Ponedeljek, 9. oktober 2017 - 14:47

Šport/Biljard

V Celovcu deveto mesto za Ano Gradišnik

Ana in Mitja Gradišnik

Ana in Mitja Gradišnik
Avtor: Mitja Gradišnik

Ljubljana, 9. oktober 2017 (MOREL) – Minuli teden je v Celovcu potekal šesti turnir evropske lige (Eurotour), ki se ga je udeležila šesterica slovenskih reprezentantov. V ženski konkurenci se je z devetim mestom izkazala Ana Gradišnik (BK Gomes), v moški pa so nastopili Matej Šulek (klub biljardistov Ljubljana), Miha Zajc (klub biljardistov Ljubljana), Matjaž Erčulj (BK Gomes) in Mitja Gradišnik (BK Direkt) in si pridobili nove izkušnje.

Tekmovanje v Celovcu za slovensko moško izbrano vrsto ni potekalo po njenih željah. V konkurenci 160 tekmovalcev iz vsega sveta sta Šulek in Zajc nesrečno izpadla v prvem krogu tekmovanja, Erčulj in Gradišnik pa sta zaključila na končnem 49. in 65. mestu. Erčulja je izločil Poljak Mateusz Sniegocki, tretji z evropske lestvice, za Gradišnika pa je bil usoden Španec Jose Alberto Delgado, ki je na 17. mestu evropske lestvice.

A je kazalo, da bo Erčulj segel še višje. V dvoboju za uvrstitev med zadnjih 32 (k.o. faza), se je pri izenačenem izidu 8:8 igrala »majstorica«. Erčulj je bil na mizi in vse je kazalo na »presenečenje«, vendar je težek pozicijski udarec botroval k zgrešeni krogli, kar je izkušeni nasprotni Poljak izkoristil.  

Najbolje se je med slovenskimi predstavniki tako odrezala Ana Gradišnik, ki je tekmovanje končala na devetem mestu, zanjo pa je bila usodna večkratna svetovna in evropska prvakinja Jasmin Ouschan, ki je zmagala s 7:4.
Zmagovalec moškega turnirja je bil Nemec Ralph Souquet, ženski turnir pa je osvojila trenutna številka ena ženskega biljarda, Kitajka Chen Siming – v finalu je premagala ravno Ouschanovo.
Pred odhodom v Celovec je klub biljardistov Ljubljana, v sodelovanju z biljardno hišo Ljubljana, organiziral mednarodne priprave za člane svojega kluba, ki sta se jih udeležila tudi nadarjena Rusa Andrej Seroštan in Maksim Dudanec. Na primerljivih tekmovalnih pogojih so bili izvedeni trdi treningi in sparing tekme, izmenjana so bila številna mnenja in pogledi na biljard, prav tako pa dogovorjeno nadaljnje sodelovanje. (konec)

 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej