Četrtek, 4. junij 2020 - 10:36

Zanimivost/Nemčija

Kaj bo 24. junija razkrila virtualna svetovna premiera novega Arteona

Wolfsburg, 4. junij 2020 (MOREL)- Arteon je Volkswagnov model tipa gran turismo – avantgarden, energičen in učinkovit. Volkswagen zdaj prvič razkriva, kakšen bo novi Arteon. Pri tem bo poleg klasične izvedbe gran turismo v prihodnje na voljo še nova karoserijska različica, imenovana Shooting Brake. Ta je dinamično-elegantna in navdušuje s prilagodljivo zasnovo Varianta. Klaus Bischoff, vodja oblikovanja v koncernu Volkswagen in pri znamki Volkswagen: "Z Arteonom Shooting Brake smo ustvarili novo ravnovesje med hitrostjo, močjo in prostorom."

Ob premiernem razkritju obeh različic Arteona bo Volkswagen predstavil posebnosti korenite prenove modelske serije. V notranjosti bo Arteon imel popolnoma novo zasnovo armaturne plošče, ki bo do potankosti usklajena s svojstveno karizmo obeh modelov. Vanjo bodo integrirani najnovejši sistemi, ki so razviti na osnovi modularne infotainment platforme (MIB3) in zagotavljajo optimalno povezljivost. V tehničnem pogledu je obsežno prenovljen tudi nabor pogonskih sistemov.

Vsi motorji se ponašajo z visoko učinkovitostjo, nizkimi emisijskimi vrednostmi in velikim navorom. Maksimalno učinkovitost zagotavljajo inovativne, trajnostno naravnane motorne in izpušne tehnologije. Poleg tega bodo v avantgardni modelski seriji v prihodnje na voljo inteligentni asistenčni sistemi. Mednje na primer sodi asistenca Travel Assist, ki bo v obeh novih Arteonih po želji – v okviru sistemskih omejitev – omogočala visoko stopnjo asistirane vožnje. Volkswagnova modela, ki na daljših vožnjah zagotavljata kar najvišjo raven udobja, bosta do hitrosti 210 km/h –
pod voznikovim nadzorom – lahko samodejno upravljala volan, pospeševala in zavirala.

Arteon in Arteon Shooting Brake bosta svetovni javnosti premierno predstavljena v mesecu juniju, ko bodo na voljo tudi podrobnejše informacije. To je sporočila Sabrina Pečelin, odnosi z javnostmi, Porsche Slovenija d.o.o. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
 12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej