26.09.2021 ob 21:58
Deli članek
Zadnji dan Grand Prixa v Zagrebu smo na zmagovalnem odru ponovno videli naše judoiste

Patricija Brolih

 

Zagreb (MOREL)- Patricija Brolih je kot zadnja slovenska tekmovalka nastopila v kategoriji do 78 kilogramov. V četrtfinalu se je pomerila s Poljakinjo Dziopo, s katero se do danes še nista srečali na tatamijih. V prvi minuti dvoboja si je Patricija priborila prednost wazarija, malo kasneje pa dvoboj dobila s končnim prijemom v parterju. V polfinalu se je Patricija pomerila z Nemko Zenker. V drugi minuti je s tehniko davljenja v parterju Patricija prisilila Nemko k predaji dvoboja. S to zmago se je uvrstila v svoj prvi finale na velikih tekmovanjih v članski kategoriji. Za najvišjo stopničko se je pomerila z Nizozemko Stevenson, prvo nosilko kategorije do 78 kilogramov. Patricija je v borbo z Nizozemko vstopila pogumno, a je Nizozemka po minuti borbe izkoristila napako Brolihove, jo vrgla za wazari in delo nato končala v parterju s končnim prijemom. Današnja srebrna kolajna je prva za Patricijo na največjih tekmovanjih v članski kategoriji.

Patricija je ob svojem največjem uspehu kariere povedala sledeče: "Počutim se super, res sem vesela današnjega uspeha. Moja prva  medalja na Grand Prix in to kar srebrna. Za mano je res dober dan. Mislim, da mi je v finalu manjkalo malo več borbenosti. Je pa tudi res, da je bila moja glava že čisto drugje. Mislim, da nam je ta krajši tekmovalni premor kar dobro del. Seveda pa ima Andrey v rokavu še kakšnega asa. V bližnji prihodnosti se bom udeležila še Grand Slama v Parizu in Bakuju, za naprej pa še nimamo načrtov."

Vito Dragič je v četrtfinalu premagal Nemca Zorn, s katerim sta se prvič srečala na velikih tekmovanjih. V rednem delu dvoboja si nihče od njiju ni priboril prednost, Vito je prejel dve kazni, Nemec pa eno. V boju za zlato točko je po dobri minuti Vito z metom za ippon zmagal dvoboj. Polfinalni dvoboj proti Romunu Simionescu je šel v korist Romunu, ki si je v podaljšu s končnim prijemom v parterju priboril zmago z ipponom. Vito se je v boju za bron pomeril z Ukrajincem Balyevskyy. Dvoboj je bil izjemno dolg in izčrpajoč, oba borca sta prejela po dve kazni. V tretji minuti podaljška je Ukrajinec izkoristil napako Vita v parterju in ga s tehniko davljenja prisilil v predajo dvoboja. Vito Dragič je tako osvojil končno peto mesto v kategoriji nad 100 kilogramov.

Enej Marinič se je v četrtfinalu kategorije nad 100 kilogramov boril proti Fincu Puumalainenu. To je bil njun tretji dvoboj na velikih tekmovanjih, do danes je vsak od njiju dobil po en dvoboj. Finec si je v tretji minuti priboril prednost wazarija in nato pol minute pred koncem rednega dela s končnim prijemom v parterju še dodaten wazari za ippon. V repasažu je Eneja pričakal Ukrajinec Balyevskyy, ki si je v drugi minuti z metom priboril ippon in Eneja izločil iz nadaljnjega tekmovanja. Enej Marinič je tekmovanje v Zagrebu zaključil na sedmem mestu. To so sporočili iz JZS