Sobota, 23. september 2017 - 20:22

Šport/Biljard

V finalu Lavrič premagal Ribiča

Z leve proti desni: Janez Lavrič, Miha Papler, Jan Hvalec

Z leve proti desni: Janez Lavrič, Miha Papler, Jan Hvalec
Avtor: BZS

Ljubljana, 23. september 2017 (MOREL) - V prostorih biljardnice Direkt v Ljubljani jr potekal 7. turnir rekreativne lige. Tekmovanja se je udeležilo 12 tekmovalcev, ki so se tokrat pomerili v disciplini mednarodna osmica. Poleg domače zasedbe iz Slovenije, se je tekmovanja udeležil še Thomas Brattli (BK Direkt), ki je po rodu Norvežan. Najbolje se je odrezal Janez Lavrič, ki je osvojil prvo mesto.

Mednarodna osmica je v biljardu miselna uganka in to se je pokazalo že v uvodnem krogu, ko sta se pomerila Janko Kočar (BK Osmica) in še en veteran Stane Jelačin (Klub biljardistov Ljubljana). O tekmi polni miselnih izzivov in taktičnih potez je odločila »majstorica«, ki jo je po dobrih dveh urah znojenja za mizo dobil Kočar. Pozitivno za Jelačina je bilo to, da tekmovanja BZS potekajo po sistemu skupin vsak z vsakim (kvalifikacijski del), tako da je kljub porazu še ohranil upanje za napredovanje v izločilni del tekmovanja.

Vendar Jelačinu to ni uspelo. Iz njegove skupine sta se naprej uvrstila Grega Ribič (BK Direkt), ki je v odločilni tekmi za uvrstitev v polfinale dobesedno odpihnil Kočarja z rezultatom 5:0 in Miha Papler (BK Kaval Premium), ki je v prav tako odločujoči tekmi za napredovanje premagal Norvežana Brattlila.

Druga skupina je bila skupina »smrti«. Preudarni Janez Lavrič (prosti igralec), nepredvidljivi Jan Hvalec (BK Break), izkušeni Andraž Habič in vedno neugodni Blaž Savšek (BK Kaval Premium) so bili favoriti skupine, v kateri sta se predstavila še Marko Cimerman (BK Kaval Premium) in Loris Kulenović. Hvalec je bil na začetku neustavljiv in dobil prvih 11 iger, ki jih je odigral, in je tako suvereno napredoval v polfinale. Drugi polfinalist je postal Janez Lavrič.
V prvem polfinalu sta se pomerila Hvalec in Ribič, v drugem pa Lavrič in Papler. Ribič je s prepričljivo igro, v kateri je naredil tudi »štap«, kar v biljardnem žargonu pomeni, da je potopil vse potrebne krogle za zmago, Hvalec pa sploh ni prišel do udarca, zmagal. Tekma med Lavričem in Paplerjem je trajala nekoliko dlje, na koncu je bil uspešnejši Lavrič, ki je tako dobil priložnost, da ubrani zlato, ki ga je dobil na zadnjem turnirju rekreativne lige v disciplini mednarodna osmica.

Finale med Ribičem in Lavričem je spremljalo lepo število gledalcev, ki so se zbrali v biljardnici in na terasi lokala Direkt. Po prvih štirih igrah je bil rezultat izenačen, nato pa je Lavrič prestavil v višjo prestavo in ušel na 4:2. Ribič je imel v sedmi igri priložnost za zmago, vendar je zgrešil lahko kroglo v srednji žep in tako omogočil Lavriču, da je počistil, kar je ostalo na mizi.

Na turnirju je bil najmlajši tekmovalec 15- letni Loris Kulenović (BK Direkt), najstarejši pa je bil Andraž Habić (BK Direkt), ki je vstopil že sedmo desetletje.
Vrstni red: 1. Janez Lavrič. 2.Grega Ribič, 3.-4. Jan Hvalec, 3Miha Papler, 5.-8. Tomas Brattli (NOR), Andraž Habič, Blaž Savšek, Janko Kočar. To so sporočili iz BZS. (konec)jh


 

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej