Nedelja, 28. februar 2021 - 17:42

Šport/Namizni tenis

Kožul turnir v Katarju začel z zmago

Doha, 28. februar 2021 (MOREL)- V Dohi se je s kvalifikacijami začela letošnja serija turnirjev WTT Middle East Hub, ki bodo nadomestili dozdajšnjo svetovno serijo. Na turnirju WTT Contender nastopajo tudi trije slovenski predstavniki, Deni Kožul in Bojan Tokič že v kvalifikacijah, medtem ko je Darko Jorgič že uvrščen na glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij je aktualni slovenski državni prvak, Deni Kožul, po hudem boju s 3:0 (14, 11, 9) ugnal Argentinca Gastona Alta.

Ponedeljek, 14. december 2020 - 17:50

Šport/Namizni tenis

Saarbrücken v četrtfinalu lige prvakov

Darko Jorgič

Darko Jorgič

Ljubljana, 14. december 2020 (MOREL)- V torek bodo v »mehurčku« v Düsseldorfu na sporedu vse štiri četrtfinalne tekme lige prvakov, ki v letošnji sezoni poteka drugače kot prejšnja leta. Med osmimi četrtfinalisti je tudi nemški Saarbrücken, za katerega igra tudi najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić. Aktualni nemški državni prvaki so dobili vse tri svoje dvoboje v skupini C, v četrtfinalu pa se bodo pomerili s francosko ekipo GV Hennebont. Tekma bo na sporedu v torek, 15. decembra, ob 20.30.

Četrtek, 10. december 2020 - 08:50

Šport/Namizni tenis

Jorgić s Saarbrücknom v boj za evropsko lovoriko

Ljubljana, 10. december 202 (MOREL)- V petek se bo v Düsseldorfu začela letošnja liga prvakov v namiznem tenisu, ki bo potekala drugače kot prejšnja leta, saj bomo evropskega klubskega prvaka dobili že prihodnji petek. Med petnajstimi ekipami, kolikor jih bo nastopilo v nemškem »mehurčku«, bo tudi Saarbrücken, za katerega igra najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić. V lanski sezoni je bil s Saarbrücknom nemški državni prvak, v ligi prvakov pa se je uvrstil v polfinale, vendar je bilo nato tekmovanje zaradi epidemije koronavirusa predčasno končano. 

Sobota, 14. november 2020 - 15:48

Šport/Namizni tenis

Jorgić namučil Ma Longa

Ljubljana, 14. november 2020 (MOREL)- Na svetovnem pokalu v kitajskem Weihaiju je v osmini finala glavnega turnirja najboljši slovenski namizno teniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgić, končal s tekmovanjem. Zanj je bil usoden aktualni svetovni in olimpijski prvak, Kitajec Ma Long, ki pa se je moral za zmago nad 22-letnim Hrastničanom zelo potruditi. Dobitnik treh zlatih olimpijskih kolajn in kar dvanajstih zlatih kolajn s svetovnih prvenstev je Jorgića premagal s 4:2 (7, -12, 9, -11, 11, 3).

Petek, 13. november 2020 - 16:09

Šport/Namizni tenis

Prvi cilj izpolnjen, v soboto proti svetovnemu prvaku

Ljubljana, 13. november 2020 (MOREL)- Čeprav se za najboljšega slovenskega igralca na svetovni lestvici svetovni pokal v kitajskem olimpijskem centru Weihaiju ni začel ravno obetavno, je bilo zato nadaljevanje toliko boljše. V svojem prvem obračunu je moral priznati premoč Nemcu Patricku Franziski, ki je slavil s 4:0 (6, 5, 6, 6), toda v odločilni tekmi za napredovanje med 16 najboljših igralcev je trenutno 34. igralec sveta, s 4:2 (4, -8, -10, 10, 8, 4) ugnal Nigerijca Qadrija Aruno. Ker je Aruna izgubil tudi proti Franziski, Nemec je zmagal s 4:1 (9, 6, 8, -12, 8), bo 22-letni Hrastničan v soboto igral v osmini finala. Njegov nasprotnik bo aktualni svetovni prvak, Kitajec Ma Long.

Četrtek, 12. november 2020 - 17:23

Šport/Namizni tenis

Jorgić v svetovnem pokalu v skupini s Franzisko in Arunom

Ljubljana, 12. november 2020 (MOREL)- Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni kakovostni lestvici, Darko Jorgić, bo prvič v svoji karieri nastopil na turnirju za svetovni pokal. V kitajskem Weihaiju bo 22-letni Hrastničan igral v skupini s klubskim soigralcem pri Saarbrücknu, Nemcem Patrickom Franzisko in Nigerijcem Quadrijem Arunom. Danes se je v Weihaiju končal tudi ženski svetovni pokal, v finalu je v kitajskem obračunu prva igralka sveta, Chen Meng s 4:1 (-11, 6, 9, 6, 8) premagala Sun Yingsha.

Ponedeljek, 2. november 2020 - 18:40

Šport/Namizni tenis

Darko Jorgić na šestih straneh v reviji Swaythling

Darko Jorgič

Darko Jorgič

Ljubljana, 2. november 2020 (MOREL)- Promocije namiznega tenisa ne predstavljajo samo rezultati na tekmovanjih, pač pa tudi pojavljanje športne panoge v medijih. V kolikor pa je objava določene novice ali pa predstavitev športnika ali pa športne panoge objavljena v mediju, ki je na voljo praktično celi svetovni populaciji, pa ima tak zapis še dodatno težo.

Ponedeljek, 19. oktober 2020 - 20:38

Šport/Namizni tenis

Novo mesto že tretjič zapored gostilo državno prvenstvo v paranamiznem tenisu

Novo mesto, 19. oktober 2020 (MOREL)- V Športnem centru Livada je v soboto potekalo odprto državno prvenstvo Slovenije v paranamiznem tenisu za leto 2020. Zaradi vseh ukrepov, povezanih z novim korona virusom, je prvenstvo, ki sta ga organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite in Športno društvo SU Novo mesto, potekalo brez gledalcev, v skladu z vsemi navodili in smernicami Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Sreda, 23. september 2020 - 18:26

Šport/Namizni tenis

Častni znački ETTU za Andrejo Ojsteršek Urh in Jožeta Urha

Slovenska moška reprezentanca

Slovenska moška reprezentanca

Ljubljana, 23. september 2020 (MOREL)- Na rednem volilnem kongresu Mednarodne namiznoteniške zveze (ETTU), ki je potekal online, je bil za novega predsednika izvoljen Rus Igor Levitin, ki je na tem položaju nasledil Nizozemca Ronalda Kramerja. Velikega priznanja sta bila deležna tudi selektorka slovenske moške reprezentance, Andreja Ojsteršek Urh in njen zakonski partner Jože Urh, ki sta ob Poljaku Zbigniewu Neceku in Litovcu Vincasu Franckaitisu dobitnika častne značke ETTU za leto 2020.

Ponedeljek, 24. avgust 2020 - 11:10

Šport/Namizni tenis

Umrl je Peter Kovšca, predsednik PPK Rakek

Ljubljana, 24. avgust 2020 (MOREL)- Iz Namiznoteniške zveze Slovenije so sporočili žalostno vest, da je v 79. letu starosti nepričakovano umrl Peter Kovšca uni. dipl. oec. in dolgoletni namiznoteniški delavec. Peter Kovšca je bil več kot pol stoletja gonilna sila namiznega tenisa na Notranjskem in ustanovitelj ter aktualni predsednik Ping pong kluba Rakek.

Torek, 18. avgust 2020 - 23:59

Šport/Namizni tenis

Kajuhovci so prvi igrali namizni tenis na Triglavu

Ljubljana, 18. avgust 2020 (MOREL)- V novi sezoni bo imel Kajuh Slovan spet obe ekipi v prvoligaški druščini, konec prejšnjega tedna pa so s celotnim klubom končali priprave v Rogaški Slatini. Za pravi podvig pa so člani kluba poskrbeli minulo nedeljo, ko so se povzpeli na Triglav, kjer so kot prvi igrali namizni tenis.

Nedelja, 16. avgust 2020 - 21:03

Šport/Namizni tenis

Alexa Galič spet začela s treningi

Izola, 16. avgust 2020 (MOREL)- V času, ko so se slovenske reprezentantke v Novem mestu borile za tri mesta, ki so vodila na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice v Varšavi, na sporedu bo med 15. in 20. septembrom, je bila Alex Galič s svojim klubom Rapperswill-Jona na pripravah v Izoli. Še vedno najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici, trenutno je na 157. mestu, je sicer v glavnem delala na telesni pripravljenosti, tu in tam pa je v roke že prijela tudi namiznoteniški lopar.

Ponedeljek, 10. avgust 2020 - 09:53

Šport/Namizni tenis

Paulin, Stražar in Tofant na EP v Varšavi

Novo mesto, 10. avgust 2020 (MNOREL)- V dvorani Krke v Drgančevju je v soboto in nedeljo potekal kvalifikacijski turnir za uvrstitev v slovensko žensko izbrano vrsto na evropsko prvenstvo, ki bo med 15. in 20. septembrom potekalo v Varšavi. Na Poljskem bodo na evropskem prvenstvu za posameznice in dvojice so se uvrstile tri najboljše igralke na turnirju. Prvo mesto je osvojila Lea Paulin, druga je bila Katarina Stražar in tretja Ana Tofant. Brez evropskega prvenstva pa so ostale Aleksandra Vovk, Ivana Zera in Nina Zupančič.

Petek, 7. avgust 2020 - 22:55

Šport/Namizni tenis

V Novem mestu za tri mesta na EP v Varšavi

Novo mesto, 7. avgust 2020 (MOREL)- V soboto in nedeljo bo v novomeški dvorani Drgančevje še kako vroče in napeto, saj se bo v tem trenutku šesterica najboljših slovenskih namiznoteniških igralk pomerilo za tri mesta, ki bodo vodila na evropsko prvenstvo za posameznice in dvojice, ki bo predvidoma od 15. do 20. septembra 2020 v Varšavi. Na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal dvokrožno, bodo igrale Aleksandra Vovk, Nina Zupančič, Ivana Zera, Katarina Stražar, Ana Tofant in Lea Paulin. 

Nedelja, 26. julij 2020 - 23:43

Šport/Namizni tenis

Do potnic na EP v Varšavi preko kvalifikacijskega turnirja

Ljubljana, 26. julij 2020 (MOREL)- Medtem ko je v moški članski reprezentanci že nekaj časa znano, kdo bo zastopal slovenske barve na evropskem prvenstvu za posameznice in dvojice, ki bo predvidoma od 15. do 20. septembra v Varšavi, je položaj v slovenski ženski reprezentanci bolj zapleten. Dekleta so, tako kot fantje, trenutno na krajših pripravah na Otočcu, kjer bodo ostale do torka, selektorka Vesna Ojsteršek pa se je odločila, da bo potnice za evropsko prvenstvo na Poljskem določila po kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal 8. in 9. avgusta. Kraj in nevtralna dvorana bosta javljena naknadno.

Sreda, 22. julij 2020 - 21:55

Šport/Namizni tenis

V četrtek se začenjajo reprezentančne priprave na Otočcu

Ljubljana, 22. julij 2020 (MOREL)- V sredo se bodo na reprezentančnih pripravah na Otočcu zbrali najboljši slovenski namiznoteniški igralci, dan pozneje pa se jim bodo pridružile še igralke. Na pripravah bodo ostali do prihodnjega torka, sredi avgusta pa bosta obe selektorki, Andreja Ojsteršek Urh in Vesna Ojsteršek že morali objaviti seznam igralcev in igralk, ki bodo od 15. do 20. septembra branili slovenske barve na evropskem prvenstvu v Varšavi.

Sobota, 20. junij 2020 - 23:59

Šport/Namizni tenis

Izolčanke četrtič zaporedoma, Mariborčani po osmih letih

Izola, 20 junij 2020 (MOREL)- Na zaključnem turnirju v 1. SNTL ženske je v Izoli domači Arrigoni zanesljivo prišel do novega, četrtega zaporednega naslova državnih prvakinj. Izolčanke so v finalu s 5:2 premagale Kajuh Slovan.V rednem delu prvenstva so branilke naslova obakrat premagale Kodeljevčanke, ki so praznih rok ostale tudi v najbolj pomembni tekmi sezone. Junakinja domače ekipe je bila 18-letna reprezentantka Lea Paulin, ki je dobila vse tri svoje posamične dvoboje, obakrat pa je do zmage prišla tudi Jana Ludvik, najboljša igralka rednega dela državnega prvenstva. V gostujoči ekipi, ki jo vodil Špela Polončič, sta po enkrat zmagali Tjaša Novak in Lara Opeka. Za Arrigoni je na zaključnem turnirju igrala še Urška Čokelj, med sezono pa sta ekipi pomagali še Manca Paljk in Minea Ljuca.

Sobota, 20. junij 2020 - 23:06

Šport/Namizni tenis

Savinjčanke nove prvoligašice, Vesna ostaja drugoligaš

Ljubljana, 20. junij 2020 (MOREL)- V 1. SNTL ženske bo v prihodnji sezoni igrala Savinja, saj so Preserjanke odpovedala svoj nastop v Lučah in se tako odpovedale igranju med najboljšimi slovenskimi klubi. Podobno je bilo tudi v boju za uvrstitev v 1. SNTL moški, vendar le s to razliko, da se je dvoboju odpovedala Sobota, ki je bila letos druga v drugi ligi, tako da so Izolčani ostali prvoligaši.

Sobota, 20. junij 2020 - 23:02

Šport/Namizni tenis

Mariborčani do desetega naslova brez poraza

Maribor, 20. junij 2020 (MOREL)- V skrajšanem državnem prvenstvu v 1. SNTL, ki se je v rednem delu igral enokrožno, so prevladovali Mariborčani, ki so v finalu samo potrdili svojo dobro formo, vendar so se morali za deseti naslov državnih prvakov pošteno potruditi. Junak finalnega obračuna je bil Tomaž Roudi, ki je dobil vse tri svoje posamične dvoboje, tudi osmega, v katerem je proti Aljažu Godcu zaostajal za dva niza, v nadaljevanju pa se je izkušenejši Prekmurec v mariborski ekipi le zbral in s 3:2 premagal mladega Ravenčana. Z dvema zmagama se je izkazal tudi Gregor Komac, v ravenski ekipi pa je bil dvakrat uspešen Mitja Horvat in enkrat Aljaž Godec.

Nedelja, 7. junij 2020 - 08:08

Šport/Namizni tenis

Nadaljevanje prvenstva v okrnjeni zasedbi

Ljubljana, 6. junij 2020 (MOREL)- Vodstvo Namiznoteniške zveze Slovenije se je odločilo, da bo dokončalo letošnje državno prvenstvo, žal pa se bo nadaljevalo v okrnjeni zasedbi. Zaradi težav z dvoranami in treningov sta bili v osmem krogu prve moške lige neodigrani tekmi na Muti in v Lučah, prav tako pa v 17. krogu prve ženske lige ni bilo tekme med drugouvrščeno Ljubljano in Preserjami.

 

Nedelja, 17. maj 2020 - 10:06

Šport/Namizni tenis

Aleksandra Vovk tudi v novi sezoni za Bodensdorf 1

Ljubljana 17. maj 2020 (MOREL) - Tudi Aleksandra Vovk je med tistimi igralkami, ki po pandemiji koronavirusa še ni začela z normalnimi treningi. Vendar to ne pomeni, da vmes počiva, nasprotno, dobra dva meseca premora od namiznoteniške žogice je izkoristila za telesno pripravo. Sama pravi, da tako dobro še nikoli ni bila pripravljena. Sicer pa bo tudi v novi sezoni igrala v najboljši avstrijski ligi za ekipo SC Ossiachersee Bodensdorf 1, v kateri sta še Katarina Stražar in Špela Burgar. V minuli sezoni je bila v njej boljša le Angležinja Tin Tin Ho.

Torek, 12. maj 2020 - 21:14

Šport/Namizni tenis

Cvetko v novi sezoni za St. Urban

Ljubljana, 12. maj 2020 (MOREL) - Mladi slovenski reprezentant Tilen Cvetko je v svoji prvi sezoni v tujini z velikim uspehom igral za ekipo SG Übelbach/Don Bosco 1, s katero je bil pred prekinitvijo avstrijskega državnega prvenstva na prvem mestu v drugi bundesligi. Tudi v prihodnji sezoni bo igral v Avstriji, njegov nov klub pa bo St. Urban, s katerim bo igral v najmočnejši avstrijski ligi.

Nedelja, 10. maj 2020 - 19:31

Šport/Namizni tenis

Bojan Tokič: Tekmovanja so moja največja motivacija

Ljubljana, 10. maj 2020 (MOREL) - Čeprav je slovenska vlada dovolila tudi namiznoteniške treninge, resda v omejenih razmerah, Bojan Tokič, še ni začel z resnimi treningi. V Italiji, kjer je v letošnji sezoni igral za Carraro, so državno prvenstvo končali, v Sloveniji pa nima resnejšega partnerja za trening.  Vendar večjo težavo, kot je pomanjkanje treninga vidi v dejstvu, da ne ve, za kaj bi treniral. Kariero bi rad nadaljeval najmanj do olimpijskih iger v Parizu 2024.

Četrtek, 30. april 2020 - 22:12

Šport/Namizni tenis

V domači kleti lahko trenira le servis

Ljubljana, 30. april 2020 (MOREL) - Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske ženske namiznoteniške reprezentance, rada pohvali svoje varovanke za marljivost, ki jo kažejo v času pandemije koronavirusa. Čeprav je vsaka na svojem koncu, pridno trenirajo, resda v glavnem le treninge za telesno pripravljenost, kar velja tudi za Ano Tofant, ki je na svetovni lestvici mednarodne namiznoteniške zveze na visokem trinajstem mestu v konkurenci do 21 let. Tako visoko v tej konkurenci ni bila še nobena slovenska igralka.

Nedelja, 26. april 2020 - 22:26

Šport/Namizni tenis

Tretje mesto na EP v Luksemburgu ni bilo naključje

Ljubljana, 26. april 2020 (MOREL) - Jože Urh, ki je s slovensko moško reprezentanco pred tremi leti na ekipnem evropskem prvenstvu v Luksemburgu osvojil bronasto kolajno, je v zdaj selektor italijanske kadetske reprezentance. Približno 14 dni na mesec je z njimi v italijanskem namiznoteniškem centru v Terniju, preostali čas je v Saarbrücknu, kjer dela v tamkajšnjem kampu Thibarja in občasno trenira tudi slovenske reprezentante. Trenutno je v Hrastniku, saj se je domov vrnil še pred izbruhom epidemije koronavirusa v Italiji.

Nedelja, 19. april 2020 - 23:24

Šport/Namizni tenis

Po Tokiu bodo do Pariza le še tri leta

Ljubljana, 19. april 2020 (MOREL) - Z Andrejo Ojsteršek Urh, selektorko slovenske moške reprezentance, bi se, če bi bilo vse normalno, pogovarjali o možnostih slovenske izbrane vrste na mednarodnem prvenstvu Slovenije, ki bi se moralo začeti v sredo, 22. aprila. Toda zaradi pandemije koronavirusa je, tako kot vsa druga športna tekmovanja, že nekaj odpovedano. Tako kot konec marca ekipno svetovno prvenstvo v Busanu v Južni Koreji, ki naj bi bilo zdaj med 27. septembrom in 4. oktobrom. Vendar tem za pogovor z Ojsteršek Urhovo, ki je slovensko moško reprezentanco popeljala na olimpijske igre v Tokio, nikoli ne zmanjka.

Nedelja, 12. april 2020 - 22:21

Šport/Namizni tenis

Aktualni državni prvak pogreša lopar in žogico

Deni Kožul

Deni Kožul

Ljubljana, 12. april 2020 (MOREL) -  Triindvajsetletni Logatčan Deni Kožul je na začetku marca v Rakeku v finalu posamičnega državnega prvenstva po hudem boju ugnal Darka Jorgiča in se po štirih letih spet veselil naslova državnega prvaka. Toda to je zdaj le še lep spomin, kajti tudi Kožul je v teh dneh brez namiznega tenisa, skrbi lahko le za telesno pripravljenost, to pa je tudi vse, kajti tudi v Sarbrücknu, kjer se v času epidemije koronavirusa nahaja, so dvorane zaprte.

Ponedeljek, 6. april 2020 - 00:36

Šport/Namizni tenis

Varovanke Vesne Ojsteršek pridno trenirajo

Ljubljana, 6.april 2020 (MOREL) - Vstopili smo v četrti teden karantene, ki seveda velja tudi za športnike. Težko si predstavljamo, kaj pomeni zanje vsak izgubljeni trening in kako težko ga bo nadomestiti. To še toliko bolj velja za namizni tenis, v katerem je za doseganje vrhunskih izidov potrebno vsak dan po nekaj ur trdega treninga. Toda zdravje je na prvem mestu, česar se zaveda tudi Vesna Ojsteršek, ki vodi slovensko žensko izbrano vrsto. V teh težkih časih je ves čas v stiku s svojimi izbrankami, ki v svojem domačem okolju navkljub vsemu skrbijo za to, da kolikor toliko ostanejo vsaj v dobri telesni pripravljenosti.

Torek, 31. marec 2020 - 17:07

Šport/Namizni tenis

Marjan Hribar, predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije: ITTF potrdil, da imamo vozovnico tudi za OI 2021

Ljubljana, 31. marec 2020 (MOREL) - V času popolne prekinitve športnih aktivnosti zaradi epidemije koronavirusa v predsedstvu Namiznoteniške zveze Slovenije (NTZS) ne počivajo. V torek zvečer je bila seja Izvršnega odbora NTZS, seveda preko Skypea, o sklepih in o nadaljevanju sezone pa smo pogovarjali s predsednikom Marjanom Hribarjem, ki je med drugim povedal, da bo člansko ekipno svetovno prvenstvo konec leta v Busanu, na domačih tleh pa bomo imeli v kratkem dva regijska namiznoteniška centra. Enega v Ljubljani in drugega v Novem mestu.

Četrtek, 26. marec 2020 - 14:46

Šport/Namizni tenis

Jorgič v Hrastniku čaka na nadaljevanje sezone

Ljubljana, 26. marec 20120 (MOREL) - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, ki je trenutno na 33. mestu, je tako kot številni drugi športniki na prisilnem dopustu. Tudi on je z olajšanjem sprejel novico, da bodo olimpijske igre v Tokiu, kamor se je uvrstil s slovensko reprezentanco, preložene, še vedno pa ne ve, kdaj se bo sezona nadaljevala. V klubskem tekmovanju ga čaka še končnica nemškega prvenstva in polfinale v ligi prvakov.

Petek, 13. marec 2020 - 21:46

Šport/Namizni tenis

Hribar na prekinjenem MP Poljske v četrtfinalu do 21 let

Peter Hribar

Peter Hribar

Ljubljana, 13. marec 2020 (MOREL)- Na mednarodnem prvenstvu Poljske v namiznem tenisu, turnir sodi v kategorijo ITTF Challenge, je bil edini slovenski predstavnik Peter Hribar. Mladi Novomeščan se je predvsem izkazal v kategoriji do 21 let, kjer se je uvrstil v četrtfinale, na glavnem turnirju pa mu je nastop na glavnem turnirju preprečil Japonec Satoshi Aida. Toda tudi če bi se nanj uvrstil, ne bi mogel igrati, kajti tudi Mednarodna namiznoteniška zveza (ITTF) je zaradi koronavirusa prekinila vsa tekmovanja, ki so v njeni pristojnosti.

Četrtek, 12. marec 2020 - 21:17

Šport/Namizni tenis

Od danes dalje tudi brez namiznoteniških tekmovanj

Ljubljana, 12. marec 2020 (MOREL)- Iz vrha Namiznoteniške zveze Slovenije so sporčili, da so skladno z navodili Olimpijskega komiteja (OKS) in  ministrstva za šolstvo in športm (MIZŠ) in po uskladitvi s člani izvršnega odbora  NTZS sporočili, da zaradi znanih izrednih razmer nastalih z epidemijo COVID - 19, do preklica odpovedujejo organizacijo vseh turnirjev, vključno z ligaškimi tekmovanji (SNTL) pod okriljem NTZS.

Sobota, 7. marec 2020 - 23:59

Šport/Namizni tenis

Vodilne ekipe so novih zmag

Ljubljana, 7. marec 2020 (MOREL)- V sedmem krogu 1. SNTL moški so vodilne tri ekipe prišle do novih zmag in si tudi praktično že zagotovile uvrstitev v končnico. Vodilni Maribor je doma s 5:0 premagal Cornilleau Mengeš II, Xiom Muta je bila v gosteh boljša od Arrigonija, že v četrtek pa je Inter Diskont s 5:2 premagal Kemo I. Do druge letošnje zmage je prišel Mengeš I, ki je bil s 5:4 boljši od ekipe ŠD SU, z zmago proti Savinji I s 5:2 pa je v igri za četrto mesto in s tem uvrstitev v končnico ostala tudi Krka.

Sobota, 7. marec 2020 - 23:55

Šport/Namizni tenis

Logatec presenetil Ljubljano, Kajuh Slovan boljši od Vesne

Ljubljana, 7. marec 2020 (MOREL)- Za največje presenečenje 16. kroga 1. SNTL ženske so poskrbele Logatčanke, ki so s 5:4 premagale vodilno Ljubljano. Poraz Ljubljane je izkoristil Arrigoni, ki je bil doma s 5:1 boljši od Letrike in je zdaj prevzel vodstvo na prvenstveni lestvici. Do pomembne zmage v boju za končnico je prišel Kajuh Slovan, ki je v mestnem obračunu s 5:2 premagal Vesno. Pucončanke so bile doma s 5:3 boljše do Ravenčank, Jeseničanke pa so s 5:3 v gosteh premagale Preserjanke.

Sreda, 4. marec 2020 - 20:33

Šport/Namizni tenis

Uda zaustavil Jorgiča v Dohi

Ljubljana, 4. marec 2020 (MOREL) - Na odprtem prvenstvu Katarja v Dohi, na turnirju ITTF World Tour Platinum, se je pot Darka Jorgiča končala v tretjem krogu predtekmovanja. Trenutno 33. igralca svetovne lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze je zaustavil Japonec Yukiya Uda, ki je v izenačenem obračunu zmagal s 4:3 (7, -8, 8, -5, -9, 8, 9).

Nedelja, 1. marec 2020 - 18:23

Šport/Namizni tenis

Kožul presenetil Jorgiča, Ivana Zera do prvega naslova

Rakek, 1. marec 2020 (MOREL) - Za presenečenje sta na državnem prvenstvu za članice in člane posamezno in dvojice, ki je v soboto in danes potekalo na Rakeku, poskrbela Deni Kožul (Krka) in Ivana Zera (Vesna). Kožul je v finalu s 4:3 (-6, 9, -11, 6, -8, 8, 10) premagal branilca naslova Darka Jorgiča (Krka), Zera pa je bila s 4:2 (-5, 9, 10, -8, 12, 9) boljša od Katarine Stražar (Mengeš). Med moškimi dvojicami sta Darko Jorgič in Peter Hribar (oba Krka) ubranila lanskoletni naslov, prav tako tudi Aleksandra Vovk (Krka) in Katarina Stražar (Mengeš) med ženskami dvojicami, prvič pa je do naslova državnega prvaka prišla mešana dvojica Tilen Cvetko (Krka) in Nina Zupančič (Logatec).

Četrtek, 27. februar 2020 - 22:24

Šport/Namizni tenis

Na državnem prvenstvu na Rakeku tudi Darko Jorgič

Ana Tofant

Ana Tofant

Rakek, 27. februar 2020 (MOREL)- V soboto in nedeljo bo na Rakeku potekalo 29. državno prvenstvo za članice in člane posamezno in dvojice. Lanskoletna naslova v posamični konkurenci, ko je bilo državno prvenstvo, sta osvojila Darko Jorgič in Ana Tofant, oba bosta nastopila tudi letos, naslove pa bodo branili tudi Darko Jorgič in Peter Hribar med moškimi dvojicami, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar med ženskimi dvojicami ter Peter Hribar in Aleksandra Vovk med ženskimi.

Torek, 25. februar 2020 - 19:35

Šport/Namizni tenis

Preložili ekipno svetovno prvenstvo v namiznem tenisu

Ljubljana, 25. februar 2020 (MOREL) - Izvršni odbor Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) se je zaradi nastalih razmer v Južni Koreji, kjer so bili prejšnji petek potrjeni prvi primeri koronavirusa, odločil, da bodo preložili ekipno svetovno prvenstvo, ki bi moralo biti od 22. do 29. marca v Busanu. Za zdaj so kot nov termin ekipnega svetovnega prvenstva navedli datum od 21. do 28. junija, vse pa bo odvisno od tega, kako se bodo razmere odvijale v prihodnjih tednih.

Sobota, 15. februar 2020 - 23:13

Šport/Namizni tenis

Mariborčanom derbi vodilnih ekip, Krki novomeški obračun

Ljubljana, 15. februar 2020 (MOREL)- Po petem krogu 1. SNTL moški je brez poraza le še Maribor, ki je doma s 5:2 premagal do tega neporaženo Muto. Vroče je bilo tudi v novomeški dvorani Drgančevje, kjer je domača Krka v mestnem derbiju s 5:3 premagala ŠD SU. Do tretje zmage v letošnji sezoni sta prišli tudi ekipi Keme I in Savinje. Pucončani so doma s 5:1 premagali Mengeš I, Savinjčani pa so bili v gosteh s 5:0 boljši od druge mengeške ekipe Cornilleau Mengeš II. Tekma med Arrigonijem in Inter Diskontom bo na sporedu 19. februarja.

Sobota, 15. februar 2020 - 23:09

Šport/Namizni tenis

Pričakovane zmage favoritinj

Ljubljana, 15. februar 2020 (MOREL)- Že v ponedeljek je Kajuh Slovan v 14. krogu 1. SNTL ženske v gosteh premagal Kemo s 5:2. V gosteh je danes v Preserju s 5:1 prišla tudi Vesna, medtem ko je bil Logatec doma s 5:1 boljši od Letrike, Ljubljana pa prav tako doma z istim izidom od Jeseničank. Arrigoni in Inter Diskont bosta svoj dvoboj odigrala 19. februarja.

Petek, 14. februar 2020 - 22:29

Šport/Namizni tenis

Jorgič s Saarbrücknom v polfinalu lige prvakov

Ljubljana, 14. februar 2020 (MOREL) - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgič, je bil po odličnih igrah v dresu slovenske reprezentance in drugem mestu na evropskem TOP 16, uspešen tudi na klubski sceni. S Saarbrücknom je tudi v povratni četrtfinalni tekmi v nemškem obračunu francoski Post SV Mühlhausen pred svojimi navijači zmagal s 3:1. Na prvi tekmi v gosteh je bilo 3:2 za Jorgiča in njegove soigralce.

Četrtek, 13. februar 2020 - 23:39

Šport/Namizni tenis

Kožul v prvem krogu s Sidorenkom, Tofantova v četrtfinalu

Lizbona, 13. februar 2020 (MOREL)- V Lizboni poteka odprto prvenstvo Portugalske, turnir kategorije ITTF Challenge Plus, slovenske bare pa branijo Deni Kožul, Peter Hribar in Ana Tofant. Medtem ko je bil Kožul že neposredno uvrščen na glavni turnir, sta morala Hribar in Tofantova igrati v predtekmovanju. Oba sta izpadla v prvem krogu predtekmovanja, zato pa se je Tofantova v konkurenci do 21 let uvrstila v četrtfinale.

Nedelja, 9. februar 2020 - 19:44

Šport/Namizni tenis

Šele veliki Timo Boll je zaustavil Darka Jorgiča

Darko Jorgič

Darko Jorgič

Montreux, 9. februar 2020 (MOREL)- V švicarskem Montreuxu na evropskem TOP 16 se je Darko Jorgič po zmagi v polfinalu nad Hrvatom Tomislavom Pucarjem s 4:1 (-4, 1, 11, 13, 8), v finalu pomeril z Nemcem Timom Bollom. Legendarni Nemec, najboljši evropski igralec zadnjih dvajsetih let, je bil za Jorgiča tokrat premočan, čeprav je bil v prvem nizu boljši Hrastničan. Končni izid je bil 4:1 (-8, 10, 5, 7, 9) za Bolla.

Sobota, 8. februar 2020 - 21:09

Šport/Namizni tenis

Z enajsto zaključno žogico v polfinale evropskega TOP 16

Montreux, 8. februar 2020 (MOREL)- Na svojem prvem evropskem TOP 16 v Montreuxu je Darko Jorgič zablestel v svojem polnem sijaju. V prvem krogu je presenetil velikega Belorusa Vladimirja Samsonova in ga premagal s 4:1 (-8, 4, 9, 7, 10), v četrtfinalu pa je po hudem boju v petem nizu, prav tako s 4:1 (7, 8, 10, -6, 20) ugnal Yang Wanga iz Slovaške. S kom bo igral v polfinalu, bo znano po dvoboju med Portugalcem Marcosom Freitasom in Hrvatom Tomislavom Pucarjem. Njun dvoboj se bo začel ob 20.50.

Petek, 7. februar 2020 - 21:11

Šport/Namizni tenis

Robles premočan za Kožula

Granada, 7. februar 2020 (MOREL)- V osmini finala odprtega prvenstva Španije v Granadi, ki sodi v kategorijo challenge, je edini preostali slovenski predstavnik, Deni Kožul, moral priznati premoč Španca Alvara Roblesa, ki je zmagal s 4:0 (6, 6, 9, 5). S tem je bilo tudi konec slovenskih nastopov v Španiji, v soboto in nedeljo bo Darko Jorgič igral na evropskem TOP16 v Montreuxu, od 7. do 12. februarja pa bodo na odprtem prvenstvu Portugalske, slovenske barve zastopali Deni Kožul, Peter Hribar in Ana Tofant.

Petek, 7. februar 2020 - 21:07

Šport/Namizni tenis

Jorgič v Montreuxu prvič proti Samsonovu

Darko Jorgič

Darko Jorgič

Ljubljana, 7. februar 2020 (MOREL)-V soboto se bo v Montreuxu začel letošnji evropski TOP16 za moške in ženske. Med izbranci je tudi Darko Jorgič, za katerega bo to prvi nastop med evropsko elito, v prvem krogu pa bo najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici igral z beloruskim veteranom Vladimirjem Samsonovim. Za Vladimirja Samsonova, legendo svetovnega namiznega tenisa, bo letošnji evropski TOP16 že njegov 25 v bogati karieri. Prvič je na njem nastopil leta 1995 v Dijonu, štirikrat ga je tudi osvojil ((Halmstad 1998, Split 1999, Wels 2001, Arezzo 2007). Letos je šesti nosilec, pri 43 letih pa še vedno sodi med najboljše evropske igralce. V Montreuxu se bo Samsonov pomeril z 22 let mlajšim Jorgičem, ki je v zadnjem času v odlični formi, v Švico pa je prišel potem, ko se je na odprtem prvenstvu Nemčije uvrstil na glavni žreb, napredovanje med 16 najboljših pa mu je Japonca Juna Mizutana.

Sreda, 5. februar 2020 - 23:45

Šport/Namizni tenis

V glavnem žrebu OP Španije Deni Kožul ter dvojica Tofant/Zupančič

Deni Kožulj

Deni Kožulj

Granada, 5. februar 2020 (MOREL)- V torek se je z dvoboji v predtekmovalnih skupinah v Granadi začelo mednarodno prvenstvo Španije, ki sodi v kategorijo challenge turnirjev. Med 32 tistih, ki so bili neposredno uvrščeni v glavni žreb, je tudi Deni Kožul, medtem ko so Peter Hribar, Ana Tofant in Ana Zupančič morali igrati v predtekmovalnih skupinah, vendar se jim ni uspelo prebiti v glavni žreb. Z dvema zmagama in porazom mu je bila najbližje Tofantova, Zupančičeva in Hribar pa sta zmagala po enkrat, dvakrat pa sta ostala praznih rok. Med dvojicami bosta v glavnem igrali tudi Ana Tofant in Nina Zupančič.

Sobota, 1. februar 2020 - 22:00

Šport/Namizni tenis

Mariborčani v derbiju ugnali tudi Ravenčane

Ljubljana, 1. februar 2020 (MOREL) - V tretjem krogu 1. SNTL moški je bil derbi kroga v Mariboru, kjer so v dvoboju dveh neporaženih ekip domačini s 5:2 premagal Inter Diskont. Brez poraza je po treh krogih tudi Muta, ki je bila v gosteh s 5:2 boljša od Savinje I. Krka, je bila v svoji prvi domači tekmi s 5:2 boljša od Mengša I, do svoje prvoligaške zmage pa je prišla druga novomeška ekipa, ŠD SU, ki je v gosteh s 5:3 premagal Cornilleau Mengeš II. Do najbolj prepričljive zmage je prišla Kema, ki je s 5:1 ugnala Arrigoni.

Sobota, 1. februar 2020 - 21:54

Šport/Namizni tenis

Na Galjevici Založanke zapretile vodilni ekipi

Ljubljana, 1. februar 2020 (MOREL) - V dvanajstem krogu 1. SNTL ženske je bilo najbolj razburljivo v Ljubljani, kjer so aktualne slovenske podprvakinje s 5:3 v ljubljanskem obračunu premagale Vesno, s 5:3 pa so do zmage proti Inter Diskontu prišle tudi Logatčanke. Preostale tri tekme so se končale z 0:5, saj so zmagale vse tri gostujoče ekipe. Arrigoni je slavil v Puconcih, Kajuh Slovan v Preserju, Letrika pa na Jesenicah.

Četrtek, 30. januar 2020 - 19:09

Šport/Namizni tenis

Z dobro popotnico na evropski TOP16

Darko Jorgič

Darko Jorgič

Ljubljana, 30. januar 2020 (MOREL) - Na turnirju turnirju ITTF World Tour Platinum v Magdeburgu je Darko Jorgič v prvem krogu glavnega turnirja moral priznati premoč Japonca Juna Mizutana. Trenutno 14. igralec sveta je najboljšega Slovenca na svetovni lestvici, Hrastničan je trenutno 40., premagal s 4:0 (9, 8, 11, 9). Prihodnji konec tedna bo Jorgič nastopil v Montreuxu na evropskem TOP16.

Arhiv

PonTorSreČetPetSobNed
12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Vita

UJFAIR

NepremiÄŤnine Si21 Avto.info

Luksuz.net

Prometej

Seniorske novice