Četrtek, 23. avgust 2018 - 22:15

Šport/Motociklizem

Slovenija: Žagar se vrača v »svoj« Gorzow

Ljubljana, 23. avgust 2018 (MOREL)- To soboto se v poljskem Gorzowu nadaljuje Speedway Grand Prix serija. Preizkušnja, ki bo štela za VN Poljske, bo sedma od desetih letošnjih dirk v boju za naslov svetovnega prvaka. Za našega Mateja Žagarja, ki se je z drugim mestom na dirki v švedski Malilli ponovno vrnil med žive, pa bo to dirka na ovalu, ki ga ob domačem v Krškem, pozna najbolje od vseh.

Žagar, ki nastopa v barvah AMZS, je namreč na Gorzowskem stadionu Edwarda Jancarza več let nastopal za njihov profesionalni klub, vmes s klubom osvojil naslov evropskega prvaka, leta 2015 pa tam po pravi drami in hudem padcu v polfinalni vožnji, dobil tudi dirko serije SGP. Od tam pa izvira tudi njegova življenjska sopotnica Aleksandra, zaradi česar se Žagar v Gorzow pogosto ne vrača le zaradi dirkanja. Lani v Gorzowu sicer ni blestel, saj je na koncu pristal na nehvaležnem devetem mestu. Zbral je sedem točk in dirko zaključil brez nastopov v polfinalnih vožnjah.

»Letos sem dolgo lovil formo in pravo razmerje moči na motorju, na razmočenem ovalu v Malilli pa sem le pokazal kaj znam in uspelo mi je z drugim mestom zbrati tudi pravo število točk,« je pred novo dirko povedal Žagar, ki tako trenutno v SP zaseda deveto mesto. Do tako želene osmerice, ki ima po koncu sezone zagotovljen obstanek med lovci za naslov najboljšega na planetu tudi za naslednjo sezono, pa ga trenutno ločijo tri točke.

»Serija Speedway Grand Prix je tisto kar šteje in kar me motivira, tam si želim voziti in tudi ostati, zato razmišljam in z ekipo delam zgolj v tej smeri,« pa je svoj pogled na prihodnost svoje kariere in s tem tudi pristopa na dirko strnil Žagar, ki se podobno kot njegovi navijači spogleduje tudi že z dirko, ki bo 8. septembra v Krškem. Takrat nas ponovno čaka VN Slovenije, že tradicionalno največji moto športni dogodek na sončni strani Alp. To je sporočila Andreja Prel, vodja področja avto-moto šport Avto-moto zveza Slovenije. (konec)

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
   12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej