Sreda, 30. junij 2010 - 16:55

PIVO CVETJE v Laškem 2010

Največja tradicionalna turistična prireditev

Največja tradicionalna turistična prireditev se bo letos odvijala od četrtka, 8.7. do nedelje, 11.7.2010!

Vabljeni v Laško na nepozabne dneve in noči!

 

Show parada ZLATI ROG
Parada Zlati rog, je vizualna mešanica med beneškim in brazilskim karnevalom.

V njem se združujeta dve kulturi, nam bližnja evropska (beneški karneval)in na drugi strani južno ameriška( brazilski karneval), ki bolj plemenska, primarna, naravna...

Narava in praznovanje le te - je glavni cilj parade in smisel nastopa.

Nazaj k njej, nazaj k okusu in vonju cvetja in hmelja... nazaj k pristnim, primarnim ter večnim stvarem.

Sporočilo parade je, da sprostimo svoje priučene zavore in se prepustijo čarobnim bitjem in primarnim zvokom podobnim bitju srca, ki pripadajo vsakemu od nas.

Glavna predstavnica povorke je zlata kraljica, ki predstavlja glavo povorke, ki je plemenita in mogočna. Z rogovi je povezana z vesoljem in iz njega črpa prave misli. Pred njo je šest bruhalcev ognja, ki ji utirajo pot in prikazujejo mogočno energijo ognja (narave), plesalci in plesalke plešejo divji ples gozdnih bitij. Plesalki na hoduljah mečeta dišeče cvetje obiskovalcem in spominjata na dve veliki premikajoči se drevesi.

Poslikani plesalki predstavljata naravo, ki rojeva, ustvarja ter naravo, ki odvzema in uničuje.

Zlatorogova parada je oda k življenju. Vsak si lahko ustvari raj na zemlji, če le to želi in raj bomo ustvarili skupaj, 9.7.2010, ob 22.00 v Laškem.

Idejna zasnova: Jure Šuhl - Strojmachine.


Koncerti najpopularnejših slovenskih in tujih glasbenih skupin in posameznikov
Novi fosili, Prljavo kazalište, Nina Badrič, Manca Špik, Nina Pušlar, 6 Pack Čukur, Kingston, Alya, Rock partyzani, Pero Lovšin, Zoran Predin, Langa, Nuša Derenda, Primavista, Mambo kings, Kvintet Dori, Fantje izpod Lisce, Toti Štajerci...


Za nogometne navdušence bo na videowallih potekal prenos nogometnih tekem svetovnega prvenstva.


Koncerti pihalnih godb
Občinsko dvorišče se bo v četrtek in petek zvečer spremenilo v "godbeno dvorišče". Ne zamudite koncerta Laške pihalne godbe z gostjo Alyo in Razigranimi muzikanti ter koncerta Pihalne godbe Svea s skupino Orlek.
Na tradicionalnem koncertu pihalnih godb na Glavnem trgu v nedeljo, ob zaključku prireditve bodo zaigrale godbe Laška pihalna godba, Limena glazba Vrbovec, Godba Slovenskih železnic in Glazbeno društvo Spinčiči.


Ognjemet in vodna simfonija
Tradicionalen ognjemet sobotne noči ob glasbeni spremljavi ponovno z dveh hribov, gradu Tabor in Krištofa. Laško bo zasijalo v 20 minutnem barvnem soju raket.
Vodna vila, vodne radosti, kapljice, svetloba, glasba ... Vse to skupaj na enem mestu pričara čudovito simfonijo, prijazno za uho in oko. Letos s podnaslovom "185". Multimedijska predstava na reki Savinji v soboto, ob 22.00 uri.


DRIBL turnir - http://www.pivocvetje.com/manager/casovneObjave/www.dribl.si


Ohcet po stari šegi
Na že tradicionalni ohceti po stari šegi se bo v nedeljo, 11. julija poročil 42. par in sicer Nataša Ojsteršek, Ojstro 15 iz Laškega ter Jožef Ojsteršek, Hruševec 40 iz Šentjurja.


Razstava cvetja in kranceljpint
Ne zamudite bogate cvetlične razstave v parku pred TIC-em, ki jo vsako leto skrbno pripravijo člani Hortikulturnega društva Laško. Letos še posebej vabljeni v muzej Laško, kjer je ob 20. letnici ustvarjanja ga. Marice Lesjak odprta razstava "Kranceljpint".


Otroški živ žav
Najmlajši, ne zamudite zabave v luna parku ter kuhanja s Pojočim kuharjem in vrtnarjenja z Veselim vrtnarjem na prizorišču pri Kulturnem centru.


Kulinarika
V Laškem se boste ohladili z vrčkom Laškega piva za samo 1,80 eur. Tisti, ki imate raje močnejši okus hmelja pridite na nefiltrirano Laško pivo, pri šanku Pivovarjev na Trubarjevi ulici.


Poleg že tradicionalnih čevapčičev in pleskavic bo prava poslastica letos Laška pivska klobasa Kmetijske zadruge Laško, ki bo na voljo na vseh gostinskih prostorih po senzacionalni ceni 4 eur, skupaj z vrčkom 0,3l hladnega Laškega piva pa samo 5 eur.

(konec)
 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej