08.05.2021 ob 23:36
Deli članek
Jutri uvodni dogodek 9. maja v Strasbourgu

Strasborug (MOREL)- Jutri, 9. maja, na dan Evrope, bo v evropskem parlamentu v Strasbourgu potekal uvodni dogodek ob začetku konference o prihodnosti Evrope.

Na poldrugo uro dolgem dogodku bodo imeli nagovore francoski predsednik Emmanuel Macron in predsedniki Evropskega parlamenta David Sassoli, Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsedujoči Svetu EU, portugalski premier Antonio Costa, ki bodo predstavljali tri institucije EU. Nastopili bodo tudi sopredsedujoči izvršnemu odboru konference. Preko video povezave bodo svoje prispevke predstavili državljanke in državljani ter predstavnice in predstavniki civilne družbe, na ogled bodo dogodki ob dnevu Evrope v državah članicah EU,  dogodek pa bodo s kulturnim programom obogatili violinist  Renaud Capuçon in kvartet Karski.

V plenarni dvorani Evropskega parlamenta v Strasbourgu bo navzočih tudi 27 študentov iz vseh držav članic Unije, ki sodelujejo v programu Erasmus+, približno 300 državljank in državljanov pa bo vabljenih k udeležbi na daljavo preko velikih TV zaslonov.

Prav tako bodo dogodek na daljavo spremljali ministri za evropske zadeve in drugi visoki gostje. To so sporočili iz predstavništva evropskega parlamenta v Sloveniji. (konec)