700 strup v majhni steklenički

Ljubljana- V preizkusno dobo smo prejeli prenosni računalnik iz serije prenosnikov Fujitsu LifeBook z oznako TH700. To je 12,1-palčnik (30.7cm po diagonali), ki se lahko pohvali s svojo multi-funkcijo prenosnega in tabličnega računalnika. Je majhen, prenosen, zelo razširljiv in zmogljiv. Gre skorajda za špico med prenosnimi računalniki, ki pa se v nekaj pogledih ne mora kosati tako s prenosniki, niti s tabličnimi računalniki. Imeti vse in hkrati nič kvalitetno.

Videz in ergonomija

Lifebook TH700 je ličen in priročen prenosnik dimenzij širine slabih trideset centimetrov, dobrih triindvajset dolžine in malce manj kot štiri centimetre debeline. Ima izmenljiv DVD pogon z možnostjo zamenjave z dodatno baterijo (ki sicer ni priložena), opremljen z večina nujno potrebnimi priključki (USB,VGA,HDMI, Firewire, zvok, memory card slot...) in možnostjo postavitve na docking-station. Zaslon je vrtljiv in nastavljiv v tablične namene. Na njem je nekaj osnovnih gumbov za delo s spletnimi stranmi in dokumenti, kot tudi možnost vrtenja slike (saj giroskopa nima). Slaba stran tablične funkcije je le to, da je računalnik zaradi svoje zmogljivosti in dodatne opreme precej težak. Z eno roko ga je dalj časa zelo nadležno držati, alternativa je potisk ob bok in prijetje za vrh zaslona. Tako dosežemo še najboljšo stabilnost in možnost normalnega dela. Nemogoče ga je sicer primerjati z ekvivaletnimi tabličnimi napravami ala iPad, Galaxy Tab in drugimi, ker TH700 nima najbolj kvalitetnega zaslona. Sicer pa po specifikacijah še vedno mnogo bolj zmogljiva alternativa prej naštetim tablicam. Ne pozabimo, da je to še vedno prenosni računalnik z vso potrebno opremo.

Specifikacije

Ko govorimo o sposobnosti računalnika, je treba najprej pogledati pod pokrov. Iz stališča HD video produkcije se je računalnik obnesel zavidljivo dobro napram marsikateri večji škatli. Edina stvar, ki bo oteževala delo grafičnim in video oblikovalcem je majhnost zaslona in njegove slabe barve. To hitro rešimo s priklopom zunanjega kvalitetnejšega zaslona do resolucije 1920x1200 in še vedno obdržimo zmogljivost računalnika, bi pa zato izgubili na mobilnosti. Disk je tudi dovolj zmogljiv, da sproti zajema najboljšo HD kvaliteto preko firewire HDV video kamere. Po potrebi prenosnik omogoča zamenjavo CD/DVD enote z dodatno baterijo in s tem poveča avtonomijo delovanja. Prenosnik spada tudi v Green IT krog varčnih prenosnikov, zato avtonomija baterija med delom vsekakor ni majhna. Vgrajen CD/DVD predvajalnik naj bi podpiral tudi najnovejše Blu-Ray medije, česar pa nismo uspeli stestirati, saj nismo imeli nobenega na zalogi.

Konec koncev je TH700 še zmeraj priročen in uporaben prenosnik, vreden svojega denarja. Priporočamo!

 


 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej