30.03.2021 ob 21:40
Deli članek

Ljubljana, 30. marec 2021 (MOREL)-  Evropski mladinski parlament Slovenije se bo s 26 drugimi nacionalnimi zmagovalci pomeril za prestižno nagrado za evropske mladinske projekte. Evropski mladinski parlament Slovenije (EYPS) je s svojo nacionalno konferenco in spodbujanjem dialoga med mladimi o družbenih temah prepričal nacionalno izbirno žirijo, ki so jo letos sestavljali evropski poslanki Romana Tomc (EPP) in Irena Joveva (Renew), evropski poslanec Milan Brglez (S&D) in vodja projektov v mladinski organizaciji Mreža Mama Urban Krevl, da mu je podelila prvo mesto v konkurenci šestih kandidatov.

V izbor so se uvrstili še Mladinski kulturni festival Kluba posavskih študentov, projekt Poslančev dnevnik Zavoda PIP in prostovoljca kampanje skupajsmo.eu Petra Mrdovića, projekt Priložnost.EU Zavoda Nefix, Radio Basement, ki ga upravljajo v Javnem zavodu Mladi zmaji, in projekt Artopolis, ki prinaša nov veter na trg umetnin. Evropski mladinski parlament Slovenije se bo v naslednji fazi natečaja pomeril s 26 drugimi nacionalnimi zmagovalnimi projekti za prestižno evropsko nagrado, ki jo spremlja tudi finančna nagrada v višini 7500 evrov oziroma po 5000 in 2500 evrov za drugo- in tretjeuvrščeni projekt.vSlovesna podelitev nagrade je predvidena 30. septembra v Aachnu.

Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vsako leto podelita Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega uspešnim projektom, ki jih izvajajo mladi v starosti od 16 do 30 let za mlade in ki prispevajo k razvoju Evrope. Prijave na natečaj za nagrado Karla Velikega za leto 2022 bodo predvidoma odprte konec letošnjega leta. To so sporočili iz predstavništva evropskega parlamenta v Sloveniji. (konec)