10.12.2019 ob 22:42
Deli članek

Slovenska Bistrica, 10. december 2019 (MOREL)-  Sklepno dejanje letošnje IJF turneje bo na Kitajskem. Masters bo potekal med 12. in 14. decembrom v Qingdao, kjer se bo lahko pomerilo najboljših 36 iz svetovne IJF lestvice. Med njimi bomo imeli kar osem predstavnikov, ki bodo zastopali slovenske barve na tem prestižnem turnirju.

V ženskih kategorijah bomo na Kitajskem imeli kar sedem predstavnic. V najnižji kategoriji (-48 kilogramov) bo nastopila Maruša Štangar, kategorijo višje (-52 kilogramov) pa njena sestra Anja. Kaja Kajzer bo na tatami stopila v kategoriji do 57 kilogramov. Kar dve predstavnici bomo imeli v kategoriji do 63 kilogramov aktualno olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak in Andrejo Leški. Evropska prvakinja v kategoriji do 78 kilogramov Klara Apotekar bo zastopala slovenske barve v tej kategoriji. V odprti ženski kategoriji (+78 kilogramov) bo nastopila bronasta iz Ria Anamari Velenšek.
Edini predstavnik v moških kategorijah bo Adrian Gomboc, ki bo nastopil v kategoriji do 66 kilogramov. To so sporočili iz Judo zveze Slovenije. (konec)