Nedelja, 1. oktober 2017 - 20:03

Šport/Biljard

Erčulj preko družine Gradišnik do četrtega turnirja v sezoni

Od leve proti desni: Matjaž Erčulj, Boštjan Messner, Ana Gradišnik, Klemen Gradišnik, Mitja Gradišnik, Beno Messner, Thomas Hercog, Branko Gradišnik, Boštjan Satler.

Od leve proti desni: Matjaž Erčulj, Boštjan Messner, Ana Gradišnik, Klemen Gradišnik, Mitja Gradišnik, Beno Messner, Thomas Hercog, Branko Gradišnik, Boštjan Satler.
Avtor: Mitja Gradišnik

Maribor, 1. oktober 2017 (MOREL) - V soboto sta v prostorih biljardnice Gomes in Devetka v Mariboru potekala turnirja zvezne lige. Sedmega letošnjega turnirja se udeležilo 29 tekmovalcev iz cele Slovenije, ki so se tokrat pomerili v disciplini mednarodna osmica. Že četrte zmage v sezoni se je veselil Matjaž Erčulj.

Kvalifikacijski del je potekal v štirih skupinah iz katerih sta se v izločilne dvoboje uvrstila po prva dva iz posamične skupine. Tam so jih v osmini finala čakali neposredno uvrščeni - prvih osem glede na ranking lestvico BZS.

Iz skupin so napredovali: Aleksander Raišič (BK Osmica), Tomaž Benedičič (BK Break), Blaž Kolenc (BK Osmica), Robert Rednak (BK Direkt), Peter Fijavž (BK Gomes), Beno Messner (BK Gomes) in štajerski veteran Mihael Štrucl (BK Gomes).

Osmina finala je potekala brez posebnih presenečenj, če odmislimo hudo preizkušnjo Matjaža Erčulja (BK Gomes) - poznejšega zmagovalca. Žreb mu je namenil klubskega kolega iz Srbije, vedno neugodnega, Kristijan Hamzovskega (BK Gomes). Tekma je šla vse do odločilne enajste partije, ki jo je Erčulj na koncu v dramatičnem boju le dobil.

Sicer pa si je zmagovalec pot do končne zmage tlakoval s člani biljardne družine Gradišnik. Najprej je v četrtfinalu s 6:3 premagal Ano Gradišnik (BK Gomes) sicer našo najtrofejnejšo (11 medalj iz EP) predstavnico ženskega biljarda, nato v polfinalu z rezultatom 6:2 še njenega brata dvojčka Klemna Gradišnika (BK Premium Kaval), v finalu pa za še njunega starejšega brata Mitja Gradišnika (BK Direkt).

Tako se je lepo oddolžil za nazaj, osvojil neverjetni četrti turnir sezone in se še dodatno utrdil na vrhu slovenske ranking lestvice.     
Končni vrstni red:
1. mesto: Matjaž Erčulj (BK Gomes)
2. mesto: Mitja Gradišnik (BK Direkt)
3. mesto: Jure Potočnik (BK Direkt)
3. mesto: Klemen Gradišnik (BK Kaval Premium)
5. mesto: Blaž Kolenc (BK Osmica)
5. mesto: Ana Gradišnik (BK Gomes)
7. mesto: Beno Messner (BK Gomes)
7. mesto: Aleksander Raišič (BK Osmica)

(konec) mg

 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
 123456789101112131415161718192021222324252627282930
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej