15.04.2021 ob 21:55
Deli članek

Lizbona (MOREL)- Dan pred članskim evropskim prvenstvom v Lizboni so nam naši judoisti in športni direktor JZS povedali naslednje.

Marjan Fabjan, športni direktor Judo zveze Slovenije:"Ekipo za evropsko prvenstvo, ki je dokaj številčna, sem kot strokovni direktor Judo zveze Slovenije sestavil sam, zbral sem, kar imamo trenutno najboljše to so tekmovalci, ki so že dosegli odmevne rezultate v svetovnem ali evropskem pokalu.
Na evropsko prvenstvo zraven ne bom potoval, saj so glavni cilj sezone olimpijske igre in svetovno prvenstvo. Sploh zato, ker imamo kar nekaj izzivov organizirati priprave na Olimpijske igre, saj se je kar nekaj tekmovalcev začelo skrivat in z njimi ni več mogoče trenirat, poleg tega je tu še COVID, zato imam veliko dela s samo organizacijo."
Tina Trstenjak (-63kg):"V zadnjem obdobju smo trenirali doma, v tujini smo naredili samo krajše priprave. Večino treninga smo opravili v domačem klubu, večino treningov sem naredila z mladinci in starejšimi članicami, največ z Lio Ludvik, ki ji v enaki kategoriji in največ pripomore k moji pripravljenosti. 
Na to Evropsko prvenstvo ne grem toliko po rezultat, ampak bolj kot ne, da imam pred glavnim ciljem sezone, olimpijskimi igrami, dovolj tekmovalnih borb. Nikakor na evropsko prvenstvo ne grem brez želje po zmagi, ampak sama priprava ni bila narejena, tako da je evropsko prvenstvo vrh sezone, seveda pa če se bom počutila dobro in imela svoj dan, bom seveda zgrabil priložnost.
Na evropskem prvenstvu ob blazini ne bo Marjana Fabjana, ampak bo Petra Nareks tu nebo težav, saj je bila z menoj že na nekaterih tekmovanjih, hkrati pa bomo v stalnem stiku z Marjanom Fabjanom po telefonu."
Maruša Štangar (-48kg):"Evropsko prvenstvo je tekmovalna priprava na olimpijske igre. Želim tako na pripravah kot na tekmovanjih nabrati čim več dobrih borb s konkurenco, saj je bilo lani teh bistveno premalo. Evropsko prvenstvo ni ciljno tekmovanje, grem pa na tekmovanje sproščena, saj imam za olimpijske igre dovolj točk. Seveda pa si želim dobrih borb in z dobrimi borbami pride tui rezultat."
Andreja Leški (-63kg):"Na evropsko prvenstvo smo se pripravljali najprej na pripravah v Taškentu, kjer so bile priprave po Grand Slamu, potem smo se pripravljali doma v Sloveniji. Želim si izboljšati rezultat iz prejšnjega Evropskega prvenstva v Pragi, kjer sem bila peta. Peta mesta me več ne zanimajo in v Lizbono grem z željo, da ta rezultat izboljšam."
Vito Dragič (+100kg):"Priprave za evropsko prvenstvo so bile drugačne kot po navadi, večino treninga smo opravili v klubu, nekaj sparingov sem dobil v Lipnici v bližini Gradca. Tam smo bili v mehurčku, nato smo odšli še v Turčijo na priprave po Grand Slamu.
Tokio je zagotovo glavni cilj sezone oziroma moj glavni cilj zadnjih let. Dokler obstaja možnost kvalificiranja, se bom trudil in vlagal vse atome moči, da se kvalificiram. Ključni za to bosta evropsko in svetovno prvenstvo, zato upam, da se bom z borbami izkazal."

To so sporočili iz Judo zveze Slovenije. (konec)