Petek, 18. februar 2011 - 10:01

Dopustniški namig- Smučarsko središče St. Jakob – na nadmorski višini od 1400 do 2525 m

Skriti raj na vzhodnem Tirolskem

Dolina Defereggental je sinonim za družino in wellness. Smučarsko središče St. Jakob se nahaja v dolini Defereggental, daleč stran od masovnega turizma. Ustavite se in globoko vdihnite sveži zrak na nadmorski višini 2525 m, najvišji točki žičnice St. Jakob, ter dovolite, da vas prevzame fascinantna panorama z več kot 60 tritisočaki in Velikim Klekom/Großglocknerjem. Obdajata vas svoboda in neskončna daljava.
S soncem obsijana pobočja in najbolje pripravljena mreža 52 kilometrov smučarskih prog je prava oaza za vse rekreativne smučarje in družine. V otroškem smučarskem vrtcu usposobljeni smučarski učitelji vašim malčkom pokažejo pravilne zavoje na snegu, tako da se že v zelo kratkem času lahko po prograh spustijo kot pravi smučarski dirkači. V zadnjih letih je dolina Defereggental postala priljubljena točka tudi za deskarje na Vzhodnem Tirolskem. Snežni park smučarskega središča St. Jakob ima vse, kar si smučar v prostem slogu lahko zaželi: grbine, valove, rejle in druge super priprave za skoke.


Velika noč na Vzhodnem Tirolskem: v St. Jakobu dobro vedo, kam »velikonočni zajec« taco moli


V vzhodnotirolskem smučarskem središču St. Jakob v dolini Defereggental se bo tudi velikonočni zajec podal na smuči: na sončnem jugu se namreč proge ponašajo s sijočo belino, nebo s sinjo modrino in družine z vrhunsko formo. Zahvaljujoč višinski legi smučišča vse do nadmorske višine 2.500 metrov je tu maksimalna kakovost snega zagotovljena. In tudi cene so ostale čisto spodaj, v dolini: smučarska vozovnica za male dirkače do šest let je tako na voljo brezplačno, za mlade do 18 let pa velja otroška tarifa. Vse proge smučišča z 52 kilometri so modre ali rdeče in tako odlično primerne za otroke. Najmlajši snežni palčki se najraje podijo po smučarskem otroškem vrtcu ob dolinski postaji. S pomočjo smučarskih strokovnjakov iz dveh tradicionalnih smučarskih šol je za vse mlade začetnike kar najbolje poskrbljeno. Ker v St. Jakobu ne poznajo čakalnih vrst pred žičniškimi napravami in tudi ne masovnega obiska, so proge nadvse pregledne.
St. Jakob v dolini Defereggental pa je nenazadnje tudi pravi „skrivni namig“ za poznavalce deskarske in freestyle scene. Snežni park Brunnalm se ponaša s stilsko dovršenim arealom za prosti slog, številnimi preprekami in odličnimi možnostmi za freeride. V parku Backyardpark lahko deskarji po mili volji izvajajo svoje vragolije ter na parti lokaciji „Top Spot“ prediskutirajo vse vrhunce in trike dneva. Vzhodnotirolska gostoljubnost pa je prisotna tudi v gastronomiji in hotelirstvu St. Jakoba. Tu je moč najti prijetno prenočišče za vsako družinsko denarnico, od kmečkih turizmov pa vse do wellness hotela. Do konca aprila tu prevladujejo zagotovljen sneg in zajamčeno najboljše cene.

Tek na smučeh do konca aprila

Ljubitelji teka na smučeh, turne smuke in sončnih žarkov svoj raj vse do zgodnje pomladi najdejo na Staller Sattel. Višinske tekaške proge se namreč nahajajo na nadmorski višini 2000 m, kjer je sneg zagotovljen. V celotni dolini Defereggental je tako tekačem skupno na voljo okoli 70 kilometrov pripravljenih prog. Med najlepše sodita osvetljena tekaška proga v St. Jakobu in sončna proga skozi St. Veit. Smučarski tekaški raj kot iz slikanice se razprostira okoli kraja Hopfgarten, znanega tudi kot vrata v dolino Defereggental. Romantična mreža zimskih pohodniških poti obsega 15 kilometrov, proge pa so dnevno očiščene.

Namigi za zabavo ob progah

Žareče oči, rdeča lička, pod nogami pa škripajoči sneg: da bi doživeli pravo zimo v dolini Defereggental, ni potrebno, da ste smučar. Uživate lahko v vožnji s sanmi na konjsko vprego skozi globoko zasneženo zimsko pokrajino, se odpravite na sankaško zabavo za vso družino in se ob večerih ogrejte ob dobrem kozarčku vina. Za zabavo je v vsakem pogledu poskrbljeno – bodisi na drsališču, med zabavnim kegljanjem na ledu ob vročem čaju »Jagatee« ali v pristni gorski koči ob pravi gorski malici na deski. Tukaj vam bo postalo jasno: človek za srečo ne potrebuje veliko.
Po sledeh skozi globoko zasneženo zimsko pokrajino Narodnega parka Visoke Ture/Hohe Tauern se lahko vsi ljubitelji krpljanja podate v spremstvu gozdnega čuvaja narodnega parka od božiča do marca. Nadvse razburljivo doživetje je tako nočni pohod z lanternami kot tudi dnevni pohod skozi zasnežene gozdove, lesketajoče se travnike in zaledenele potoke ob iskanju sledi v snegu. Fascinacija spokojnosti in nočnega miru ob snežnem pohodu s krpljami v soju mesečine vas bo povsem prevzela. Igra sence in svetlobe je namreč čisti užitek.

Wellness in slastni užitki

Regija dobrega počutja Defereggental slovi po svojih prvovrstnih namestitvah z bogato ponudbo wellnessa. To pomeni, da se po smučanju potopite v prijetno topli svet dobrega počutja, odplavate krog v prijetno ogretem notranjem bazenu ali se podate v zdravo zeliščno, parno ali finsko savno. Počitniška regija Defereggental je top naslov za kulinarične sladokusce. Zahvaljujoč dvema vrhunskima restavracijama in ohranjeni tirolski gostilniški kulturi ima dolina Defereggental ključno vlogo pri kulinaričnih doživetjih. S slastnimi dobrotami in vzhodnotirolskimi specialitetami kot žlinkrofi, različni cmoki in jagnječje jedi vam postrežejo celo v številnih udobnih smučarskih kočah in gostiščih. Dolina Defereggental je s snegom najbolj zagotovljena dolina na Vzhodnem Tirolskem, kjer zimski športi potekajo vse do konca aprila. Vstopite v majhno, skrito dolino južno od Alp: kdor jo vidi, jo preizkusi. Kdor jo preizkusi, tu ostane. Kdor ostane, se vedno znova vrača. Pri nas je za vašo družino kar najbolje poskrbljeno!


 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
 123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej