Ponedeljek, 16. oktober 2017 - 21:54

Šport/Biljard

Lavrič kralj rekreativne lige

Ljubljana, 16. oktober 2017 (MOREL) – V soboto je v prostorih biljardnice Break v Kranju potekal 8. turnir rekreativne lige, ki je prinesel tudi zaključek letošnjega rekreativnega tekmovanja. Tekmovanja se je udeležilo 15 tekmovalcev, ki so se tokrat pomerili v disciplini desetka. Na začetku so bili borci razdeljeni v tri skupine po štiri, v eni skupini pa so se za napredovanje spopadli le trije. Turnir je bil še posebej zanimiv, saj sta se za prvo mesto na lestvici rekreativne lige borila Janez Lavrič (prosti igralec) in Peter Centrih (BK Gomes), med katerima je bilo pred začetkom zadnjega turnirja le 150 točk razlike.

Iz skupin sta oba omenjena akterja napredovala brez večjih težav, poleg njiju pa so bili uspešni še Lovro Kokot (BK Break), Jan Hvalec (BK Break), Tadej Zelič (BK Gorenc), Luka Todorovič (KBL), Blaz Savšek (BK Kaval Premium) in edina predstavnica ženskega spola Maja Globočnik (BK Break).

V dveh skupinah po »štiri« sta bila Lavrič in Centrih, vsak v svoji skupini. Lavrič je v svoji ostal neporažen in tako osvojil prvo mesto v skupini, Centrih pa je v svoji zasedel 2. mesto, prvi je bil Kokot, ki je bil tudi edini, ki ga je porazil. Globočnikova se je Lavriču pridružila pri napredovanju v polfinale v njuni skupini.

Prvi polfinale, v katerem sta bila Kokot in Globočnikova, ni bilo odigrano, saj je Kokot tekmo predal še pred udarcem prve krogle in s tem je bilo vse pripravljeno za tekmo večera - Lavrič proti Centrihu. Lavrič je začel silovito in Centrih praktično sploh ni prišel na mizo v tretji igri večera Pri zaostanku 0:3, je Centrih  time-out, a mu tudi to ni pomagalo. Še najlepšo priložnost je imel v peti igri, kjer je pospravil osmico in devetko, nato pa zgrešil enostavno desetko in vrnitve nazaj ni bilo več.

Lavrič je od samega začetka kraljeval tudi v finalu proti Globočnikovi. Najlepše osebe na turnirju se ni usmilil, povedel je s 4:0, vendar se Maja ni predala, tako da je bilo na koncu 5:1 za Lavriča.

Končni vrstni red:

1. mesto: Janez Lavrič
2. mesto: Maja Globočnik
3. mesto: Lovro Kokot
3. mesto: Peter Centrih
5. mesto: Jan Hvalec
5. mesto: Tadej Zelič
5. mesto: Blaž Savšek
5. mesto: Luka Todorovič

(konec) mg

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej