22.01.2020 ob 20:07
Deli članek

Slovenska Bistrica, 22. januar 2020 (MOREL)- Začenja se svetovna IJF turneja in prva postojanka bo med 23. in 25. januarjem v Tel Avivu. V prestolnici Izraela bo nastopilo 9 naših tekmovalcev, ki se bodo borili za najvišja mesta in kvalifikacijske točke za Olimpijske igre v Tokiu to poletje.
V ženskih kategorijah bodo nastopile Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov, sestra Anja Štangar v kategoriji do 52 kilogramov, kategorijo višje Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kilogramov. Po poškodbi se vrača Andreja Leški, ki bo nastopila v kategoriji do 63 kilogramov. Anka Pogačnik se bo pomerila v kategoriji do 70 kilogramov, Patricija Brolih pa v kategoriji do 78 kilogramov.
Moški del ekipe sestavljajo nekdanji evropski prvak Adiran Gomboc, ki si je ravno v Tel Avivu leta 2018 priboril naslov najboljšega v Evropi v kategoriji do 66 kilogramov. Kategorijo višje do 73 kilogramov bo nastopil Martin Hojak, v odprti moški kategoriji pa Judoist leta 2019 Vito Dragič.
Tekmovanja, ki so pred nami bodo zelo pomembna za pridobivanje kvalifikacijskih točk za Olimpijske igre v Tokiu in zato bo konkurenca na njih zelo velika in visoke uvrstitve zelo pomembne. To so sporočili iz Judo zveze Slovenije. (konec)